OpenStack uit commentaar op Amazon

Eerder bestempelde Amazon een van de concurrenten genaamd OpenStack als ”nepcloud”. Openstack kaatst de bal nu door vraagtekens te zetten bij de datacentercapaciteit van Amazon.

De COO  van Openstack, Mark Collier, doet deze uitspraken tijdens een OpenStack Summit in Parijs. Er ontstaat een steeds grotere vraag naar lokale datacentercapaciteit. Op dat vlak verliest Amazon het van OpenStack volgens Collier. Sterker nog, Amazon zal nooit zo groot worden als OpenStack, beweert de COO.

Nieuw datacenter
In oktober maakte Amazon bekend dat het in Duitsland een tweede Europees datacenter gaat bouwen. Deze uitspraak is voor OpenStack extra voeding geweest om de tegenaanval te openen. “Je kunt wel zeggen dat je veel capaciteit biedt en overal ter wereld zit, maar als die capaciteit niet voorhanden is in jouw land, dan is dat niet echt capaciteit te noemen,” aldus Collier. Bedrijven in bijvoorbeeld Frankrijk hebben niks aan cloud-ruimte in Duitsland. De ruimte die OpenStack aanbiedt is wel overal beschikbaar was ook een van de punten waarop Amazon het moest ontgelden.

OpenStack
Grote bedrijven geloven in de manier waarop OpenStack gebruik maakt van clouds. Zo krijgt het bedrijf onder andere steun van HP, IBM en Fujitsu. Ondanks de lofzang die OpenStack ontvangt komt er behalve uit de Amazon-hoek wel meer kritiek op het bedrijf. De technologisch directeur van Pivotal, Andrew Clay Shafer, wijde er vorig jaar een blog aan. Hij schreef dat hij minstens 100 miljoen dollar verloren heeft zien gaan aan OpenStack. Dit door implementaties bijna niks hebben opgebracht. “Soms is dat te wijten aan de naïviteit en arrogantie van de organisatie die dat geld uitgeven, maar veel vaker is de oorzaak OpenStack’s grootste competentie, namelijk marketing. Mocht OpenStack daar niet schuldig aan worden bevonden, dan is het op zijn minst nalatig geweest.”

Auteur |   ·   donderdag 6 nov, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken