Intel boekt hoge winst dankzij chipverkoop

Chipfabrikant Intel heeft in het tweede kwartaal een winst geboekt van 2,8 miljard euro. Dit is met name veroorzaakt door de stijging van het aantal verkochte chips voor de pc-markt.

Door de onverwacht goede resultaten gaat Intel uit van een groei van 5 procent over 2014, terwijl er eerder vanuit werd gegaan dat de nullijn zou worden aangehouden. Volgens Intel wordt de stijging mede veroorzaakt doordat Microsoft geen ondersteuning meer biedt aan Windows XP-gebruikers. Daardoor stappen mensen over naar nieuwere besturingssystemen, waarvoor vaak ook nieuwe hardware nodig is. In Nederland was de consumentenmarkt voor 60 procent van de groei verantwoordelijk. In de andere Noord-Europese landen lag dat percentage rond de 50 procent.

Groei op meerdere onderdelen
De opleving van de pc-markt is niet de enige reden van de stijgende winst voor Intel. De inkomsten die vanuit datacenters en software komen, namen procentueel ook flink toe. Absoluut gezien blijft Intel het grootste deel van zijn omzet te halen uit de pc-markt voor consumenten en bedrijfsleven.

Mist Intel de mobiele boot?
De mobiele divisie van Intel is verantwoordelijk voor een opvallende verliespost in het tweede kwartaal. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2013 daalde de omzet met 83 procent. Dit is opmerkelijk, omdat de mobiele markt (smartphones, tablets, phablets) juist een enorme groei doormaakt. Intel stelt zich nog steeds op die markt te willen richten, maar heeft klaarblijkelijk wel een achterstand opgelopen.

Auteur |   ·   woensdag 16 jul, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken