Orange neemt Basefarm volledig over

Orange heeft vandaag een contract getekend waarmee het via haar dochtermaatschappij Orange Business Services voor honderd procent eigenaar wordt van cloudprovider Basefarm. Met de overname is een overnamebedrag van 350 miljoen euro gemoeid. Dit overnamenieuws volgt na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, uitgezet door Abry Partners, voor haar aandeel in Basefarm.
 
Basefarm is een belangrijk Europees speler in cloudinfrastructuur en -diensten, het beheer van belangrijke applicaties en data-analyse. Het bedrijf, met meer dan 100 miljoen euro omzet in 2017, is sinds 2015 sterk gegroeid. Basefarm is operationeel sterk vertegenwoordigd in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk en Duitsland. Het zakelijke aanbod van Basefarm behoort tot de meest innovatieve diensten op het gebied van cloud computing, Big Data en kunstmatige intelligentie, dankzij de expertise van 550 medewerkers.
Eerder nam Orange al het bedrijf Business & Decision over en de koop van Basefarm is een belangrijke volgende stap in de ontwikkelingsstrategie van Orange Business Services. Het bedrijf telt 1.600 cloud computing experts wereldwijd en groeit jaarlijks met 15 tot 20 procent in deze sector. De acquisitie van Basefarm zal het bestaande aanbod verder aanvullen en de strategische positie van Orange Business Services versterken dankzij nieuwe expertise, innovatieve technologieën (voornamelijk in datamanagement), applicatiemanagement, Big Data en multi-clouddiensten. De overname zorgt daarnaast voor een compleet geografisch bereik, waardoor Orange Business Services kan uitgroeien tot een toonaangevende Europese speler.
Door zijn krachten te bundelen met Orange Business Services krijgt Basefarm een unieke kans om (nog) sneller te groeien op het gebied van publieke en private clouddiensten, terwijl ze profiteren van Orange zijn wereldwijde netwerken en infrastructuur.
“We zijn ontzettend trots dat we deze aankondiging kunnen doen over de overname van Basefarm, een belangrijke mijlpaal in onze internationale ontwikkeling. De integratie van het bedrijf stelt ons in staat onze Big Data- en applicatiebeheerdiensten significant uit te breiden in een markt die snel consolideert. We kunnen bedrijven nu nog beter ondersteunen in hun transformatie naar nieuwe, digitale modellen, gebaseerd op cloud-computing, Big Data en AI”, zegt Helmut Reisinger, Chief Executive Officer van Orange Business Services.
Fredrik Ohlsen, CEO van Basefarm voegt toe: “We zijn erg blij met de beslissing van Orange om Basefarm over te nemen, een teken van ons aanhoudende succes in Europa. Orange is al een belangrijke aanbieder van clouddiensten en onze twee bedrijven zijn zeer goed op elkaar afgestemd wat betreft productportfolio en geografische spreiding. Samen kunnen we een Europees leider in cloud-managed services vormen wat zowel Basefarm als onze klanten ten goede zal komen.”
De overname zal naar verwachting worden afgerond in het derde kwartaal van 2018 en is afhankelijk van de goedkeuring van relevante mededingingsautoriteiten.
Auteur |   ·   dinsdag 17 jul, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Fujitsu winnaar ‘Canalys Candefero EMEA Vendor Benchmark Ranking’

Fujitsu winnaar ‘Canalys Candefero EMEA Vendor Benchmark Ranking’

Fujitsu is de sterkste verkoper in het distributiekanaal, dat blijkt uit de laatste ‘Canalys Candefero EMEA Vendor Benchmark Ranking’. De prestaties van de grootste IT-leveranciers werden beoordeeld op basis van feedback van de partners in de EMEA-regio. In bijna elk van de tien verschillende categorieën scoorde Fujitsu het hoogst. Fujitsu scoorde hoge cijfers door de

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

Maar liefst 15 procent van de Nederlanders denkt dat algoritmes zelfstandig kunnen beslissen of een kandidaat geschikt is voor een functie of niet. Dit blijkt uit onderzoek dat Brunel uitvoerde onder 998 sollicitanten. Een kwart van hen ziet de online sollicitatie zelfs als een volwaardige vervanger van de fysieke sollicitatie. Dat Nederlanders behoorlijk veel vertrouwen

BNP Paribas Asset Management en Caple verstrekken eerste MKB-lening in Nederland

BNP Paribas Asset Management en Caple verstrekken eerste MKB-lening in Nederland

BNP Paribas Asset Management (‘BNPP AM’) en strategisch partner Caple hebben een achtjarige blanco lening van €700.000 afgesloten voor Elmet B.V. (‘Elmet’) uit Papendrecht, in West-Nederland. Elmet is een gespecialiseerde groothandel in elektrische componenten voor sectoren zoals offshore marine, petrochemie en infrastructuur. De lening zorgt voor een consolidatie van de aandeelhoudersstructuur en maakt toekomstige groei

Groei IoT toepassingen vraagt om datacenterhubs in elke stad

Groei IoT toepassingen vraagt om datacenterhubs in elke stad

Bijna de helft (47 procent) van de Nederlandse ICT-professionals denkt dat het aantal IoT-apparaten de komende jaren zo snel toeneemt dat elke stad een aparte datacenterhub nodig heeft om de vraag naar directe data-uitwisseling aan te kunnen. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika denkt drie op de vijf ICT-professionals dat dit het geval

Orange Business Services zet in op internationaal marktleiderschap in multi-clouddiensten

Orange Business Services zet in op internationaal marktleiderschap in multi-clouddiensten

Orange Business Services heeft belangrijke strategic partnerships opgezet met andere marktleiders. Naast de recente samenwerking met Microsoft Azure, kondigt Orange Business Services vandaag aan dat het haar klanten en hun belangrijkste applicaties op Amazon Web Services (AWS) wereldwijd met honderd getrainde experts ondersteunt. Na de overname van Basefarm in augustus en een omzetgroei van achttien

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken