Nieuwe energiebron voor kleine sensoren

Computerfabrikant Texas Instruments introduceert begin januari een nieuwe manier om kleine sensoren te voorzien van energie door onder andere luchttrillingen en temperatuurverschillen om te zetten in stroom. Deze manier zal slechts dienen als aanvulling van de batterij.

De introductie zal begin januari plaatsvinden op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Texas Instruments maakt voor deze nieuwe manier van energievoorziening gebruik van verschillende bestaande technieken. 

Energy harvesting
Naast bestaande technieken heeft de computerfabrikant ook een nieuwe converter ontwikkeld. Deze ultra-low-powered DC-to-DC switching converter is een staat om spanningsverschillen te omvormen. Het gaat dan om spanningsverschillen van 300-400 millivolt die worden omgezet naar 3 tot 5 volt. Dit is genoeg energie om een batterij bij te laden. De energie die wordt opgewekt is afkomstig uit de omgeving van de betreffende zender en is daarom niet afhankelijk van een stroomdraad of batterij. Trillingen, omgevingslicht, tempratuurverschillen en opgevangen luchtstromingen dienen als energieleveranciers voor de sensor.

Hulpmiddel
Deze nieuwe manier van energiewinning zal niet dienen als complete vervanger van de huidige energiebronnen. Het is slechts een aanvulling op de energie die geleverd wordt door de primaire energiebron. Een wearable kan dankzij deze nieuwe technologie bijvoorbeeld energie halen uit de tempratuur van het menselijk lichaam of vanuit beweging.

Auteur |   ·   dinsdag 23 dec, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken