‘’Je moet een trend niet volgen, maar juist zelf maken’’

De ict-sector is in rap tempo aan het veranderen. Zowel het technische aspect als de benadering van het ict-vak hebben zich de laatste tijd sterk ontwikkeld. “Vroeger lag de focus op het functioneren van producten, nu ligt dit meer op gebruiksgemak en design”, aldus Ben van der Burg (Triple IT).

Ben van der Burg is commercieel directeur bij Triple IT, een bedrijf dat zich op meerdere facetten binnen de ict-sector focust. Voor verschillende klanten leveren zij producten en services die erop gericht zijn om een brug te slaan tussen content, media en technologie.

Trends
Als het aankomt op de verschillende trends die momenteel bezig zijn binnen de ict-sector ontwijkt van der Burg liever de clichés. ‘’Ik kan nu verschillende dingen noemen die iedereen al noemt zoals big data, cloud of drones maar in werkelijkheid wordt er meer gesproken over dergelijke trends dan er daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Er zijn bijvoorbeeld maar weinig goede cases over de juiste manier van big data gebruiken. Er zijn er wel wat maar het valt tegen. Een trend die wel opvalt is design, je ziet dat hier steeds meer aandacht aan wordt besteed. Vroeger lag de focus op het functioneren van producten, nu ligt dit meer op gebruiksgemak en design.” Een andere trend die Van der Burg opvalt is de verschillende benadering die de jongere en oudere generatie hebben op het werk. De oudere generatie werkt meer opbouwend, terwijl de jongere generatie meer ‘on the edge’ werkt.

Triple IT
Met zijn bedrijf Triple IT speelt Van der Burg in op de laatste trends dankzij het hoge aantal jonge mensen dat er werkzaam is. “Natuurlijk kijken we als bedrijf naar de technologie en de mogelijkheden die het biedt. Maar wat wij belangrijk vinden, is dat iedereen bezig is met iets dat aansluit op hun persoonlijke interesses. Hierdoor wordt het werk leuker en gaat de tijd bovendien sneller. Zo zijn wij bijna niet bezig met outsourcing, maar wel met design. Je moet een trend ook niet volgen, maar juist zelf maken.” Een andere succesfactor is volgens Van der Burg de hiërarchie binnen het bedrijf, of eigenlijk het ontbreken ervan. “Bij Triple IT handelen de verschillende teams autonoom en nemen dus zelf ook hun beslissingen. Er is wel een managementteam van acht personen, maar de teams maken het grootste gedeelte van de beslissingen zelf. Door deze manier worden de kwaliteiten van medewerkers ook erkend. Daarnaast is een mening over design een persoonlijke mening, dus wie ben ik om iemands werk neer te halen.”

Oculus Rift
Momenteel heeft Triple IT een project lopen met de Oculus Rift, een virtual reality-bril. De virtual reality-trend is volgens Van der Burg een trend die zich zeker nog verder gaat ontwikkelen. “De Oculus is niet zomaar een trend. Ik zeg het niet vaak, maar dit is zeker iets blijvend. De laatste keer dat ik die gedachte heb gehad bij een innovatie, is bij het mobiel internet geweest. Er wordt een hele nieuwe belevingswereld gecreëerd door middel van de Oculus Rift. Daarnaast is het een stuk techniek dat overal op toe te passen is, zowel amusement, sport als educatieve doeleinden. Momenteel is de technologie vooral nog gericht op b2b maar dit zal zich gaan verplaatsen naar de consument.’’

Auteur |   ·   dinsdag 2 dec, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken