OpenStack uit commentaar op Amazon

Eerder bestempelde Amazon een van de concurrenten genaamd OpenStack als ”nepcloud”. Openstack kaatst de bal nu door vraagtekens te zetten bij de datacentercapaciteit van Amazon.

De COO  van Openstack, Mark Collier, doet deze uitspraken tijdens een OpenStack Summit in Parijs. Er ontstaat een steeds grotere vraag naar lokale datacentercapaciteit. Op dat vlak verliest Amazon het van OpenStack volgens Collier. Sterker nog, Amazon zal nooit zo groot worden als OpenStack, beweert de COO.

Nieuw datacenter
In oktober maakte Amazon bekend dat het in Duitsland een tweede Europees datacenter gaat bouwen. Deze uitspraak is voor OpenStack extra voeding geweest om de tegenaanval te openen. “Je kunt wel zeggen dat je veel capaciteit biedt en overal ter wereld zit, maar als die capaciteit niet voorhanden is in jouw land, dan is dat niet echt capaciteit te noemen,” aldus Collier. Bedrijven in bijvoorbeeld Frankrijk hebben niks aan cloud-ruimte in Duitsland. De ruimte die OpenStack aanbiedt is wel overal beschikbaar was ook een van de punten waarop Amazon het moest ontgelden.

OpenStack
Grote bedrijven geloven in de manier waarop OpenStack gebruik maakt van clouds. Zo krijgt het bedrijf onder andere steun van HP, IBM en Fujitsu. Ondanks de lofzang die OpenStack ontvangt komt er behalve uit de Amazon-hoek wel meer kritiek op het bedrijf. De technologisch directeur van Pivotal, Andrew Clay Shafer, wijde er vorig jaar een blog aan. Hij schreef dat hij minstens 100 miljoen dollar verloren heeft zien gaan aan OpenStack. Dit door implementaties bijna niks hebben opgebracht. “Soms is dat te wijten aan de naïviteit en arrogantie van de organisatie die dat geld uitgeven, maar veel vaker is de oorzaak OpenStack’s grootste competentie, namelijk marketing. Mocht OpenStack daar niet schuldig aan worden bevonden, dan is het op zijn minst nalatig geweest.”

Auteur |   ·   donderdag 6 nov, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

49 procent van de werkenden denkt niet dat kunstmatige intelligentie ons leven mooier gaat maken. Vrouwen zijn hier met 59 procent vaker van overtuigd dan mannen met 42 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de KNVI, de Nederlandse beroepsvereniging voor informatie- en IT-professionals, onder 1271 Nederlanders van 18 jaar en ouder in loondienst. Gemiddeld denkt driekwart van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken