Nederlandse IT-ers lopen achter

Nederlandse It-ers zien een gat van zes maanden tussen de wens van bedrijven en wat zij kunnen leveren.

Uit onderzoek van VMware blijkt dat 67 procent van de Nederlandse It-ers dit gat onderkent. IT-managers maken zich hierover zorgen. Zij zijn bang dat de productiviteit van medewerkers hieronder lijdt en dat de innovatie op een laag pitje komt te staan. Het bijkomende probleem is dat er tegelijkertijd wel veel geld moet worden uitgegeven aan beheer en onderhoud van bepaalde systemen. In het Verenigd Koninkrijk merkt 80 procent een gat tussen de wensen en de mogelijkheden van de IT.

Druk
Iets meer dan twee derde van de IT-managers zelf voelt druk van het senior management om het komende jaar de afdeling te moderniseren. Van 54 procent van de IT-managers wordt verwacht dat zij de uitgaven kunnen verlagen. Daarnaast moet 47 procent van de managers zorgen voor een vergroting van de mobiliteit van werknemers. 38 Procent van de IT-managers is bezig met een overstap naar cloudsystemen.

MKB
In het Midden- en kleinbedrijf zijn minder zorgen. Van de 250 ondervraagden denkt 54 procent dat zij sneller moderne (cloud) oplossingen kunnen implementeren.

Auteur |   ·   donderdag 12 jun, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

iSense voor vijfde keer op rij Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar

iSense voor vijfde keer op rij Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar

IT-detacheerder iSense is tijdens de Computable Awards, voor het vijfde jaar op rij verkozen tot ‘Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar’. De jury prees het bedrijf voor de manier waarop het haar kennis deelt en zich samen met de IT-gemeenschap inzet voor maximale ontwikkeling op zowel technisch als persoonlijk vlak.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken