Noodroaming best ontwikkeld in Nederland en VS

Landen kunnen tegenwoordig niet meer zonder alternatief indien het mobiele netwerk plat ligt. Nederland en de VS lopen voorop als het gaat om een noodplan op dit gebied.

Het mobiele netwerk is niet meer weg te denken uit onze samenleving, maar wat als het netwerk plat ligt? Grote storingen treffen tegenwoordig miljoenen mensen wereldwijd en een storing kan bovendien grote economische gevolgen hebben. Het is voor landen daarom belangrijk een goed noodplan te hebben, mocht dit netwerk ooit plat komen te liggen. Nederland en de Verenigde Staten hebben het beste noodplan bij een eventuele mobiele storing. Andere landen kunnen een voorbeeld nemen aan deze landen en mede daardoor adviseert de Europese netwerkorganisatie ENISA landen middels een inventarisatie om hier ook aandacht aan te besteden.

Nederland als voorbeeld
Nadat de overheid jarenlang telecomaanbieders als KPN, Vodafone en T-Mobile onder druk heeft gezet, kwamen deze eerder dit jaar met een systeem voor noodroaming per regio. Dit moet voorkomen dat mensen zonder mobiel netwerk komen te zitten bij een grote storing bij één van de providers. Klanten kunnen zo eenvoudig handmatig overschakelen naar een ander netwerk en zo toch online blijven.

Automatisch overschakelen
Evenals Nederland heeft ook de Verenigde Staten een dergelijke noodvoorziening. Het grote verschil met de Nederlandse noodroaming is dat mensen in de VS automatisch worden overgeschakeld op het ‘noodnetwerk’. Het tijdelijke netwerk gaat op voor de gehele VS en heeft als grote nadeel dat het overbelast kan worden als te veel mensen er gebruik van maken, waardoor het netwerk niet goed meer kan functioneren.

Auteur |   ·   vrijdag 29 nov, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken