OpenStack uit commentaar op Amazon

Eerder bestempelde Amazon een van de concurrenten genaamd OpenStack als ”nepcloud”. Openstack kaatst de bal nu door vraagtekens te zetten bij de datacentercapaciteit van Amazon.

De COO  van Openstack, Mark Collier, doet deze uitspraken tijdens een OpenStack Summit in Parijs. Er ontstaat een steeds grotere vraag naar lokale datacentercapaciteit. Op dat vlak verliest Amazon het van OpenStack volgens Collier. Sterker nog, Amazon zal nooit zo groot worden als OpenStack, beweert de COO.

Nieuw datacenter
In oktober maakte Amazon bekend dat het in Duitsland een tweede Europees datacenter gaat bouwen. Deze uitspraak is voor OpenStack extra voeding geweest om de tegenaanval te openen. “Je kunt wel zeggen dat je veel capaciteit biedt en overal ter wereld zit, maar als die capaciteit niet voorhanden is in jouw land, dan is dat niet echt capaciteit te noemen,” aldus Collier. Bedrijven in bijvoorbeeld Frankrijk hebben niks aan cloud-ruimte in Duitsland. De ruimte die OpenStack aanbiedt is wel overal beschikbaar was ook een van de punten waarop Amazon het moest ontgelden.

OpenStack
Grote bedrijven geloven in de manier waarop OpenStack gebruik maakt van clouds. Zo krijgt het bedrijf onder andere steun van HP, IBM en Fujitsu. Ondanks de lofzang die OpenStack ontvangt komt er behalve uit de Amazon-hoek wel meer kritiek op het bedrijf. De technologisch directeur van Pivotal, Andrew Clay Shafer, wijde er vorig jaar een blog aan. Hij schreef dat hij minstens 100 miljoen dollar verloren heeft zien gaan aan OpenStack. Dit door implementaties bijna niks hebben opgebracht. “Soms is dat te wijten aan de naïviteit en arrogantie van de organisatie die dat geld uitgeven, maar veel vaker is de oorzaak OpenStack’s grootste competentie, namelijk marketing. Mocht OpenStack daar niet schuldig aan worden bevonden, dan is het op zijn minst nalatig geweest.”

Auteur |   ·   donderdag 6 nov, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken