Orange Business Services voorziet 113 Air France-vluchten van WiFi

Luchtvaartmaatschappij Air France is meerjarig contract aangegaan voor in-flight connectiviteits- en internetdiensten met Orange Business Services en Global Eagle. Aanvankelijk worden 113 vliegtuigen van het type Airbus A320 met hiermee uitgerust. Air France zet deze vliegtuigen in op korte en middellange vluchten in Europa, Rusland, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De samenwerking zorgt voor snel internet, diensten voor passagiers, geïntegreerde betaaldiensten en data analytics.

Met het contract verbetert de digitale reiservaring van klanten van Air France aanzienlijk. De netwerkdiensten zijn gebaseerd op de nieuwste generatie van IT-hardware voor vliegtuigen van Global Eagle. Denk aan de Jupiter HT-modem die 500 Mbps aan dataverkeer mogelijk maakt per vliegtuig en de nieuwe, efficiëntere KU-band-antenne. Orange Business Services levert de best mogelijke connectiviteit met haar uitstekende netwerk op de grond en via satellieten. Ook draagt Orange bij met projectmanagement, cybersecurity en lokale ondersteuning.
Eerste luchtvaartmaatschappij op KU-band
Door de samenwerking is Air France de eerste luchtvaartmaatschappij in Europa die gebruik maakt van het KU-High-Throughput satellietnetwerk. Passagiers aan boord van de vliegtuigen zullen dit merken door een snellere internetverbinding dan zij tijdens vluchten tot dusver gewend zijn.
“In-flight connectiviteit geeft Air France de mogelijkheid de klantervaring te verbeteren en een grote stap te zetten op het gebied van digitale transformatie”, zegt Pierre-Louis Biaggi, vicepresident Connectivity voor Orange Business Services. “Met dit project zetten wij ons wereldwijde netwerk en onze ervaring met grote projecten in om hiermee Air France te ondersteunen in het halen van haar doelen.”
Josh Marks, CEO van Global Eagle, zegt: “Air France zocht naar een leidende connectiviteitsoplossing met de hoogste betrouwbaarheid, kwaliteit en performance. De oplossing maakt superieure dienstverlening voor klanten mogelijk en betekent een impuls voor innovatie en digitalisering. Wij zijn er trots op dat wij samen met Orange Business Services de ambities van Air France kunnen ondersteunen, met snel ‘gate-to-gate’ internet en de integratie van ons krachtige klantenportaal op korte en middellange vluchten.”
Auteur |   ·   dinsdag 2 okt, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Fujitsu voor de derde keer op rij erkend als leider in het laatste Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa. Ook kreeg Fujitsu van alle leveranciers de hoogste positie toegekend vanwege haar vermogen de eigen visie uit te voeren. Fujitsu hanteert een strategische benadering voor Managed Workplace Services, waarbij de focus

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken