Orange “Mobile Threat Protection” gaat mobiele apparaten beschermen tegen cyberaanvallen

Orange Cyberdefense, de Orange Group afdeling gespecialiseerd in cybersecurity en Check Point Software Technologies werken samen aan Mobile Threat Protection. Deze nieuwe dienst gaat ervoor zorgen dat multinationals hun hele bestand aan mobiele apparaten kunnen beveiligen tegen huidige en toekomstige bedreigingen.
Het aantal cyberaanvallen op mobiele telefoon is groeiende, en niemand blijft buiten schot. Tijdens werktijd maken wij steeds meer gebruik van mobiele apparaten, wat de kans op een netwerkaanval of een virus steeds verder vergroot. Uit een rapport van Dimensional Research bleek kortgeleden dat al tien organisaties te maken hebben gehad met een mobiele cyberaanval. Een nog groter gedeelte is zich waarschijnlijk niet eens bewust van het feit dat hun beveiliging al geslecht is.
Mobile Threat Protection
Mobile Threat Protection is een managed service van Orange managed service, gebaseerd op Check Point Sandblast Mobile technology. Onderdeel ervan is een eenvoudig te implementeren app die op de achtergrond van het mobiele apparaat van de gebruiker draait. Deze app detecteert bedreigingen en waarschuwt de gebruiker bij aanvallen, zonder de prestaties of batterijduur van het apparaat te verminderen. De dienst draait zowel op iOS en Android, en is niet gelimiteerd tot een specifieke aanbieder. Een admin dashboard biedt een wereldwijd overzicht van de beveiligingsstatus van het gehele mobiele bestand, en zorgt voor een gedetailleerde bedreigingsanalyse.
Mobile Threat Protection detecteert niet alleen de nieuwste generatie malware en SMS phishing, ook spoort het kwetsbaarheden op in netwerken, besturingssystemen en apps. Daarnaast beschermt het mobiele apparaten tegen een grote hoeveelheid aan aanvallen, waaronder apps die geïnfecteerd zijn door malware, man-in-the-middle aanvallen op besmette openbare Wi-Fi en Bluetooth netwerken, gaten in het besturingssysteem en de groeiende trend van het sturen van malafide links via SMS.
Orange Mobile Threat Protection kan worden gebruikt als een op zichzelf staande managed service om gevaren beter zichtbaar te maken waardoor bedrijven een passend beveiligingsbeleid kunnen adapteren. Ook kunnen zij de dienst integreren in het management van mobiele apparaten, om gevaren eerder te kunnen neutraliseren en de tijd dat zij blootgesteld zijn aan een beveiligingsrisico beperken. Onderdeel hiervan is Orange Device Management Premium, een EMM managed service die bedrijven in staat stelt mobiele implementaties te beheren en helpt het corporate databeveiligingsbeleid te implementeren door gebruik te maken van een granular compliance engine. Experts van Orange Mobile ondersteunen de beide diensten met 24/7 ondersteuning en doorlopende training, om de eindgebruiker meer bewust te maken van het veilig beheren van gevoelige gegevens.
“Omdat de aanvallen steeds geavanceerder worden en vaker voorkomen, zoeken onze klanten naar een manier waarop ze hun mobiele beveiliging kunnen dichttimmeren. Ons Mobile Threat Protection managed service biedt een makkelijk te begrijpen en te implementeren oplossing voor het beveiligen van mobiele apparaten tegen geavanceerde cyberaanvallen, zowel nu als in de toekomst”, zegt Michel Van Den Berghe, CEO van Orange Cyberdefense.
“We zijn zeer enthousiast over onze samenwerking met Orange Business Services en het niveau van cyberbeveiliging dat we hierdoor kunnen bieden aan mobiele gebruikers”, aldus Nathan Shuchami, Vice President of Emerging Products bij Check Point Software Technologies. “Als een direct resultaat van de goede relatie tussen onze twee bedrijven, geven wij bedrijven de mogelijkheid mobiele technologie te implementeren zonder dat zij bang hoeven te zijn voor gegevenslekken.“
Auteur |   ·   maandag 5 feb, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

’s Heeren Loo ontwikkelt ‘serious game’ voor kinderen met beperking

’s Heeren Loo ontwikkelt ‘serious game’ voor kinderen met beperking

Game Robins Wereld helpt leergedrag te meten en stimuleren Leusden, 24 juli 2018 – Gehandicaptenzorginstelling ‘s Heeren Loo is met hulp van de AFAS Foundation gestart met de ontwikkeling van Robins Wereld. Met de game is het mogelijk effectief leergedrag te meten en stimuleren bij kinderen met een beperking. Robins Wereld speelt zich af in

Orange neemt Basefarm volledig over

Orange neemt Basefarm volledig over

Orange heeft vandaag een contract getekend waarmee het via haar dochtermaatschappij Orange Business Services voor honderd procent eigenaar wordt van cloudprovider Basefarm. Met de overname is een overnamebedrag van 350 miljoen euro gemoeid. Dit overnamenieuws volgt na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, uitgezet door Abry Partners, voor haar aandeel in Basefarm.   Basefarm is een belangrijk Europees

Fujitsu versnelt digitale transformatie met verbeterde Multi-Cloud Hybrid IT

Fujitsu versnelt digitale transformatie met verbeterde Multi-Cloud Hybrid IT

Kort na de aankondiging van een intensievere samenwerking met strategische cloudaanbieders Microsoft en VMware, maakt Fujitsu vandaag bekend dat het haar samenwerking met SAP en Oracle gaat uitbreiden. Hiermee wil het IT-bedrijf haar aanbod omtrent digitale transformatie makkelijker en effectiever maken. Daarnaast versterkt Fujitsu haar multi-cloudintegratie en operationele diensten om zich te kunnen richten op

Fujitsu maakt Proof of Business in vijf dagen mogelijk

Fujitsu maakt Proof of Business in vijf dagen mogelijk

Fujitsu lanceert vandaag een nieuwe blockchainraamwerk waardoor een Minimum Viable Product (MVP) in slechts vijf dagen kan worden ontwikkeld. De dienst is voornamelijk ontwikkeld voor organisaties die een vliegende start willen maken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van blockchain, of de risico’s van bestaande blockchainprojecten willen verkleinen. In het programma staat een assessment van

Orange Business Services en Additiv zetten vermogensbeheer in de cloud

Orange Business Services en Additiv zetten vermogensbeheer in de cloud

Orange Business Services en Additiv, een expert in digitale oplossingen voor de financiële markt, hebben de handen ineen geslagen om digitale diensten voor vermogensbeheer as-a-service voor financiële instellingen tot stand te brengen. De cloudoplossingen automatiseren vermogensbeheer en verlagen de bedrijfskosten van veel financiële instellingen. De vermogensbeheerproducten van Additiv worden nu aangeboden op een SaaS-platform (Software-as-a-Service).

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken