Orange neemt SecureData volledig over

Cybersecurity service provider SecureData is tegen een nog onbekend bedrag, volledig overgenomen door Orange. De acquisitie past binnen de ambitie van Orange om marktleider te worden op de Europese markt voor cybersecurity.

SecureData is de grootste, onafhankelijke cybersecurity service provider in het Verenigd Koninkrijk, de grootste markt voor cybersecurity in Europa. Het bedrijf biedt al 25 jaar geïntegreerde cyberoplossingen voor het beoordelen van risico’s, detecteren van bedreigingen, beschermen van IT-assets en het reageren op beveiligingsincidenten. SensePost, de consulting tak van het bedrijf, heeft een wereldwijde reputatie op het gebied van cybercriminaliteit, veiligheidsonderzoek en penetratietesten. De dochteronderneming kende sinds 2016 een jaarlijkse groei van ongeveer twintig procent en behaalde in 2018 een winst van vijftig miljoen euro.

“We zijn erg blij om onderdeel te worden van de Orange Cyberdefense-familie”, zegt Ian Brown, Executive Chairman van SecureData. “Onze organisaties delen dezelfde visie en aspiraties voor de cybersecuritymarkt. Ook beschikken we over diensten en vaardigheden die elkaar goed aanvullen. Als onderdeel van Orange kunnen we beter voorzien in de internationale behoeften van onze bestaande klanten en kunnen we verbeterde cyberdiensten bieden aan klanten van Orange in het Verenigd Koninkrijk.”

Met meer dan tweehonderd werknemers in het Groot-Brittannië en Zuid-Afrika, en een zeer gerespecteerd managementteam, heeft SecureData een sterke positie op de Engelstalige cybersecuritymarkt. Door haar toegang tot de strategisch belangrijke Britse markt krijgt Orange de kans om, vooral in Europa, haar capaciteiten flink uit te breiden. Daarnaast beschikt het over een geavanceerd cyber-SOC (Security Operations Center) in het Verenigd Koninkrijk. Dit vergroot het internationale bereik van Orange’s cyberdefense door voort te bouwen op het bestaande netwerk van negen cyber-SOC’s, welke gericht zijn op het bewaken van en reageren op veiligheidsinbreuken bij klanten.

“We zijn erg trots op de overname van SecureData”, zegt Hugues Foulon, uitvoerend directeur van Strategy en Cybersecurity-activiteiten bij Orange. “Dit is een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van Orange in de Europese cybersecuritymarkt. SecureData heeft, net als Orange Cyberdefense, met succes de overstap gemaakt naar Managed Security Services en deelt dezelfde passie voor Cyber. Met de ervaring van Michel Van Den Berghe (CEO van Orange Cyberdefense) gaan we samen een sterke commerciële strategie neerzetten. Cybersecurity is cruciaal voor de ontwikkeling van zowel grote als kleine bedrijven in een wereld die steeds digitaler wordt. We zijn ervan overtuigd dat de gecombineerde expertise van Orange Cyberdefense en SecureData ons in staat stelt de gegevens van onze klanten nog beter te beschermen.”

Auteur |   ·   dinsdag 5 feb, 2019

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken