Orange Business Services voorziet Hendrix Genetics van ICT-infrastructuur en -advies

Hendrix Genetics, één van ’s werelds grootste dierfokkerijen, kiest voor het globale netwerk van Orange Business Services. Orange zal de ICT-infrastructuur en het internationale netwerk van Hendrix Genetics gereed maken voor verdere groei. Het bedrijf heeft grote internationale ambities en verwacht binnen drie jaar een omzet te kunnen bereiken van 600 miljoen euro.

Vanwege snelle technologische innovatie en een relatief kleine ICT-afdeling van Hendrix Genetics, had de fokker behoefte aan een nieuwe ICT-strategie die toekomstige groei ondersteunt. Het bedrijf ontwikkelde, in samenwerking met Orange Business Services en andere partners, een strategie die de belangrijkste thema’s in kaart brengt. In dit zogenaamde ICT-governancemodel richt Hendrix Genetics zich op zijn ambities voor 2020 en daarna en blikt vooruit op de onderwerpen connectiviteit, beveiliging en werkplekken. Orange Business Services ondersteunt Hendrix Genetics nu niet alleen met haar betrouwbare, wereldwijde netwerkinfrastructuur, maar ook met deskundig advies.

“Dit is een kans voor Orange Business Services om haar toegevoegde waarde te tonen, die veel verder gaat dan de rol van alleen een netwerkaanbieder”, zegt Frank Baggermans, Managing Director Benelux bij Orange Business Services. “Hendrix Genetics heeft behoefte aan een sterk netwerk, tegelijkertijd vindt er een ICT-transformatie plaats. Denk aan uitdagingen op het gebied van beveiliging, het gebruik van cloud-applicaties en mobiele werkplekken. We zijn blij om Hendrix Genetics te helpen met de tools en advies om nog verder te groeien. Onze portfolio met producten en diensten stelt ons in staat om ondersteuning te bieden in alle strategische prioriteiten van Hendrix Genetics.”

Overal ter wereld verbonden
“Niet veel mensen weten dat meer dan de helft van de eieren in de schappen van alle supermarkten wereldwijd, van een kip van Hendrix Genetics afkomt,” aldus Rob Kremers, Director IT bij Hendrix Genetics. Dit betekent echter niet dat het bedrijf klaar is met groeien. “We willen niet alleen financieel stappen zetten,  ook willen we de kwaliteit van onze producten en diensten verbeteren. Uitbreiding betekent dat zowel CRM- als ICT-systemen moeten worden geïntegreerd. Vanwege een sterkte toename van onze activiteiten wereldwijd waren we op zoek naar een betrouwbare dienstverlener met een netwerkinfrastructuur dat aansluit bij de omvang van onze activiteiten, en met de ervaring om ons ook als adviseur te ondersteunen. Orange Business Services voldoet ruimschoots aan al onze eisen.”

Verspreiding van netwerkbeheerders
Hendrix Genetics wil snelle groei bereiken door de acquisitie van andere fokkers. Elke nieuwe boerderij, broederij of kantoor dat onderdeel wordt van Hendrix Genetics moet op een bepaald moment verbonden zijn met het bedrijfsnetwerk. De wereldwijde netwerkinfrastructuur van Orange Business Services zal de kleine netwerkbeheerders vervangen die momenteel Hendrix Genetics bedienen. Verder zal modernisering plaatsvinden in verschillende delen van de organisatie. Zo gaat Orange een Proof of Concept (PoC) leveren voor Easy Go, de Orange SDN-oplossing.

Nederland in de wereld
Nederland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van dierfokkerij. Onze R&D heeft een enorme impact op de wereldwijde voedselproductie. Dat is waarom Hendrix Genetics veel investeert in R&D en acquisitie. Kremers: “Om ons volledig te kunnen toeleggen op onze kernactiviteiten: het leveren van genetische vooruitgang, moet onze ICT-infrastructuur goed in orde zijn. Orange Business Services is een betrouwbare netwerk- en adviespartner, die ons in staat stelt om onze systemen wereldwijd toekomstbestendig te maken.”

Over Hendrix Genetics
Hendrix Genetics, met een hoofdkantoor in Boxmeer, is een toonaangevend kweekbedrijf voor meerdere dierenrassen, met hoofdactiviteiten in de fokkerij van kalkoen, traditioneel pluimvee, varkens en vis. Het bedrijf genereert oplossingen voor de dierlijke eiwitsector die de uitdagingen van vandaag en morgen oplossen. Gesteund door een sterke portfolio van toonaangevende merken, levert Hendrix Genetics expertise en middelen aan de dierlijke eiwitketen in meer dan honderd landen, met activiteiten en joint ventures in 24 landen en bijna drieduizend werknemers wereldwijd.

 

 

Auteur |   ·   maandag 20 nov, 2017

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

’s Heeren Loo ontwikkelt ‘serious game’ voor kinderen met beperking

’s Heeren Loo ontwikkelt ‘serious game’ voor kinderen met beperking

Game Robins Wereld helpt leergedrag te meten en stimuleren Leusden, 24 juli 2018 – Gehandicaptenzorginstelling ‘s Heeren Loo is met hulp van de AFAS Foundation gestart met de ontwikkeling van Robins Wereld. Met de game is het mogelijk effectief leergedrag te meten en stimuleren bij kinderen met een beperking. Robins Wereld speelt zich af in

Orange neemt Basefarm volledig over

Orange neemt Basefarm volledig over

Orange heeft vandaag een contract getekend waarmee het via haar dochtermaatschappij Orange Business Services voor honderd procent eigenaar wordt van cloudprovider Basefarm. Met de overname is een overnamebedrag van 350 miljoen euro gemoeid. Dit overnamenieuws volgt na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, uitgezet door Abry Partners, voor haar aandeel in Basefarm.   Basefarm is een belangrijk Europees

Fujitsu versnelt digitale transformatie met verbeterde Multi-Cloud Hybrid IT

Fujitsu versnelt digitale transformatie met verbeterde Multi-Cloud Hybrid IT

Kort na de aankondiging van een intensievere samenwerking met strategische cloudaanbieders Microsoft en VMware, maakt Fujitsu vandaag bekend dat het haar samenwerking met SAP en Oracle gaat uitbreiden. Hiermee wil het IT-bedrijf haar aanbod omtrent digitale transformatie makkelijker en effectiever maken. Daarnaast versterkt Fujitsu haar multi-cloudintegratie en operationele diensten om zich te kunnen richten op

Fujitsu maakt Proof of Business in vijf dagen mogelijk

Fujitsu maakt Proof of Business in vijf dagen mogelijk

Fujitsu lanceert vandaag een nieuwe blockchainraamwerk waardoor een Minimum Viable Product (MVP) in slechts vijf dagen kan worden ontwikkeld. De dienst is voornamelijk ontwikkeld voor organisaties die een vliegende start willen maken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van blockchain, of de risico’s van bestaande blockchainprojecten willen verkleinen. In het programma staat een assessment van

Orange Business Services en Additiv zetten vermogensbeheer in de cloud

Orange Business Services en Additiv zetten vermogensbeheer in de cloud

Orange Business Services en Additiv, een expert in digitale oplossingen voor de financiële markt, hebben de handen ineen geslagen om digitale diensten voor vermogensbeheer as-a-service voor financiële instellingen tot stand te brengen. De cloudoplossingen automatiseren vermogensbeheer en verlagen de bedrijfskosten van veel financiële instellingen. De vermogensbeheerproducten van Additiv worden nu aangeboden op een SaaS-platform (Software-as-a-Service).

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken