Nieuwe brancheorganisatie Nederlandse datacenters

Een nieuwe brancheorganisatie voor Nederlandse datacenters is sinds vandaag actief. De Dutch Datacenter Association (DDA) bestaat uit twintig datacenterpartijen. Hieronder vallen onder andere Eurofiber, KPN en Interxion.

Het doel van de DDA is het behartigen van de belangen van datacenterpartijen in Nederland. Tot nu toe hebben de volgende partijen zich aangesloten bij de branchevereniging: Alticom, BT, BIT, Cofely, Datacenter Brabant, Datacenter Groningen, Dataplace, Digital Realty, Equinix, EvoSwitch, Global-E, Interconnect, Previder, SmartDC, The Datacenter Group, TCN en TelecityGroup.

Eigen organisatie
Het aantal van twintig leden zal zich binnenkort al gaan uitbreiden naar 24. Colt, Vancis, Datacenter Rotterdam en ITB2 zullen zich bij de organisatie voegen. Zo vertelt DDA-directeur, Stijn Grove, aan computable. Grove benadrukt daarin ook het belang van een eigen organisatie. “De datacenter-sector is dermate groot dat het belangrijk is om ons onder te brengen in een aparte brancheorganisatie. Er is bijvoorbeeld al de DHPA (Dutch Hosting Providers Association) maar die hostingpartijen zijn de klanten van datacenters. Zouden we ons bij hen aansluiten, dan ontstaat een conflict of interest.” Wel is er goed contact tussen de DDA en de brancheorganisatie Nederland ICT. Dit komt volgens Grove omdat beide organisaties vergelijkbare belangen behartigen.

Doel
De organisatie zal optreden tijdens onderhandelingen met verschillende partijen waaronder de overheid. Het primaire doel daarbij is zowel de economische als de maatschappelijke belangen te behartigen van de leden. Ook zullen er projecten ondersteund worden op gebieden als milieu, maatschappij en onderwijs. De internationale interesse naar Nederland als vestigingsplaats voor datacenters is volgens Grove een van de redenen waarom deze organisatie in het leven is geroepen. ‘’Om die positie te behouden en uit te breiden, bundelen partijen hun krachten. Samen kunnen we de positie van Nederlandse datacenters promoten, ons hardmaken voor eenduidige wet- en regelgeving en beleid en de concurrentiepositie verstevigen.’’ Zowel de Nederlandse overheid als andere belangenorganisaties werken samen met de DDA om deze doelen te kunnen verwezenlijken.

Auteur |   ·   donderdag 8 jan, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken