Overheid investeert miljoenen in ontwikkeling applicaties

Het ministerie van Economische Zaken schakelt vijf ICT-bedrijven in om technologische innovaties bij te kunnen benen. De aanbesteding heeft een waarde van 16 miljoen euro. De leveranciers gaan zich richten op de ontwikkeling van applicaties.

Atos, Capgemini, Sogeti, CGI en Ordina zijn de leveranciers die sinds kort onder contract staan van de Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van van het ministerie van Economische Zaken. Waar Dictu zich vroeger ook bezighield met het onderhoud van ICT-systemen, worden leveranciers nu ingehuurd voor de ontwikkeling van nieuwe applicaties en het onderhoud aan oude software. De overheid richt zich meer op applicatieontwikkeling, omdat dit meer aansluit op het huidige ICT-landschap.

Eerder drie bureaus
De Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van het Ministerie van Economische Zaken sloot vier jaar geleden een overeenkomst met drie ICT-bureaus: IBM, Ordina en Sogeti. De bureaus werden toentertijd ingehuurd voor het onderhoud van ICT-systemen en de ontwikkeling van nieuwe applicaties. De contracten zijn dit jaar opnieuw bekeken, waarna het ministerie van EZ een nieuwe overeenkomst bedacht.

Scheiding tussen onderhoud en app-ontwikkeling
Waar het Ministerie zich tot twee jaar geleden ook bezig hield met het onderhoud van ICT-systemen, kijkt het nu alleen nog naar ontwikkeling en onderhoud van bedrijfskritische applicaties. Andere werkzaamheden die onder beheer en onderhoud vallen, worden nu ondergebracht in een aparte aanbesteding.

Mini-competitie
Voor het ontwikkelen van de applicaties zijn vijf ICT-bedrijven geselecteerd. Atos, CGI, Capgemini zijn de nieuwe ICT-bureaus die voor het ministerie gaan werken. Sogeti en Ordina kregen een verlenging van hun al bestaande contracten. Het idee hierachter is dat de bureaus bij elke order een soort competitie houden, om te beslissen welk bureau het project mag uitvoeren. De totale waarde van de orders wordt geschat op circa 16 miljoen euro.

Auteur |   ·   donderdag 12 nov, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Fujitsu voor de derde keer op rij erkend als leider in het laatste Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa. Ook kreeg Fujitsu van alle leveranciers de hoogste positie toegekend vanwege haar vermogen de eigen visie uit te voeren. Fujitsu hanteert een strategische benadering voor Managed Workplace Services, waarbij de focus

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken