Octo Telematics en Orange Business Services breiden IoT-samenwerking uit

Octo Telematics, leverancier van telematica en data-analyse voor de autoverzekeringsindustrie, heeft haar contract met Orange Business Services verlengd en uitgebreid. Het nieuwe driejarige contract stelt Octo in staat om de enorme hoeveelheid loT-apparaten autonoom te beheren en monitoren. Dit zal de kwaliteit van haar diensten en haar operationele efficiëntie verbeteren. Ook kunnen connected solutions sneller uitgerold worden.

Octo ontwikkelt en verkoopt telematicaoplossingen voor voertuigen, zoals automatische crash-meldingen, on-call-assistentie en analyses van ongevalsrisico’s. De oplossingen variëren van persoonlijke verzekeringsmodellen, zoals Usage Based Insurance, tot gedeelde mobiliteit, wagenparkbeheer en eco-driving management. Octo heeft meer dan 5,6 miljoen aangesloten gebruikers over de hele wereld en heeft commerciële relaties met meer dan honderd partners.
De Orange IoT Managed Global Connectivity geeft simdekking door heel Europa. Octo kan hiermee haar diensten personaliseren, analyse op afstand doen en de bedrijfskosten verlagen. Informatie kan verzameld worden met behulp van gedrags-, contextuele en andere telematicagegevens. Hiermee kunnen verzekeringsmaatschappijen hun risico’s inschatten en de nauwkeurigheid van ongevalmeldingen en claims verbeteren. De technologie stelt verzekeringsmaatschappijen in staat om cruciale zakelijke beslissingen te nemen en prijsrisico’s te evalueren.
Een speciaal portaal om simkaarten te beheren
Naast de wereldwijde IoT-connectiviteit met ingesloten simkaarten, biedt Orange ook een IoT-managementplatform dat geautomatiseerd simbeheer aanbiedt in een speciale real-time portal. Octo zal hierin hulp krijgen van een team van loT-experts die 24/7 beschikbaar zijn met daarnaast tools die Octo in staat zullen stellen de connectiveitsoplossing online effectief te beheren.
“Als pionier in de telematica, zijn we continu bezig met innoveren om onze klanten een uitgebreid platform te bieden voor gedrags-, contextuele en rijanalyses. Orange IoT Global Connectivity stelt ons in staat om diensten op te zetten die naadloos data uit simkaarten met Octo’s platform kunnen integreren. Hierdoor kunnen klanten wagenparken real-time beheren in heel Europa “, zegt Jonathan Hewett, CMO van Octo Telematics.
“Octo Telematics stond voor een zakelijke transformatie en had een IT-partner nodig die haar groei in Europa kon ondersteunen, maar ook persoonlijke service, analyse en beheer op afstand kon leveren. Wij konden in deze behoeften voorzien door een oplossing te bieden die hun verbonden gebruikers volledig autonoom beheert en hen meer operationele efficiëntie en flexibiliteit biedt”, aldus Fabrice de Windt, senior vice president Europa bij Orange Business Services.
Auteur |   ·   vrijdag 5 okt, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Fujitsu voor de derde keer op rij erkend als leider in het laatste Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa. Ook kreeg Fujitsu van alle leveranciers de hoogste positie toegekend vanwege haar vermogen de eigen visie uit te voeren. Fujitsu hanteert een strategische benadering voor Managed Workplace Services, waarbij de focus

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken