Orange Business Services en Cisco verzorgen virtualisatie van SD-WAN netwerk

Op het Cisco Live Event Europe, liet Orange Business Services de nieuwste ontwikkeling zien binnen zijn wereldwijde SD-WAN portfolio: de integratie van een Cisco SD-WAN virtual network function (VNF) op het Cisco Enterprise Network Compute System (ENCS). Het platform biedt een volledig virtuele oplossing voor netwerkdiensten en is onderdeel van het Orange universal customer premise equipment (uCPE) aanbod. Deze nieuwe aanpak is een aanvulling op de bestaande mogelijkheden op het gebied van apparaten en/of cloud gebaseerde mogelijkheden. Orange Business Services versterkt hiermee niet alleen zijn aanbod op het gebied van SD-WAN, tevens past het in de strategie om uit te breiden naar software-defined networks (SDN).

 Orange gebruikt SD-WAN technologie om veilige, hybride verbindingen voor organisaties in elk soort netwerk te bieden, met inbegrip van MPLS, internet en satelliet met real-time gecentraliseerd beheer van netwerkfuncties, applicatiebeleid en -zichtbaarheid.

SD-WAN geeft bedrijven een effectieve en veilige oplossing voor hun steeds grotere vraag naar cloud, bandwijdte en internet. Daarnaast verhoogt het de prestaties van applicaties, ongeacht of ze draaien vanuit de cloud of een eigen datacenter.

Dankzij uPCE kan Orange binnen een minuut op iedere website van een organisatie – waar dan ook ter wereld – geautomatiseerde Cisco SD-WAN Deployement op basis van Viptela technologie bieden. uPCE heeft meerdere extra functies, zoals beveiliging die centraal en naar behoefte kan worden beheerd. Hierdoor kunnen organisaties de kantoorconfiguratie dynamisch aanpassen en zo de gebruikservaring optimaliseren.

“Dit project versterkt ons langdurig partnerschap met Cisco. Samen zorgen we voor innovaties in SD-WAN en het bredere netwerk, voor al onze klanten wereldwijd. Deze ontwikkelingen zullen meehelpen om de droom van intent-based netwerken te realiseren. Hierbij wordt kunstmatige intelligentie gebruikt om automatisch netwerken te beheren, gebaseerd op de voorspelde vraag van de gebruiker. Dit leidt tot betere prestaties en beveiliging van applicaties en uiteindelijk een betere continuïteit van het bedrijf”, zegt Pierre-Louis Biaggi, vice president, Connectivity, Orange Business Services.

“SD-WAN biedt een belangrijke basis voor het transformeren van netwerkdiensten door Service Providers”, zegt Sachin Gupta senior vice president, product management bij Cisco Enterprise Networking. “Wij zijn erg blij dat Orange de adoptie van SD-WAN versneld met behulp van Cisco’s  ENCS platform. Onze partnerschap zal de transformatie van de klant naar cloud  en digitaal versnellen, terwijl we new-age capaciteiten voor simpele werkzaamheden en de zichtbaarheid en prestaties van applicaties leveren.”

Door simpele end-to-end oplossingen als een geheel aan te bieden door virtuele oplossingen zoals SD-WAN van Cisco, is Orange in staat organisaties de behendigheid, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie te bieden waarmee ze hun digitale transformatie kunnen versnellen.

 

Auteur |   ·   donderdag 8 feb, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

BNP Paribas Asset Management en Caple verstrekken eerste MKB-lening in Nederland

BNP Paribas Asset Management en Caple verstrekken eerste MKB-lening in Nederland

BNP Paribas Asset Management (‘BNPP AM’) en strategisch partner Caple hebben een achtjarige blanco lening van €700.000 afgesloten voor Elmet B.V. (‘Elmet’) uit Papendrecht, in West-Nederland. Elmet is een gespecialiseerde groothandel in elektrische componenten voor sectoren zoals offshore marine, petrochemie en infrastructuur. De lening zorgt voor een consolidatie van de aandeelhoudersstructuur en maakt toekomstige groei

Groei IoT toepassingen vraagt om datacenterhubs in elke stad

Groei IoT toepassingen vraagt om datacenterhubs in elke stad

Bijna de helft (47 procent) van de Nederlandse ICT-professionals denkt dat het aantal IoT-apparaten de komende jaren zo snel toeneemt dat elke stad een aparte datacenterhub nodig heeft om de vraag naar directe data-uitwisseling aan te kunnen. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika denkt drie op de vijf ICT-professionals dat dit het geval

Orange Business Services zet in op internationaal marktleiderschap in multi-clouddiensten

Orange Business Services zet in op internationaal marktleiderschap in multi-clouddiensten

Orange Business Services heeft belangrijke strategic partnerships opgezet met andere marktleiders. Naast de recente samenwerking met Microsoft Azure, kondigt Orange Business Services vandaag aan dat het haar klanten en hun belangrijkste applicaties op Amazon Web Services (AWS) wereldwijd met honderd getrainde experts ondersteunt. Na de overname van Basefarm in augustus en een omzetgroei van achttien

’s Heeren Loo ontwikkelt ‘serious game’ voor kinderen met beperking

’s Heeren Loo ontwikkelt ‘serious game’ voor kinderen met beperking

Game Robins Wereld helpt leergedrag te meten en stimuleren Leusden, 24 juli 2018 – Gehandicaptenzorginstelling ‘s Heeren Loo is met hulp van de AFAS Foundation gestart met de ontwikkeling van Robins Wereld. Met de game is het mogelijk effectief leergedrag te meten en stimuleren bij kinderen met een beperking. Robins Wereld speelt zich af in

Orange neemt Basefarm volledig over

Orange neemt Basefarm volledig over

Orange heeft vandaag een contract getekend waarmee het via haar dochtermaatschappij Orange Business Services voor honderd procent eigenaar wordt van cloudprovider Basefarm. Met de overname is een overnamebedrag van 350 miljoen euro gemoeid. Dit overnamenieuws volgt na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, uitgezet door Abry Partners, voor haar aandeel in Basefarm.   Basefarm is een belangrijk Europees

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken