Nederlandse ICT-bedrijven ervaren groeibelemmeringen

Regeldruk en mismatches op de arbeidsmarkt zijn de grootste groeibelemmeringen voor ICT-bedrijven. Dat is een van de conclusies van onderzoek  door brancheorganisatie Nederland ICT

Het onderzoek Nederland ICT Marktbeeld is gehouden onder de eigen leden van de brancheorganisatie. De deelnemers gaven aan dat de werkgelegenheid in november over gehele linie is gestegen in vergelijking met het vierde kwartaal van 2013. Deze groei deed zich voor binnen alle deelsectoren en segmenten die onderzocht zijn. De softwaresector is het meest positief over de verwachte vraag naar arbeid.

Groeibelemmering
Onder bedrijven die tot 100 werknemers in dienst hebben is het gebrek aan geschikt personeel de grootste belemmering om te kunnen groeien. Kredietverlening, een mismatch op de arbeidsmarkt en te grote regeldruk vormen de grootste belemmeringen voor bedrijven met 100 tot 750 medewerkers. Grote bedrijven die meer dan 750 mensen in dienst hebben zien de tekortkomende stimulans vanuit de overheid als inperking van hun groei. Een ander substantieel probleem waar de bedrijven last van hebben is het verkrijgen van krediet.

Vertrouwen
Onder de deelnemers van het onderzoek is het vertrouwen in de Nederlandse economie gemiddeld becijferd met een 5,8. Het vertrouwen in de eigen sector ligt hoger, dit is namelijk gewaardeerd met een 6,4. Tegen marktontwikkeling wordt door de verschillende segmenten anders aangekeken. De  grote telecombedrijven en dienstverleners voorzien een lichte groei in de vraag naar hun diensten. Aan de andere kant staat het kleine en middensegment met een negatievere kijk op de toekomst. Bedrijven die in de clouddienstverlening  zitten zijn samen met de bredere softwarebedrijven positief. Ten slotte verwachten de hardware- en kantoortechnologie-ondernemingen een lichte krimp tijdens het vierde kwartaal.

Auteur |   ·   donderdag 13 nov, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken