Nieuwe brancheorganisatie Nederlandse datacenters

Een nieuwe brancheorganisatie voor Nederlandse datacenters is sinds vandaag actief. De Dutch Datacenter Association (DDA) bestaat uit twintig datacenterpartijen. Hieronder vallen onder andere Eurofiber, KPN en Interxion.

Het doel van de DDA is het behartigen van de belangen van datacenterpartijen in Nederland. Tot nu toe hebben de volgende partijen zich aangesloten bij de branchevereniging: Alticom, BT, BIT, Cofely, Datacenter Brabant, Datacenter Groningen, Dataplace, Digital Realty, Equinix, EvoSwitch, Global-E, Interconnect, Previder, SmartDC, The Datacenter Group, TCN en TelecityGroup.

Eigen organisatie
Het aantal van twintig leden zal zich binnenkort al gaan uitbreiden naar 24. Colt, Vancis, Datacenter Rotterdam en ITB2 zullen zich bij de organisatie voegen. Zo vertelt DDA-directeur, Stijn Grove, aan computable. Grove benadrukt daarin ook het belang van een eigen organisatie. “De datacenter-sector is dermate groot dat het belangrijk is om ons onder te brengen in een aparte brancheorganisatie. Er is bijvoorbeeld al de DHPA (Dutch Hosting Providers Association) maar die hostingpartijen zijn de klanten van datacenters. Zouden we ons bij hen aansluiten, dan ontstaat een conflict of interest.” Wel is er goed contact tussen de DDA en de brancheorganisatie Nederland ICT. Dit komt volgens Grove omdat beide organisaties vergelijkbare belangen behartigen.

Doel
De organisatie zal optreden tijdens onderhandelingen met verschillende partijen waaronder de overheid. Het primaire doel daarbij is zowel de economische als de maatschappelijke belangen te behartigen van de leden. Ook zullen er projecten ondersteund worden op gebieden als milieu, maatschappij en onderwijs. De internationale interesse naar Nederland als vestigingsplaats voor datacenters is volgens Grove een van de redenen waarom deze organisatie in het leven is geroepen. ‘’Om die positie te behouden en uit te breiden, bundelen partijen hun krachten. Samen kunnen we de positie van Nederlandse datacenters promoten, ons hardmaken voor eenduidige wet- en regelgeving en beleid en de concurrentiepositie verstevigen.’’ Zowel de Nederlandse overheid als andere belangenorganisaties werken samen met de DDA om deze doelen te kunnen verwezenlijken.

Auteur |   ·   donderdag 8 jan, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken