Intel boekt hoge winst dankzij chipverkoop

Chipfabrikant Intel heeft in het tweede kwartaal een winst geboekt van 2,8 miljard euro. Dit is met name veroorzaakt door de stijging van het aantal verkochte chips voor de pc-markt.

Door de onverwacht goede resultaten gaat Intel uit van een groei van 5 procent over 2014, terwijl er eerder vanuit werd gegaan dat de nullijn zou worden aangehouden. Volgens Intel wordt de stijging mede veroorzaakt doordat Microsoft geen ondersteuning meer biedt aan Windows XP-gebruikers. Daardoor stappen mensen over naar nieuwere besturingssystemen, waarvoor vaak ook nieuwe hardware nodig is. In Nederland was de consumentenmarkt voor 60 procent van de groei verantwoordelijk. In de andere Noord-Europese landen lag dat percentage rond de 50 procent.

Groei op meerdere onderdelen
De opleving van de pc-markt is niet de enige reden van de stijgende winst voor Intel. De inkomsten die vanuit datacenters en software komen, namen procentueel ook flink toe. Absoluut gezien blijft Intel het grootste deel van zijn omzet te halen uit de pc-markt voor consumenten en bedrijfsleven.

Mist Intel de mobiele boot?
De mobiele divisie van Intel is verantwoordelijk voor een opvallende verliespost in het tweede kwartaal. Ten opzichte van het tweede kwartaal van 2013 daalde de omzet met 83 procent. Dit is opmerkelijk, omdat de mobiele markt (smartphones, tablets, phablets) juist een enorme groei doormaakt. Intel stelt zich nog steeds op die markt te willen richten, maar heeft klaarblijkelijk wel een achterstand opgelopen.

Auteur |   ·   woensdag 16 jul, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

49 procent van de werkenden denkt niet dat kunstmatige intelligentie ons leven mooier gaat maken. Vrouwen zijn hier met 59 procent vaker van overtuigd dan mannen met 42 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de KNVI, de Nederlandse beroepsvereniging voor informatie- en IT-professionals, onder 1271 Nederlanders van 18 jaar en ouder in loondienst. Gemiddeld denkt driekwart van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken