Levensechte robot Sophia spreekt op Forward Thinking Leadership

De meest menselijke robot ter wereld komt naar Nederland. Sociale Humanoid Sophia spreekt op het seminar Forward Thinking Leadership.

Sophia komt voor deze speciale aangelegenheid helemaal over van Hanson Robotics uit Hong Kong. Ze geeft een korte presentatie en neemt vervolgens deel aan een paneldiscussie onder leiding van Jim Stolze. Het seminar, dat 28 september 2018 in AFAS Live plaatsvindt, staat helemaal in het teken van vernieuwend leiderschap.

“We zijn al bijna 2 maanden samen met Hanson Robotics bezig om Sophia naar Nederland te halen en we zijn zeer blij dat het is gelukt”, zegt Hans Janssen, directeur van DenkProducties. “Robot Sophia is een zeer spraakmakend voorbeeld van de ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Voor veel ondernemers en managers is het nog een ver van hun bed show maar Sophia geeft dit echt letterlijk een gezicht. Dit past uitstekend in de programmering van het seminar”.

Levensechte emoties
Sophia is de meest geavanceerde robot ter wereld. Ze kent meer dan vijftig gezichtsuitdrukkingen, sprak eerder de Verenigde Naties toe en verwierf zelfs het staatsburgerschap van Saudi Arabië. Tijdens het seminar houdt ze niet alleen een korte presentatie maar gaat ze ook in spontaan gesprek met Jim Stolze. Eerdere optredens van Sophia maakten veel reacties los, variërend van ‘indrukwekkend’ tot ‘beangstigend’. “Ik heb de afgelopen jaren veel mensen geïnterviewd. Van briljante uitvinders tot wereldberoemde atleten, maar dit wordt de allereerste keer met een robot. Ik kijk ernaar uit om Sophia te bevragen”, zegt Jim Stolze, moderator van het gesprek.

Robotisering goed voor arbeidsmarkt
Stolze: “Het verschijnsel robotisering staat de laatste tijd volop in de schijnwerpers. We gaan het daarom ook hebben over robots op de arbeidsmarkt, over de wereldwijde ervaringen van Sophia en over haar plannen voor de toekomst. Een echt gesprek van mens tot humanoid”. Volgens kenners zullen er de komende jaren duizenden banen verdwijnen als gevolg van automatisering en robotisering. “Critici zijn bang voor het verdwijnen van banen, maar robots nemen stomme, foutgevoelige, saaie en repeterende taken over, geen banen van mensen”, zegt Bas van der Veldt, CEO AFAS Software. “Sterker nog, dankzij robots komen er miljoenen banen bij!”.

Auteur |   ·   dinsdag 18 sep, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Fujitsu voor de derde keer op rij erkend als leider in het laatste Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa. Ook kreeg Fujitsu van alle leveranciers de hoogste positie toegekend vanwege haar vermogen de eigen visie uit te voeren. Fujitsu hanteert een strategische benadering voor Managed Workplace Services, waarbij de focus

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken