Levensechte robot Sophia spreekt op Forward Thinking Leadership

De meest menselijke robot ter wereld komt naar Nederland. Sociale Humanoid Sophia spreekt op het seminar Forward Thinking Leadership.

Sophia komt voor deze speciale aangelegenheid helemaal over van Hanson Robotics uit Hong Kong. Ze geeft een korte presentatie en neemt vervolgens deel aan een paneldiscussie onder leiding van Jim Stolze. Het seminar, dat 28 september 2018 in AFAS Live plaatsvindt, staat helemaal in het teken van vernieuwend leiderschap.

“We zijn al bijna 2 maanden samen met Hanson Robotics bezig om Sophia naar Nederland te halen en we zijn zeer blij dat het is gelukt”, zegt Hans Janssen, directeur van DenkProducties. “Robot Sophia is een zeer spraakmakend voorbeeld van de ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Voor veel ondernemers en managers is het nog een ver van hun bed show maar Sophia geeft dit echt letterlijk een gezicht. Dit past uitstekend in de programmering van het seminar”.

Levensechte emoties
Sophia is de meest geavanceerde robot ter wereld. Ze kent meer dan vijftig gezichtsuitdrukkingen, sprak eerder de Verenigde Naties toe en verwierf zelfs het staatsburgerschap van Saudi Arabië. Tijdens het seminar houdt ze niet alleen een korte presentatie maar gaat ze ook in spontaan gesprek met Jim Stolze. Eerdere optredens van Sophia maakten veel reacties los, variërend van ‘indrukwekkend’ tot ‘beangstigend’. “Ik heb de afgelopen jaren veel mensen geïnterviewd. Van briljante uitvinders tot wereldberoemde atleten, maar dit wordt de allereerste keer met een robot. Ik kijk ernaar uit om Sophia te bevragen”, zegt Jim Stolze, moderator van het gesprek.

Robotisering goed voor arbeidsmarkt
Stolze: “Het verschijnsel robotisering staat de laatste tijd volop in de schijnwerpers. We gaan het daarom ook hebben over robots op de arbeidsmarkt, over de wereldwijde ervaringen van Sophia en over haar plannen voor de toekomst. Een echt gesprek van mens tot humanoid”. Volgens kenners zullen er de komende jaren duizenden banen verdwijnen als gevolg van automatisering en robotisering. “Critici zijn bang voor het verdwijnen van banen, maar robots nemen stomme, foutgevoelige, saaie en repeterende taken over, geen banen van mensen”, zegt Bas van der Veldt, CEO AFAS Software. “Sterker nog, dankzij robots komen er miljoenen banen bij!”.

Auteur |   ·   dinsdag 18 sep, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken