Orange begeleidt LACROIX Group bij implementatietesten 5G in Industry 4.0 elektronicafabriek

Telecomoperator Orange en fabrikant van technologische apparatuur LACROIX Group testen momenteel de voordelen van 5G in de LACROIX Electronics-fabriek in Montrevault-sur-Evre in Frankrijk. In de fabriek, die door velen wordt gezien als een belangrijk voorbeeld van de industrie van de toekomst, worden embedded systemen elektronisch ontworpen en geproduceerd. De 5G-testen maken deel uit van het “Symbiose-project” – de Franse elektronicafabriek van de toekomst. Door 5G te gebruiken voor het herstel en de transformatie van bedrijven, kunnen organisaties het concept van een modulaire fabriek verder ontwikkelen en tegelijkertijd het technisch beheer van gebouwen verbeteren. 

Om deze tests uit te voeren, ontwierp en implementeerde Orange een indoor 5G-netwerk op basis van Ericsson-apparatuur:

  • Er zijn vier indoor 5G-antennes (Ericsson Dot) in de fabriek geïnstalleerd die in de gehele productieruimte experimentele frequenties uitzenden.
  • Orange gebruikt een gevirtualiseerde netwerkkern, verdeeld over zowel het terrein van Orange als die van de LACROIX Electronics-fabriek. Niet alleen kan hierdoor data lokaal verwerkt en beveiligd worden, tegelijktijdig verbetert hierdoor de netwerkprestaties en -efficiëntie, ideaal voor LACROIX Electronics use cases.

5G, een eerste stap in de richting van de modulaire installatie

LACROIX Electronics en Orange willen met het co-innovatieproject de fabriek van de toekomst meer flexibel en veerkrachtig maken. Door de betrouwbaarheid van het draadloze netwerk ontstaat er meer flexibiliteit bij het organiseren van de machines. De huidige opstelling van de productie-eilanden kan op termijn afhankelijk van de productiebehoefte worden aangepast. 

Dankzij de betrouwbaarheid van 5G kan ook de kwaliteitscontrole van de productie worden verbeterd. Door high resolution foto’s van de elektronische processen te maken, kan bijvoorbeeld de kwaliteit van de lasnaden en de aanwezigheid van bepaalde onderdelen in real-time worden geverifieerd. Door dit vervolgens te combineren met Machine Learning om detectiealgoritmes te verbeteren, voorkom je fouten in de geproduceerde batches en hoeven er geen aanpassingen aan de machine te worden gedaan. 

5G, innovatiestimulans voor efficiëntere installaties

Orange en LACROIX Group draaien momenteel ook pilots om de bijdrage van 5G aan een beter technisch beheer van gebouwen en infrastructuur te meten. Het experiment wordt uitgevoerd in een gecontroleerde omgeving, waar elektronische kaarten worden geproduceerd voor de luchtvaartsector. De samenstelling van de onderdelen vereist een strikte controle van de temperatuur en hydrometrie om  eventuele schade te voorkomen. LACROIX Environment, een dochteronderneming die gespecialiseerd is in het beheer van water- en energienetwerken, levert aangesloten apparatuur om real-time metingen te ontvangen. Het optimaliseren van bepaalde instellingen voorkomt hierbij overmatig energieverbruik. De implementatie van 5G is een belangrijke oplossing voor het groeiende aantal sensoren in fabriek, omdat het tot 1 miljoen sensoren per km² kan ondersteunen (3GPP 5G standaard). Door de groei van het aantal sensoren zal het in de toekomst ook mogelijk zijn om per product de CO2-voetafdruk en het energieverbruik te berekenen. 

Zakelijke klanten van Orange kunnen in de experimentele periode de LACROIX Electronics fabriek bezoeken om de voordelen van 5G voor Industrie 4.0 te ontdekken. 

“Wij kijken er naar uit om met LACROIX Group samen te werken en onderdeel te worden van deze gedigitaliseerde, menselijke en milieuvriendelijke fabriek van de toekomst”, zegt Helmut Reisinger, CEO Orange Business Services. “5G faciliteert digitalisering voor de industrie en is een competitieve hefboom voor zowel de economische omgeving als voor andere ondernemingen, ongeacht grootte of locatie.” 

“De teams van de LACROIX Groep zijn er klaar voor en we zijn er trots op deel uit te maken van deze 5G-ontwikkeling voor de industriële sector”, zegt Vincent Bedouin, CEO LACROIX Group. “De Franse elektronica-industrie is aan het veranderen. Onze industrie moet daarom kunnen vertrouwen op een draadloze technologie die de massificatie van gegevens in de fabrieken aankan. Dankzij deze gegevens kunnen wij op voorhand onderhoud uitvoeren en onze klanten in real-time van betrouwbare en veilige informatie voorzien. Deze co-innovatie sluit goed aan bij onze Smart Industry-strategie en bij onze fabriek van de toekomst – Symbiose – die eind 2021 zal worden gelanceerd.”

Auteur |   ·   dinsdag 10 nov, 2020

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Orange Business Services en Amazon Web Services starten strategische samenwerking

Orange Business Services en Amazon Web Services starten strategische samenwerking

Orange Business Services is per direct een wereldwijde strategische samenwerking aangegaan met Amazon Web Services (AWS). Dankzij deze samenwerking kunnen bedrijven de voordelen van de cloud beter benutten en zich gemakkelijker aanpassen aan veranderende gebruikersbehoeften en/of veranderingen in de markt. Hierdoor wordt de digitale transformatie van veel organisaties versneld. Als onderdeel van de samenwerking gaan

Orange investeert via dochter Enovacom in Digital Health 2-fonds van LBO France

Orange investeert via dochter Enovacom in Digital Health 2-fonds van LBO France

Orange Group heeft besloten om via de Orange Digital Investment holding te investeren in het Digital Health 2 (DH2)-fonds van LBO France; een bekende Franse investeringsmaatschappij. Het DH2-fonds is van plan om tweehonderd miljoen euro te investeren in mkb-ondernemingen die zich bezighouden met e-health, zoals: QuantifiCare, Tribvn Healthcare, FeetMe en Meditect. Dankzij nieuwe ontwikkelingen op

SITA en Orange Business Services implementeren edge connectivity op luchthavens met shared SDN

SITA en Orange Business Services implementeren edge connectivity op luchthavens met shared SDN

SITA en Orange Business Services hebben via SITA’s shared connectivity platform AirportHub, een multi-tenant edge SD-WAN-platform geïmplementeerd op meer dan zestig luchthavens wereldwijd. Dankzij het Flexible SD-WAN-portfolio van Orange Business Services kan SITA Connect SDN luchtvaartmaatschappijen, grondafhandelaars en andere huurders toegang bieden tot één en dezelfde virtuele infrastructuur in de cloud. Dit zorgt niet alleen voor meer schaalbare en wendbare connectiviteit, ook

Tricolor kiest Orange Business Services voor implementatie geavanceerd omnichannel contact center

Tricolor kiest Orange Business Services voor implementatie geavanceerd omnichannel contact center

Het Russische Tricolor heeft Orange Business Services gekozen voor het moderniseren van de klantenservice. Dit gebeurt op basis van technologie van Genesys; een toonaangevende internationale aanbieder van klantenervaring- en contact center oplossingen.  Tricolor levert digitale diensten, waaronder satelliettelevisie en videostreaming, aan 12,2 miljoen huishoudens in Rusland. Door Genesys Engage in te zetten, een omnichannel en multi-cloud klantbetrokkenheidsoplossing die door

Cavli Wireless biedt innovatieve en naadloze IoT-applicaties met LTE-M connectiviteit van Orange Business Services

Cavli Wireless biedt innovatieve en naadloze IoT-applicaties met LTE-M connectiviteit van Orange Business Services

Cellulaire IoT-modules-fabrikant Cavli Wireless, bundelt IoT-modules met LTE-M-connectiviteit van Orange Business Services om haar zakelijke opdrachtgevers wereldwijd handvatten te bieden voor het innoveren van de IoT-waardeketen. Met het door Cavli gebundelde Hubble99-aanbod kunnen zij IoT-connectiviteitsmodules aanschaffen zonder daar kapitaal voor vrij te maken. Dankzij dit maandelijkse abonnement kunnen opdrachtgevers meteen profiteren van de voordelen met LTE-M, zoals een

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken