Intel boekt hoge winst dankzij chipverkoop

Chipfabrikant Intel heeft in het tweede kwartaal een winst geboekt van 2,8 miljard euro. Dit is met name veroorzaakt door de stijging van het aantal verkochte chips voor de pc-markt.

Door de onverwacht goede resultaten gaat Intel uit van een groei van 5 procent over 2014, terwijl er eerder vanuit werd gegaan dat de nullijn zou worden aangehouden. Volgens Intel wordt de stijging mede veroorzaakt doordat Microsoft geen ondersteuning meer biedt aan Windows XP-gebruikers. Daardoor stappen mensen over naar nieuwere besturingssystemen, waarvoor vaak ook nieuwe hardware nodig is. In Nederland was de consumentenmarkt voor 60 procent van de groei verantwoordelijk. In de andere Noord-Europese landen lag dat percentage rond de 50 procent.

Groei op meerdere onderdelen
De opleving van de pc-markt is niet de enige reden van de stijgende winst voor Intel. De inkomsten die vanuit datacenters en software komen, namen procentueel ook flink toe. Absoluut gezien blijft Intel het grootste deel van zijn omzet te halen uit de pc-markt voor consumenten en bedrijfsleven.

Mist Intel de mobiele boot?
De mobiele divisie van Intel is verantwoordelijk voor een opvallende verliespost in het tweede kwartaal. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2013 daalde de omzet met 83 procent. Dit is opmerkelijk, omdat de mobiele markt (smartphones, tablets, phablets) juist een enorme groei doormaakt. Intel stelt zich nog steeds op die markt te willen richten, maar heeft klaarblijkelijk wel een achterstand opgelopen.

Auteur |   ·   woensdag 16 jul, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken