Nieuwe brancheorganisatie Nederlandse datacenters

Een nieuwe brancheorganisatie voor Nederlandse datacenters is sinds vandaag actief. De Dutch Datacenter Association (DDA) bestaat uit twintig datacenterpartijen. Hieronder vallen onder andere Eurofiber, KPN en Interxion.

Het doel van de DDA is het behartigen van de belangen van datacenterpartijen in Nederland. Tot nu toe hebben de volgende partijen zich aangesloten bij de branchevereniging: Alticom, BT, BIT, Cofely, Datacenter Brabant, Datacenter Groningen, Dataplace, Digital Realty, Equinix, EvoSwitch, Global-E, Interconnect, Previder, SmartDC, The Datacenter Group, TCN en TelecityGroup.

Eigen organisatie
Het aantal van twintig leden zal zich binnenkort al gaan uitbreiden naar 24. Colt, Vancis, Datacenter Rotterdam en ITB2 zullen zich bij de organisatie voegen. Zo vertelt DDA-directeur, Stijn Grove, aan computable. Grove benadrukt daarin ook het belang van een eigen organisatie. “De datacenter-sector is dermate groot dat het belangrijk is om ons onder te brengen in een aparte brancheorganisatie. Er is bijvoorbeeld al de DHPA (Dutch Hosting Providers Association) maar die hostingpartijen zijn de klanten van datacenters. Zouden we ons bij hen aansluiten, dan ontstaat een conflict of interest.” Wel is er goed contact tussen de DDA en de brancheorganisatie Nederland ICT. Dit komt volgens Grove omdat beide organisaties vergelijkbare belangen behartigen.

Doel
De organisatie zal optreden tijdens onderhandelingen met verschillende partijen waaronder de overheid. Het primaire doel daarbij is zowel de economische als de maatschappelijke belangen te behartigen van de leden. Ook zullen er projecten ondersteund worden op gebieden als milieu, maatschappij en onderwijs. De internationale interesse naar Nederland als vestigingsplaats voor datacenters is volgens Grove een van de redenen waarom deze organisatie in het leven is geroepen. ‘’Om die positie te behouden en uit te breiden, bundelen partijen hun krachten. Samen kunnen we de positie van Nederlandse datacenters promoten, ons hardmaken voor eenduidige wet- en regelgeving en beleid en de concurrentiepositie verstevigen.’’ Zowel de Nederlandse overheid als andere belangenorganisaties werken samen met de DDA om deze doelen te kunnen verwezenlijken.

Auteur |   ·   donderdag 8 jan, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Fujitsu voor de derde keer op rij erkend als leider in het laatste Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa. Ook kreeg Fujitsu van alle leveranciers de hoogste positie toegekend vanwege haar vermogen de eigen visie uit te voeren. Fujitsu hanteert een strategische benadering voor Managed Workplace Services, waarbij de focus

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken