Nederlandse software erg populair in het buitenland

Nederlandse software is steeds meer in trek in het buitenland. De export van Nederlandse software naar landen in zowel Europa als daarbuiten is de afgelopen vier jaar ruimschoots verdubbeld. Dit blijkt uit onderzoek van de branchevereniging ICT Nederland en de NWO.

Het onderzoek laat zien dat het aantal banen in de de ICT groeide naar bijna 170.000. De reden voor deze sterke groei is de toenemende vraag uit West-Europa, Azïe en Noord-Amerika. Op dit moment zet de ICT-sector jaarlijks 29,1 miljard om. 3,5 miljard hiervan is te danken aan de export van software.

Gunstig klimaat
De reden dat veel goede software uit Nederland komt, heeft te maken met het gunstige ondernemersklimaat in Nederland. Dit stelt Bernhard van Oranje, voorzitter van Software VOC. Start-ups komen volgens van Oranje steeds makkelijker aan krediet om in hun onderneming te investeren.  In Nederland wordt hierdoor software ontwikkeld voor alle denkbare toepassingen.

Nieuwe toetreders
Op dit moment zijn er 44.000 softwarebedrijven actief in Nederland. Door de verouderde software systemen die veelal in het onderwijs en de zorg nog worden gebruikt, ziet Software VOC nog wel ruimte voor nieuwe toetreders op de markt.

Auteur |   ·   woensdag 8 okt, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Groei IoT toepassingen vraagt om datacenterhubs in elke stad

Groei IoT toepassingen vraagt om datacenterhubs in elke stad

Bijna de helft (47 procent) van de Nederlandse ICT-professionals denkt dat het aantal IoT-apparaten de komende jaren zo snel toeneemt dat elke stad een aparte datacenterhub nodig heeft om de vraag naar directe data-uitwisseling aan te kunnen. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika denkt drie op de vijf ICT-professionals dat dit het geval

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken