Nieuw datacenter in Amsterdam voor groeiende digitale economie

TelecityGroup, een toonaangevende leverancier van datacenterdiensten, kondigt vandaag de opening van AMS 6 aan, haar zesde datacenter in Amsterdam. De nieuwe datacenterfaciliteit van 6.000 vierkante meter zal 9.6 megawatt (MW) aan nieuwe klantcapaciteit bieden in een van Europa’s vooraanstaande digitale hubs, wat eveneens een epicentrum van internationale connectiviteit is. AMS 6 is gebouwd op basis van doordacht design en maximaliseert de energie-efficiëntie; het datacenter zal vanaf de lancering een ontwerp Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,20 hebben.

De vraag naar colocatie in Amsterdam blijft de andere Europese regio’s overtreffen.

AMS 6 is ontworpen en gebouwd om de klant capaciteit te bieden, die nodig is om de continue groei van een van Europa’s meest prominente digitale economieën te blijven ondersteunen.

Voor AMS 6 is een reeks designverbeteringen doorgevoerd om de energie-efficiëntie te maximaliseren. Door de minder energie-efficiënte koelers te vervangen, profiteert AMS 6 van vrije koeling wat een enorme efficiëntie oplevert. Daarnaast is TelecityGroup’s grootste Aquifer Thermal Energy Storage (ATES) installatie in de koelinginfrastructuur geïncorporeerd, een systeem dat succesvol geïntroduceerd is in het eerder gebouwde datacenter AMS 5.

ATES is een innovatieve thermische technologie die gebruikmaakt van natuurlijk opgeslagen grondwater in ondergrondse lagen van waterdoorlatend gesteente, welke gevonden worden in de unieke Amsterdams geografie.

In het nieuwe datacenter is ook de connectiviteit geoptimaliseerd. Er is rekening gehouden met behoeften van carriers en klanten om de efficiëntie en kwaliteit van de interne bekabeling te maximaliseren. Door het aantal verbindingspunten te verminderen, wordt een efficiëntere en snellere connectiviteit gerealiseerd, met een verbeterde signaalsterkte. Met hoge connectiviteit en de geschiktheid voor high-density apparatuur is AMS 6 in staat om op te schalen naar de wensen die gepaard gaan met de groeiende digitale economie.

Alexandra Schless, Vice President Western Europe & Managing Director van TelecityGroup Nederland: “Door de gunstige geografische ligging en de aantrekkelijke zakelijke omstandigheden is Amsterdam een van de belangrijkste knooppunten voor internationale connectiviteit. Met de opening van AMS 6 kunnen we blijven we garanderen dat TelecityGroup de groei van de bruisende digitale economie kan blijven faciliteren met datacentercapaciteit.”

Over TelecityGroup
TelecityGroup is een provider van datacenters met locaties in heel Europa.
De datacenters van TelecityGroup bieden connectiviteit en beveiligde omgevingen voor IT- en telecomapparatuur, de drijvende kracht achter de digitale economie. In deze datacenters komen de netwerken waaruit het Internet bestaat bij elkaar en worden data-intensieve online applicaties, content en informatie veilig ondergebracht.

De klanten van TelecityGroup zijn de providers en netwerken waarop het hele Internet gebaseerd is: content, applicaties en data. Klanten kiezen TelecityGroup om de hoogstaande infrastructuur, uitstekende dienstverlening, uitgebreide connectiviteitsopties en de focus op toekomstige groei.

Auteur |   ·   maandag 2 nov, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Fujitsu voor de derde keer op rij erkend als leider in het laatste Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa. Ook kreeg Fujitsu van alle leveranciers de hoogste positie toegekend vanwege haar vermogen de eigen visie uit te voeren. Fujitsu hanteert een strategische benadering voor Managed Workplace Services, waarbij de focus

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken