Orange Business Services voorziet Hendrix Genetics van ICT-infrastructuur en -advies

Hendrix Genetics, één van ’s werelds grootste dierfokkerijen, kiest voor het globale netwerk van Orange Business Services. Orange zal de ICT-infrastructuur en het internationale netwerk van Hendrix Genetics gereed maken voor verdere groei. Het bedrijf heeft grote internationale ambities en verwacht binnen drie jaar een omzet te kunnen bereiken van 600 miljoen euro.

Vanwege snelle technologische innovatie en een relatief kleine ICT-afdeling van Hendrix Genetics, had de fokker behoefte aan een nieuwe ICT-strategie die toekomstige groei ondersteunt. Het bedrijf ontwikkelde, in samenwerking met Orange Business Services en andere partners, een strategie die de belangrijkste thema’s in kaart brengt. In dit zogenaamde ICT-governancemodel richt Hendrix Genetics zich op zijn ambities voor 2020 en daarna en blikt vooruit op de onderwerpen connectiviteit, beveiliging en werkplekken. Orange Business Services ondersteunt Hendrix Genetics nu niet alleen met haar betrouwbare, wereldwijde netwerkinfrastructuur, maar ook met deskundig advies.

“Dit is een kans voor Orange Business Services om haar toegevoegde waarde te tonen, die veel verder gaat dan de rol van alleen een netwerkaanbieder”, zegt Frank Baggermans, Managing Director Benelux bij Orange Business Services. “Hendrix Genetics heeft behoefte aan een sterk netwerk, tegelijkertijd vindt er een ICT-transformatie plaats. Denk aan uitdagingen op het gebied van beveiliging, het gebruik van cloud-applicaties en mobiele werkplekken. We zijn blij om Hendrix Genetics te helpen met de tools en advies om nog verder te groeien. Onze portfolio met producten en diensten stelt ons in staat om ondersteuning te bieden in alle strategische prioriteiten van Hendrix Genetics.”

Overal ter wereld verbonden
“Niet veel mensen weten dat meer dan de helft van de eieren in de schappen van alle supermarkten wereldwijd, van een kip van Hendrix Genetics afkomt,” aldus Rob Kremers, Director IT bij Hendrix Genetics. Dit betekent echter niet dat het bedrijf klaar is met groeien. “We willen niet alleen financieel stappen zetten,  ook willen we de kwaliteit van onze producten en diensten verbeteren. Uitbreiding betekent dat zowel CRM- als ICT-systemen moeten worden geïntegreerd. Vanwege een sterkte toename van onze activiteiten wereldwijd waren we op zoek naar een betrouwbare dienstverlener met een netwerkinfrastructuur dat aansluit bij de omvang van onze activiteiten, en met de ervaring om ons ook als adviseur te ondersteunen. Orange Business Services voldoet ruimschoots aan al onze eisen.”

Verspreiding van netwerkbeheerders
Hendrix Genetics wil snelle groei bereiken door de acquisitie van andere fokkers. Elke nieuwe boerderij, broederij of kantoor dat onderdeel wordt van Hendrix Genetics moet op een bepaald moment verbonden zijn met het bedrijfsnetwerk. De wereldwijde netwerkinfrastructuur van Orange Business Services zal de kleine netwerkbeheerders vervangen die momenteel Hendrix Genetics bedienen. Verder zal modernisering plaatsvinden in verschillende delen van de organisatie. Zo gaat Orange een Proof of Concept (PoC) leveren voor Easy Go, de Orange SDN-oplossing.

Nederland in de wereld
Nederland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van dierfokkerij. Onze R&D heeft een enorme impact op de wereldwijde voedselproductie. Dat is waarom Hendrix Genetics veel investeert in R&D en acquisitie. Kremers: “Om ons volledig te kunnen toeleggen op onze kernactiviteiten: het leveren van genetische vooruitgang, moet onze ICT-infrastructuur goed in orde zijn. Orange Business Services is een betrouwbare netwerk- en adviespartner, die ons in staat stelt om onze systemen wereldwijd toekomstbestendig te maken.”

Over Hendrix Genetics
Hendrix Genetics, met een hoofdkantoor in Boxmeer, is een toonaangevend kweekbedrijf voor meerdere dierenrassen, met hoofdactiviteiten in de fokkerij van kalkoen, traditioneel pluimvee, varkens en vis. Het bedrijf genereert oplossingen voor de dierlijke eiwitsector die de uitdagingen van vandaag en morgen oplossen. Gesteund door een sterke portfolio van toonaangevende merken, levert Hendrix Genetics expertise en middelen aan de dierlijke eiwitketen in meer dan honderd landen, met activiteiten en joint ventures in 24 landen en bijna drieduizend werknemers wereldwijd.

 

 

Auteur |   ·   maandag 20 nov, 2017

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Orange Business Services en Salesforce roepen op tot sociaal werkgeverschap

Orange Business Services en Salesforce roepen op tot sociaal werkgeverschap

Orange Business Services, Salesforce en Cisco hebben zich net als tientallen scale-ups en duurzame partijen aangesloten bij WieZetJijOpEen.nu. Daarmee behoren zij tot de eerste honderd partijen die gezamenlijk oproepen tot solidair werkgeverschap via dit open platform. Dit initiatief van hypotheekadviesketen Viisi wordt ondersteund door onderzoeks- en adviesbureau Great Place To Work. Partijen die zich hebben

Fujitsu winnaar ‘Canalys Candefero EMEA Vendor Benchmark Ranking’

Fujitsu winnaar ‘Canalys Candefero EMEA Vendor Benchmark Ranking’

Fujitsu is de sterkste verkoper in het distributiekanaal, dat blijkt uit de laatste ‘Canalys Candefero EMEA Vendor Benchmark Ranking’. De prestaties van de grootste IT-leveranciers werden beoordeeld op basis van feedback van de partners in de EMEA-regio. In bijna elk van de tien verschillende categorieën scoorde Fujitsu het hoogst. Fujitsu scoorde hoge cijfers door de

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

Maar liefst 15 procent van de Nederlanders denkt dat algoritmes zelfstandig kunnen beslissen of een kandidaat geschikt is voor een functie of niet. Dit blijkt uit onderzoek dat Brunel uitvoerde onder 998 sollicitanten. Een kwart van hen ziet de online sollicitatie zelfs als een volwaardige vervanger van de fysieke sollicitatie. Dat Nederlanders behoorlijk veel vertrouwen

BNP Paribas Asset Management en Caple verstrekken eerste MKB-lening in Nederland

BNP Paribas Asset Management en Caple verstrekken eerste MKB-lening in Nederland

BNP Paribas Asset Management (‘BNPP AM’) en strategisch partner Caple hebben een achtjarige blanco lening van €700.000 afgesloten voor Elmet B.V. (‘Elmet’) uit Papendrecht, in West-Nederland. Elmet is een gespecialiseerde groothandel in elektrische componenten voor sectoren zoals offshore marine, petrochemie en infrastructuur. De lening zorgt voor een consolidatie van de aandeelhoudersstructuur en maakt toekomstige groei

Groei IoT toepassingen vraagt om datacenterhubs in elke stad

Groei IoT toepassingen vraagt om datacenterhubs in elke stad

Bijna de helft (47 procent) van de Nederlandse ICT-professionals denkt dat het aantal IoT-apparaten de komende jaren zo snel toeneemt dat elke stad een aparte datacenterhub nodig heeft om de vraag naar directe data-uitwisseling aan te kunnen. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika denkt drie op de vijf ICT-professionals dat dit het geval

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken