Overheid investeert miljoenen in ontwikkeling applicaties

Het ministerie van Economische Zaken schakelt vijf ICT-bedrijven in om technologische innovaties bij te kunnen benen. De aanbesteding heeft een waarde van 16 miljoen euro. De leveranciers gaan zich richten op de ontwikkeling van applicaties.

Atos, Capgemini, Sogeti, CGI en Ordina zijn de leveranciers die sinds kort onder contract staan van de Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van van het ministerie van Economische Zaken. Waar Dictu zich vroeger ook bezighield met het onderhoud van ICT-systemen, worden leveranciers nu ingehuurd voor de ontwikkeling van nieuwe applicaties en het onderhoud aan oude software. De overheid richt zich meer op applicatieontwikkeling, omdat dit meer aansluit op het huidige ICT-landschap.

Eerder drie bureaus
De Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van het Ministerie van Economische Zaken sloot vier jaar geleden een overeenkomst met drie ICT-bureaus: IBM, Ordina en Sogeti. De bureaus werden toentertijd ingehuurd voor het onderhoud van ICT-systemen en de ontwikkeling van nieuwe applicaties. De contracten zijn dit jaar opnieuw bekeken, waarna het ministerie van EZ een nieuwe overeenkomst bedacht.

Scheiding tussen onderhoud en app-ontwikkeling
Waar het Ministerie zich tot twee jaar geleden ook bezig hield met het onderhoud van ICT-systemen, kijkt het nu alleen nog naar ontwikkeling en onderhoud van bedrijfskritische applicaties. Andere werkzaamheden die onder beheer en onderhoud vallen, worden nu ondergebracht in een aparte aanbesteding.

Mini-competitie
Voor het ontwikkelen van de applicaties zijn vijf ICT-bedrijven geselecteerd. Atos, CGI, Capgemini zijn de nieuwe ICT-bureaus die voor het ministerie gaan werken. Sogeti en Ordina kregen een verlenging van hun al bestaande contracten. Het idee hierachter is dat de bureaus bij elke order een soort competitie houden, om te beslissen welk bureau het project mag uitvoeren. De totale waarde van de orders wordt geschat op circa 16 miljoen euro.

Auteur |   ·   donderdag 12 nov, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Fujitsu voor de derde keer op rij erkend als leider in het laatste Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa. Ook kreeg Fujitsu van alle leveranciers de hoogste positie toegekend vanwege haar vermogen de eigen visie uit te voeren. Fujitsu hanteert een strategische benadering voor Managed Workplace Services, waarbij de focus

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken