Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco co-innoveren om klanten te helpen met het transformeren van hun local area network (LAN) naar meer flexibele en krachtige software defined LANs (SD-LAN).

Voortbouwend op hun bestaande relatie en SD-WAN-klantsuccessen, zullen Orange en Cisco samenwerken met klanten om SD-LAN-oplossingen te ontwikkelen in haar Open Labs-programma. Deze oplossingen zullen toegesneden zijn op de zakelijke uitdagingen van klanten en omtrent netwerkautomatisering, analyse en beveiliging. De Orange Open Labs bieden een wereldwijde mix van fysieke en virtuele middelen voor innovatie en ontwikkeling. Dit helpt bedrijven hun toekomstige connectiviteits- en prestatiemogelijkheden in een veilige en beveiligde omgeving te verkennen. Tachtig procent van hen gebruikt het Open Lab voor een SD-WAN proof of concept (PoC) om SD-WAN-pilots met Orange Business Services uit te rollen.

“We kijken ernaar uit om de wendbaarheid en schaalbaarheid van SD-LAN te benutten. Door gebruik te maken van ons bewezen succes met Flexible SD-WAN willen we een end-to-end netwerkreis maken in een geoptimaliseerde, aanpasbare bedrijfsnetwerkomgeving”, zegt Pierre-Louis Biaggi, vicepresident Connectivity Solutions bij Orange Business Services.

Een zelforganiserend netwerk
De niet-aflatende groei van apparaten, mobiele apps en data legt een enorme druk op het traditionele netwerk, waardoor de complexiteit en de toegangseisen dramatisch toenemen. De SD-LAN creëert een centraal beheerde bedrade en draadloze netwerkarchitectuur, die eenvoudiger te integreren, te bedienen en uit te voeren is, waardoor bedrijven sneller en slimmer kunnen werken. SD-LAN biedt altijd en overal veilige toegang op elk apparaat en een excellente gebruikerservaring.

“Met de exponentiële groei van gebruikers en apparaten en opslag van gegevens in meerdere cloudomgevingen, willen bedrijven veiligheid en optimale applicatie-ervaringen. En tegelijkertijd de kosten verlagen,” zegt Sachin Gupta, senior vicepresident productbeheer Enterprise Networking bij Cisco. “Voortbouwend op onze samenwerking met Orange rond Intent-based Networking, breiden we nu uit van SD-WAN naar SD-LAN, waardoor segmentatie van meerdere domeinen, automatisering en analyse mogelijk wordt.”

Voor campus Wi-Fi-netwerken behandelt SD-LAN implementatie- en zichtbaarheidsproblemen. De oplossing kan diensten, toegang en gebruik op netwerken effectief monitoren en anticiperen op essentiële upgrades. SD-LAN biedt een zeer veilige identiteitsgestuurde toegang en herkent gebruikers, dingen en apparaten die toegang willen tot het netwerk. Toegang kan worden verleend of ingetrokken via onder andere wifi-groepen voor gasten.

Met IoT en het voorspelde enorme aantal verbonden apparaten zal het identificeren van apparaten en gebruik van het grootste belang zijn. SD-LAN maakt segmentering mogelijk op basis van het verbonden apparaat, waardoor groepen en afdelingen eenvoudig kunnen worden gesegmenteerd. Dit verbetert het toegangsbeheer voor beveiliging, prestaties en toegangsprioriteitmanagement.

Auteur |   ·   vrijdag 21 jun, 2019

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Blockchainplatform Ricex maakt rijsthandel transparant en eerlijk

Blockchainplatform Ricex maakt rijsthandel transparant en eerlijk

Onlangs introduceerde Fujitsu en Rice Exchange (Ricex) het eerste digitale platform voor het kopen en verkopen van rijst. Het platform digitaliseert de rijsthandel met behulp van een blockchain Distributed Ledger Technology (DLT) –platform. Het doel van dit platform is de wereldwijde handel in rijst transparanter en eerlijker te maken. De rijstmarkt is enorm groot en

Digitalisering noodzakelijk voor groei

Digitalisering noodzakelijk voor groei

Maar liefst 62 procent van het Nederlandse MKB ziet meegaan in digitale ontwikkelingen als een vereiste voor de toekomstige groei van hun organisatie. Dit blijkt uit onderzoek van MKB-financieringsplatform October onder 1.023 Nederlandse MKB-ondernemers, uitgevoerd door Panelwizard. Desondanks weet 49 procent van de ondervraagden niet precies hoe digitale ontwikkelingen kunnen worden ingezet om de onderneming te laten groeien. De

Sioux investeert in tumordissectie-oplossing van Xyall

Sioux investeert in tumordissectie-oplossing van Xyall

Hightechbedrijf Sioux Technologies investeert fors in medische innovaties. Na een eerdere investering in 2019 in de precisie weefselscan van SamanTree Medical, steekt het Eindhovense techbedrijf nu geld en kennis in medische start-up Xyall. Deze Nederlandse start-up richt zich op het automatiseren van tumordissectieprocessen. De technische innovaties van Xyall en SamanTree Medical dragen bij aan een

Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan

Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan

Maar liefst twaalf procent van de werkende Nederlanders is een voorstander van een werkplek zonder printers. Dit blijkt uit onderzoek van AFAS Software onder 1.123 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden zegt een kwart zich weleens te ergeren aan collega’s die te vaak printen. De grootste voorstanders van een papierloos kantoor zijn werknemers

Macaw neemt B+D Interactive over en versterkt Europese positie

Macaw neemt B+D Interactive over en versterkt Europese positie

Full-service digital partner Macaw neemt B+D Interactive over: een Duits fullservicebureau voor digitale communicatie en e-business, dat zich richt op awareness- en activatie campagnes. Hiermee versterkt Macaw zijn positie als full-service digital partner in Europa. Macaw helpt bedrijven op een succesvolle manier digitaal te transformeren door zich te concentreren op de volgende drie onderwerpen: Customer Experience, Employee Empowerment en Optimized IT Operations. De overname is onderdeel van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken