Nest en Essent introduceren nieuwe en slimme thermostaat

Drie jaar na de introductie op de Amerikaanse markt, introduceert Nest aan het einde van de maand in samenwerking met Essent de ‘slimme’ thermostaat op de Nederlandse markt.

Het apparaat toont gelijkenis met de oude draaithermometer maar  is allesbehalve ouderwets. Zo is het nieuwe systeem uitgerust met acht sensoren, speciale software en een eigen draadloos communicatiekanaal.  Door deze uitrusting kan het systeem zich naadloos aanpassen aan de behoeften van de bewoners. Na een week weet de thermostaat bijvoorbeeld precies wanneer het huis verwarmd moet worden of de lichten aan moeten. Het grote voordeel aan de thermostaat is dat gebruikers de thermostaat zelf niet in hoeven te stellen. Dit moet nog wel bij de huidige ‘slimme’ thermostaten, maar wordt nog wel eens als een lastige klus ervaren.

Privacy
Sinds de inlijving van Nest door Google is privacy een veelbesproken onderwerp. Gebruikers van de slimme thermometer en potentiële kopers willen weten of Google hun gegevens gaat  gebruiken voor advertentiedoeleinden. Volgens Lionel Paillet, Europees directeur van Nest, is hier geen sprake van: “Nest heeft eigen gebruikersvoorwaarden die stellen dat data niet worden doorgegeven of verkocht.” Voor gebruikers van het systeem is het daarom ook altijd mogelijk om hun data in te zien en te verwijderen. Om hun onafhankelijke positie van Google nog meer te benadrukken behoudt Nest ook een eigen hoofdkantoor in Silicon Valley.

Energieverbruik
Naast het gebruiksgemak dat Nest biedt, moet het de gebruiker ook helpen om het energieverbruik te verlagen. Door de exclusieve samenwerking met Essent wordt Nest aangeboden aan circa 2,7 miljoen Nederlandse  huishoudens. De verwachting is dat het energieverbruik van gebruikers met zo’n 20 procent zal dalen. Volgens een woordvoerder van Essent zullen er geen gegevens worden uitgewisseld tussen Essent en Nest.

Voorzichtige entree
De grote doorbraak voor slimme energieapparaten moet echter nog komen.  De verwachting is dat de massa pas bereikt wordt wanneer de grote technologiebedrijven zoals Google en Apple onder hun eigen vlag producten gaan ontwikkelen. Eerder introduceerde Apple het platform HomeKit en ook Samsung toonde z’n ambities met de aankoop van SmartThings. Hiermee lijken zij voorzichtige stappen te nemen naar de huishoudelijke apparatenmarkt.

Auteur |   ·   maandag 8 sep, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken