Nederland maakt belangrijke internationale investeringen in duurzaamheid los

Nederland peutert grote hoeveelheden aan investeringskapitaal los om wereldwijde uitdagingen beter het hoofd te bieden. We ontwikkelen ons tot een prominente hub voor investeerders die met hun investeringen meetbare impact op samenleving en milieu willen hebben.

Organisaties als DOEN Participaties (impactinvesteringsfonds voor duurzame en sociaal georiënteerde startups) en Oikocredit (een van ’s werelds grootste private investeringsfondsen voor microfinanciering), maken een belangrijk onderdeel uit van dit landschap.

Al deze organisaties hebben aanzienlijke investeringen gedaan in de nieuwe energietoepassingen van BBOXX. Zo hebben zij BBOXX geholpen een positieve impact te hebben op bijna 1 miljoen mensen in twaalf Afrikaanse landen door toegang te geven tot zonne-energie, waarbij men mobiel ‘pay-as-you-go’ kan betalen. 

DOEN Participaties nam ook deel aan de laatste investeringsronde voor BBOXX, geleid door de Japanse Mitsubishi Corporation. De initiële Nederlandse investering stelt BBOXX in staat om mensenlevens te verbeteren. Ook wist BBOXX zich met de investering van DOEN Participaties te verzekeren van een investering van Mitsubishi Corporation.

Dankzij deze overeenkomst groeide ook de belangstelling van investeerders uit Frankrijk (ENGIE), Luxemburg (Bamboo Capital Partners) en Canada (MacKinnon, Bennett & Company), wat aantoont hoe duurzaamheid wereldwijd omarmd wordt en hoe snelgroeiende bedrijven ingezet kunnen worden voor de ontwikkeling hiervan.

DOEN Participaties investeerde in 2016 voor het eerst in BBOXX en droeg bij aan de 20 miljoen dollar Series C-financieringsronde (voor de opschaling en groei). Eerder dit jaar deed Africa Infrastructure Investment Managers (AIIM)een investering van 31 miljoen dollar, die er voor zorgt dat de operaties in Rwanda, Kenia en Democratische Republiek Congo worden uitgebreid.

Mansoor Hamayun, CEO en medeoprichter van BBOXX: 

“Nederland ontpopt zich als een hub voor deze cruciale vormen van financiering. Het beleid is het gevolg van een solide structuur, gevormd door een groot maatschappelijk bewustzijn, een actieve gemeenschap en een ondernemersvriendelijk klimaat. Onze interesse in schone en groene energie heeft de aandacht getrokken van grote bedrijven. Dat heeft ongetwijfeld geleid tot de investering van Mitsubishi Corporation in BBOXX.” “We kijken uit naar onze komende groeifase, waarin we een bijdrage kunnen leveren aan het veranderen van levens en onze wereldwijde aanwezigheid kunnen vergroten door het betreden van nieuwe markten en het ontwikkelen van ons assortiment.”


Katsuya Nakanishi, EVP en Group CEO, Power Solution Group, Mitsubishi Corporation: 

“Onze investering in BBOXX, samen met Nederlandse en andere wereldwijde partners, is onze meest recente bijdrage aan een duurzame samenleving. We dragen daarmee bij aan de missie van BBOXX om de wereldwijde toegang tot moderne nutsvoorzieningen te realiseren door technologie in te zetten. We kijken ernaar uit om deze voorzieningen samen met BBOXX op innovatieve en duurzame wijze bij de gemeenschappen te krijgen die het op dit moment nog zonder deze toepassingen moeten stellen.”


Michelle de Rijk, impact investment manager, DOEN Participaties:

“Miljoenen mensen leven momenteel nog zonder betrouwbare toegang tot energie of andere nutsvoorzieningen. Om hier verandering in te brengen investeerden we in 2016 in BBOXX. Dankzij onze hulp heeft BBOXX al bijna een miljoen mensen toegang kunnen verschaffen tot betaalbare en schone energie. We kijken ernaar uit om samen te blijven werken aan het dichten van de kloof voor toegang tot energie.”

Auteur |   ·   donderdag 24 okt, 2019

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Blockchainplatform Ricex maakt rijsthandel transparant en eerlijk

Blockchainplatform Ricex maakt rijsthandel transparant en eerlijk

Onlangs introduceerde Fujitsu en Rice Exchange (Ricex) het eerste digitale platform voor het kopen en verkopen van rijst. Het platform digitaliseert de rijsthandel met behulp van een blockchain Distributed Ledger Technology (DLT) –platform. Het doel van dit platform is de wereldwijde handel in rijst transparanter en eerlijker te maken. De rijstmarkt is enorm groot en

Digitalisering noodzakelijk voor groei

Digitalisering noodzakelijk voor groei

Maar liefst 62 procent van het Nederlandse MKB ziet meegaan in digitale ontwikkelingen als een vereiste voor de toekomstige groei van hun organisatie. Dit blijkt uit onderzoek van MKB-financieringsplatform October onder 1.023 Nederlandse MKB-ondernemers, uitgevoerd door Panelwizard. Desondanks weet 49 procent van de ondervraagden niet precies hoe digitale ontwikkelingen kunnen worden ingezet om de onderneming te laten groeien. De

Sioux investeert in tumordissectie-oplossing van Xyall

Sioux investeert in tumordissectie-oplossing van Xyall

Hightechbedrijf Sioux Technologies investeert fors in medische innovaties. Na een eerdere investering in 2019 in de precisie weefselscan van SamanTree Medical, steekt het Eindhovense techbedrijf nu geld en kennis in medische start-up Xyall. Deze Nederlandse start-up richt zich op het automatiseren van tumordissectieprocessen. De technische innovaties van Xyall en SamanTree Medical dragen bij aan een

Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan

Eén op acht werkenden vindt dat organisatie prima zonder printer kan

Maar liefst twaalf procent van de werkende Nederlanders is een voorstander van een werkplek zonder printers. Dit blijkt uit onderzoek van AFAS Software onder 1.123 werkende Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden zegt een kwart zich weleens te ergeren aan collega’s die te vaak printen. De grootste voorstanders van een papierloos kantoor zijn werknemers

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw heeft de verklaringen ISAE3402 Type2 en ISAE3000 SOC 2 bemachtigd voor respectievelijk de kwaliteit van IT-servicemanagement en de informatiebeveiliging en privacy. Hiermee loopt de Microsoft- en Sitecore-specialist voorop als dienstverlener voor onder meer de financiële wereld, een sector die steeds meer vraagt om zekerheid op het gebied van uitbestede IT-diensten. Macaw is onder meer

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken