Noodroaming best ontwikkeld in Nederland en VS

Landen kunnen tegenwoordig niet meer zonder alternatief indien het mobiele netwerk plat ligt. Nederland en de VS lopen voorop als het gaat om een noodplan op dit gebied.

Het mobiele netwerk is niet meer weg te denken uit onze samenleving, maar wat als het netwerk plat ligt? Grote storingen treffen tegenwoordig miljoenen mensen wereldwijd en een storing kan bovendien grote economische gevolgen hebben. Het is voor landen daarom belangrijk een goed noodplan te hebben, mocht dit netwerk ooit plat komen te liggen. Nederland en de Verenigde Staten hebben het beste noodplan bij een eventuele mobiele storing. Andere landen kunnen een voorbeeld nemen aan deze landen en mede daardoor adviseert de Europese netwerkorganisatie ENISA landen middels een inventarisatie om hier ook aandacht aan te besteden.

Nederland als voorbeeld
Nadat de overheid jarenlang telecomaanbieders als KPN, Vodafone en T-Mobile onder druk heeft gezet, kwamen deze eerder dit jaar met een systeem voor noodroaming per regio. Dit moet voorkomen dat mensen zonder mobiel netwerk komen te zitten bij een grote storing bij één van de providers. Klanten kunnen zo eenvoudig handmatig overschakelen naar een ander netwerk en zo toch online blijven.

Automatisch overschakelen
Evenals Nederland heeft ook de Verenigde Staten een dergelijke noodvoorziening. Het grote verschil met de Nederlandse noodroaming is dat mensen in de VS automatisch worden overgeschakeld op het ‘noodnetwerk’. Het tijdelijke netwerk gaat op voor de gehele VS en heeft als grote nadeel dat het overbelast kan worden als te veel mensen er gebruik van maken, waardoor het netwerk niet goed meer kan functioneren.

Auteur |   ·   vrijdag 29 nov, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Onder IT-verantwoordelijken is er een groeiende vraag naar flexibiliteit, onderlinge afstemming en geconsolideerd beheer voor hybrid IT- en multicloud. Dit blijkt uit het onderzoek Where is Hybrid Heading?Views on exploiting multi-modal IT, uitgevoerd door onderzoeksbureau Pierre Audoin Consultants (PAC) namens Fujitsu onder 400 IT-beslissers in acht landen.1 Uit het onderzoek blijkt dat organisaties zoveel mogelijk de balans

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix, Inc.(Nasdaq: EQIX) de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten presenteert de cijfers over het vierde kwartaal en van het totale boekjaar 2018, dat liep tot 31 december 2018. Het interconnectie- en datacenterbedrijf meldt voor het 64e kwartaal op rij hogere winsten. Enkele hoogtepunten: ·       De omzet over 2018 bedroeg 5.072 miljard dollar, dat is een stijging

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken