Neelie Kroes stopt als Eurocommissaris

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft laten weten geen derde termijn te ambiëren. De portefeuille Digitale agenda zal daarmee naar alle waarschijnlijkheid in niet-Nederlandse handen komen.

De europolitica, die in 2004 aantrad als lid van de Europese commissie, laat weten dat haar leeftijd (72) de voornaamste reden is voor haar beslissing om het bij twee termijnen als Eurocommissaris te laten. Volgens de dit jaar terugtredende Kroes is zij “gelukkig nog erg gezond”, maar vindt zij nog eens vijf jaar deze baan “heel veel”. Dit zegt zij in een gesprek met Nu.nl.

Nikkelen Neelie
Kroes verkreeg aanvankelijk veel bekendheid vanwege haar werk als Commissaris voor Mededinging. Met deze portefeuille, die ze tot 2009 onder haar hoede had, verwierf ze haar bijnaam ‘Nikkelen Neelie’ vanwege haar starre houding tegenover grote bedrijven in kartelzaken. In haar huidige functie was ze een voorvechter voor Europese netneutraliteit en maakte ze een einde aan hoge roamingtarieven van telecombedrijven.

Nieuwe uitdagingen
Voor Kroes aantrad als Eurocommissaris in 2004, was ze in Nederland onder andere tweede Kamerlid, staatssecretaris en minister. Wat zij na het aflopen van het mandaat van de Europese commissie, eind dit jaar, zal gaan doen, is niet bekend. De ervaren politica zegt naast Europa nog “andere uitdagingen” te zien, maar wil zich nog beraden op haar toekomst.

Auteur |   ·   woensdag 14 mei, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken