Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco co-innoveren om klanten te helpen met het transformeren van hun local area network (LAN) naar meer flexibele en krachtige software defined LANs (SD-LAN).

Voortbouwend op hun bestaande relatie en SD-WAN-klantsuccessen, zullen Orange en Cisco samenwerken met klanten om SD-LAN-oplossingen te ontwikkelen in haar Open Labs-programma. Deze oplossingen zullen toegesneden zijn op de zakelijke uitdagingen van klanten en omtrent netwerkautomatisering, analyse en beveiliging. De Orange Open Labs bieden een wereldwijde mix van fysieke en virtuele middelen voor innovatie en ontwikkeling. Dit helpt bedrijven hun toekomstige connectiviteits- en prestatiemogelijkheden in een veilige en beveiligde omgeving te verkennen. Tachtig procent van hen gebruikt het Open Lab voor een SD-WAN proof of concept (PoC) om SD-WAN-pilots met Orange Business Services uit te rollen.

“We kijken ernaar uit om de wendbaarheid en schaalbaarheid van SD-LAN te benutten. Door gebruik te maken van ons bewezen succes met Flexible SD-WAN willen we een end-to-end netwerkreis maken in een geoptimaliseerde, aanpasbare bedrijfsnetwerkomgeving”, zegt Pierre-Louis Biaggi, vicepresident Connectivity Solutions bij Orange Business Services.

Een zelforganiserend netwerk
De niet-aflatende groei van apparaten, mobiele apps en data legt een enorme druk op het traditionele netwerk, waardoor de complexiteit en de toegangseisen dramatisch toenemen. De SD-LAN creëert een centraal beheerde bedrade en draadloze netwerkarchitectuur, die eenvoudiger te integreren, te bedienen en uit te voeren is, waardoor bedrijven sneller en slimmer kunnen werken. SD-LAN biedt altijd en overal veilige toegang op elk apparaat en een excellente gebruikerservaring.

“Met de exponentiële groei van gebruikers en apparaten en opslag van gegevens in meerdere cloudomgevingen, willen bedrijven veiligheid en optimale applicatie-ervaringen. En tegelijkertijd de kosten verlagen,” zegt Sachin Gupta, senior vicepresident productbeheer Enterprise Networking bij Cisco. “Voortbouwend op onze samenwerking met Orange rond Intent-based Networking, breiden we nu uit van SD-WAN naar SD-LAN, waardoor segmentatie van meerdere domeinen, automatisering en analyse mogelijk wordt.”

Voor campus Wi-Fi-netwerken behandelt SD-LAN implementatie- en zichtbaarheidsproblemen. De oplossing kan diensten, toegang en gebruik op netwerken effectief monitoren en anticiperen op essentiële upgrades. SD-LAN biedt een zeer veilige identiteitsgestuurde toegang en herkent gebruikers, dingen en apparaten die toegang willen tot het netwerk. Toegang kan worden verleend of ingetrokken via onder andere wifi-groepen voor gasten.

Met IoT en het voorspelde enorme aantal verbonden apparaten zal het identificeren van apparaten en gebruik van het grootste belang zijn. SD-LAN maakt segmentering mogelijk op basis van het verbonden apparaat, waardoor groepen en afdelingen eenvoudig kunnen worden gesegmenteerd. Dit verbetert het toegangsbeheer voor beveiliging, prestaties en toegangsprioriteitmanagement.

Auteur |   ·   vrijdag 21 jun, 2019

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Inhuren.com lanceert eerste digitale uitzendplatform van Nederland

Het Haagse uitzendbureau Inhuren.com heeft een innovatief uitzendplatform gelanceerd. Via dit platform kunnen meer dan tweehonderd opdrachtgevers hun opdrachten voortaan zelf uitzetten onder alle flexmedewerkers van Inhuren.com. Deze kunnen zich vervolgens hiervoor eenvoudig online aanmelden, zonder tussenkomst van een medewerker. Binnen drie maanden wil de uitzendspecialist ten minste de helft van alle opdrachten via het platform invullen.

Nederland maakt belangrijke internationale investeringen in duurzaamheid los

Nederland maakt belangrijke internationale investeringen in duurzaamheid los

Nederland peutert grote hoeveelheden aan investeringskapitaal los om wereldwijde uitdagingen beter het hoofd te bieden. We ontwikkelen ons tot een prominente hub voor investeerders die met hun investeringen meetbare impact op samenleving en milieu willen hebben. Organisaties als DOEN Participaties (impactinvesteringsfonds voor duurzame en sociaal georiënteerde startups) en Oikocredit (een van ’s werelds grootste private

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Maar liefst 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega’s eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo. Vijftien procent van de ondervraagden vindt de kennis

Sony kiest voor Orange Business Services

Sony kiest voor Orange Business Services

Sony kiest Orange Business Services om de communicatie-infrastructuur van haar twee grootste werkmaatschappijen te consolideren en te transformeren in een geharmoniseerd, toekomstbestendig netwerk voor een verbeterde gebruikerservaring over de hele wereld. Gebouwd op de Orange Flexible SD-WAN oplossing verbindt het nieuwe Sony netwerk meer dan vijfhonderd locaties in ruim vijftig landen in vijf continenten en

9 op 10 onderwijsprofessionals: “Binnen 5 jaar werk ik volledig in de cloud”

9 op 10 onderwijsprofessionals: “Binnen 5 jaar werk ik volledig in de cloud”

Ruim 47 procent van de Nederlandse onderwijsprofessionals denkt dat zijn of haar onderwijsinstelling binnen vijf jaar volledig vanuit de cloud werkt. Maar liefst 38 procent van de ondervraagden doet dit al. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten door PanelWizard liet uitvoeren onder 615 onderwijsprofessionals. Het lijkt erop dat de meeste respondenten dit een goede ontwikkeling

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken