Nieuw datacenter in Amsterdam voor groeiende digitale economie

TelecityGroup, een toonaangevende leverancier van datacenterdiensten, kondigt vandaag de opening van AMS 6 aan, haar zesde datacenter in Amsterdam. De nieuwe datacenterfaciliteit van 6.000 vierkante meter zal 9.6 megawatt (MW) aan nieuwe klantcapaciteit bieden in een van Europa’s vooraanstaande digitale hubs, wat eveneens een epicentrum van internationale connectiviteit is. AMS 6 is gebouwd op basis van doordacht design en maximaliseert de energie-efficiëntie; het datacenter zal vanaf de lancering een ontwerp Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,20 hebben.

De vraag naar colocatie in Amsterdam blijft de andere Europese regio’s overtreffen.

AMS 6 is ontworpen en gebouwd om de klant capaciteit te bieden, die nodig is om de continue groei van een van Europa’s meest prominente digitale economieën te blijven ondersteunen.

Voor AMS 6 is een reeks designverbeteringen doorgevoerd om de energie-efficiëntie te maximaliseren. Door de minder energie-efficiënte koelers te vervangen, profiteert AMS 6 van vrije koeling wat een enorme efficiëntie oplevert. Daarnaast is TelecityGroup’s grootste Aquifer Thermal Energy Storage (ATES) installatie in de koelinginfrastructuur geïncorporeerd, een systeem dat succesvol geïntroduceerd is in het eerder gebouwde datacenter AMS 5.

ATES is een innovatieve thermische technologie die gebruikmaakt van natuurlijk opgeslagen grondwater in ondergrondse lagen van waterdoorlatend gesteente, welke gevonden worden in de unieke Amsterdams geografie.

In het nieuwe datacenter is ook de connectiviteit geoptimaliseerd. Er is rekening gehouden met behoeften van carriers en klanten om de efficiëntie en kwaliteit van de interne bekabeling te maximaliseren. Door het aantal verbindingspunten te verminderen, wordt een efficiëntere en snellere connectiviteit gerealiseerd, met een verbeterde signaalsterkte. Met hoge connectiviteit en de geschiktheid voor high-density apparatuur is AMS 6 in staat om op te schalen naar de wensen die gepaard gaan met de groeiende digitale economie.

Alexandra Schless, Vice President Western Europe & Managing Director van TelecityGroup Nederland: “Door de gunstige geografische ligging en de aantrekkelijke zakelijke omstandigheden is Amsterdam een van de belangrijkste knooppunten voor internationale connectiviteit. Met de opening van AMS 6 kunnen we blijven we garanderen dat TelecityGroup de groei van de bruisende digitale economie kan blijven faciliteren met datacentercapaciteit.”

Over TelecityGroup
TelecityGroup is een provider van datacenters met locaties in heel Europa.
De datacenters van TelecityGroup bieden connectiviteit en beveiligde omgevingen voor IT- en telecomapparatuur, de drijvende kracht achter de digitale economie. In deze datacenters komen de netwerken waaruit het Internet bestaat bij elkaar en worden data-intensieve online applicaties, content en informatie veilig ondergebracht.

De klanten van TelecityGroup zijn de providers en netwerken waarop het hele Internet gebaseerd is: content, applicaties en data. Klanten kiezen TelecityGroup om de hoogstaande infrastructuur, uitstekende dienstverlening, uitgebreide connectiviteitsopties en de focus op toekomstige groei.

Auteur |   ·   maandag 2 nov, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Fujitsu voor de derde keer op rij erkend als leider in het laatste Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa. Ook kreeg Fujitsu van alle leveranciers de hoogste positie toegekend vanwege haar vermogen de eigen visie uit te voeren. Fujitsu hanteert een strategische benadering voor Managed Workplace Services, waarbij de focus

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken