Nieuw datacenter in Amsterdam voor groeiende digitale economie

TelecityGroup, een toonaangevende leverancier van datacenterdiensten, kondigt vandaag de opening van AMS 6 aan, haar zesde datacenter in Amsterdam. De nieuwe datacenterfaciliteit van 6.000 vierkante meter zal 9.6 megawatt (MW) aan nieuwe klantcapaciteit bieden in een van Europa’s vooraanstaande digitale hubs, wat eveneens een epicentrum van internationale connectiviteit is. AMS 6 is gebouwd op basis van doordacht design en maximaliseert de energie-efficiëntie; het datacenter zal vanaf de lancering een ontwerp Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,20 hebben.

De vraag naar colocatie in Amsterdam blijft de andere Europese regio’s overtreffen.

AMS 6 is ontworpen en gebouwd om de klant capaciteit te bieden, die nodig is om de continue groei van een van Europa’s meest prominente digitale economieën te blijven ondersteunen.

Voor AMS 6 is een reeks designverbeteringen doorgevoerd om de energie-efficiëntie te maximaliseren. Door de minder energie-efficiënte koelers te vervangen, profiteert AMS 6 van vrije koeling wat een enorme efficiëntie oplevert. Daarnaast is TelecityGroup’s grootste Aquifer Thermal Energy Storage (ATES) installatie in de koelinginfrastructuur geïncorporeerd, een systeem dat succesvol geïntroduceerd is in het eerder gebouwde datacenter AMS 5.

ATES is een innovatieve thermische technologie die gebruikmaakt van natuurlijk opgeslagen grondwater in ondergrondse lagen van waterdoorlatend gesteente, welke gevonden worden in de unieke Amsterdams geografie.

In het nieuwe datacenter is ook de connectiviteit geoptimaliseerd. Er is rekening gehouden met behoeften van carriers en klanten om de efficiëntie en kwaliteit van de interne bekabeling te maximaliseren. Door het aantal verbindingspunten te verminderen, wordt een efficiëntere en snellere connectiviteit gerealiseerd, met een verbeterde signaalsterkte. Met hoge connectiviteit en de geschiktheid voor high-density apparatuur is AMS 6 in staat om op te schalen naar de wensen die gepaard gaan met de groeiende digitale economie.

Alexandra Schless, Vice President Western Europe & Managing Director van TelecityGroup Nederland: “Door de gunstige geografische ligging en de aantrekkelijke zakelijke omstandigheden is Amsterdam een van de belangrijkste knooppunten voor internationale connectiviteit. Met de opening van AMS 6 kunnen we blijven we garanderen dat TelecityGroup de groei van de bruisende digitale economie kan blijven faciliteren met datacentercapaciteit.”

Over TelecityGroup
TelecityGroup is een provider van datacenters met locaties in heel Europa.
De datacenters van TelecityGroup bieden connectiviteit en beveiligde omgevingen voor IT- en telecomapparatuur, de drijvende kracht achter de digitale economie. In deze datacenters komen de netwerken waaruit het Internet bestaat bij elkaar en worden data-intensieve online applicaties, content en informatie veilig ondergebracht.

De klanten van TelecityGroup zijn de providers en netwerken waarop het hele Internet gebaseerd is: content, applicaties en data. Klanten kiezen TelecityGroup om de hoogstaande infrastructuur, uitstekende dienstverlening, uitgebreide connectiviteitsopties en de focus op toekomstige groei.

Auteur |   ·   maandag 2 nov, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sony kiest voor Orange Business Services

Sony kiest voor Orange Business Services

Sony kiest Orange Business Services om de communicatie-infrastructuur van haar twee grootste werkmaatschappijen te consolideren en te transformeren in een geharmoniseerd, toekomstbestendig netwerk voor een verbeterde gebruikerservaring over de hele wereld. Gebouwd op de Orange Flexible SD-WAN oplossing verbindt het nieuwe Sony netwerk meer dan vijfhonderd locaties in ruim vijftig landen in vijf continenten en

9 op 10 onderwijsprofessionals: “Binnen 5 jaar werk ik volledig in de cloud”

9 op 10 onderwijsprofessionals: “Binnen 5 jaar werk ik volledig in de cloud”

Ruim 47 procent van de Nederlandse onderwijsprofessionals denkt dat zijn of haar onderwijsinstelling binnen vijf jaar volledig vanuit de cloud werkt. Maar liefst 38 procent van de ondervraagden doet dit al. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten door PanelWizard liet uitvoeren onder 615 onderwijsprofessionals. Het lijkt erop dat de meeste respondenten dit een goede ontwikkeling

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

Maar liefst 15 procent van de Nederlanders denkt dat algoritmes zelfstandig kunnen beslissen of een kandidaat geschikt is voor een functie of niet. Dit blijkt uit onderzoek dat Brunel uitvoerde onder 998 sollicitanten. Een kwart van hen ziet de online sollicitatie zelfs als een volwaardige vervanger van de fysieke sollicitatie. Dat Nederlanders behoorlijk veel vertrouwen

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken