Overheid investeert miljoenen in ontwikkeling applicaties

Het ministerie van Economische Zaken schakelt vijf ICT-bedrijven in om technologische innovaties bij te kunnen benen. De aanbesteding heeft een waarde van 16 miljoen euro. De leveranciers gaan zich richten op de ontwikkeling van applicaties.

Atos, Capgemini, Sogeti, CGI en Ordina zijn de leveranciers die sinds kort onder contract staan van de Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van van het ministerie van Economische Zaken. Waar Dictu zich vroeger ook bezighield met het onderhoud van ICT-systemen, worden leveranciers nu ingehuurd voor de ontwikkeling van nieuwe applicaties en het onderhoud aan oude software. De overheid richt zich meer op applicatieontwikkeling, omdat dit meer aansluit op het huidige ICT-landschap.

Eerder drie bureaus
De Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van het Ministerie van Economische Zaken sloot vier jaar geleden een overeenkomst met drie ICT-bureaus: IBM, Ordina en Sogeti. De bureaus werden toentertijd ingehuurd voor het onderhoud van ICT-systemen en de ontwikkeling van nieuwe applicaties. De contracten zijn dit jaar opnieuw bekeken, waarna het ministerie van EZ een nieuwe overeenkomst bedacht.

Scheiding tussen onderhoud en app-ontwikkeling
Waar het Ministerie zich tot twee jaar geleden ook bezig hield met het onderhoud van ICT-systemen, kijkt het nu alleen nog naar ontwikkeling en onderhoud van bedrijfskritische applicaties. Andere werkzaamheden die onder beheer en onderhoud vallen, worden nu ondergebracht in een aparte aanbesteding.

Mini-competitie
Voor het ontwikkelen van de applicaties zijn vijf ICT-bedrijven geselecteerd. Atos, CGI, Capgemini zijn de nieuwe ICT-bureaus die voor het ministerie gaan werken. Sogeti en Ordina kregen een verlenging van hun al bestaande contracten. Het idee hierachter is dat de bureaus bij elke order een soort competitie houden, om te beslissen welk bureau het project mag uitvoeren. De totale waarde van de orders wordt geschat op circa 16 miljoen euro.

Auteur |   ·   donderdag 12 nov, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken