ICT gaat steeds grotere rol spelen in onderwijs

Pc’s worden al lange tijd in het onderwijs gebruikt, maar door opmars van de tablet gaat ICT een nog grotere rol spelen in het onderwijs. Althans, dat is de verwachting van Apple. ICT heeft de potentie om de leerwijze te veranderen. In menig klaslokaal zal waarschijnlijk een digiboard hangen, in plaats van het traditionele krijtbord en het internet is in deze klaslokalen ook onmisbaar geworden.

Apple heeft aangegeven haar IPad steeds meer aan te passen op het onderwijs. Dit doet zij door het bijvoorbeeld mogelijk te maken om meerdere inlogaccounts aan te maken op één tablet. Ook stelt een IPad meerdere leermethodes beschikbaar. Zo kan de leermethode afgestemd worden op de leerling. Elke leerling heeft zijn eigen leertempo en leerniveau. Om de volle potentie uit een leerling te halen, moet je de beste leermethode toepassen op de leerling.

Leermethode aangepast op leerling
Apple onderscheidt vier verschillende leermethodes, namelijk: digitaal (patronen, relaties en verbanden), visueel (afbeeldingen en filmpjes), auditief (geluidopnames) en kinethisch. Een leerling die het best leert met de kinethische methode, heeft behoefte aan beweging en slaat informatie op door fysiek bezig te zijn. De theorie wordt in deze leermethode meteen toegepast in de praktijk om de leerling stof te laten onthouden.

Deze vier verschillende leermethodes wijzen er op dat er ook vier verschillende manieren van onderwijs geven zijn. Zonder ICT is dit onmogelijk, stelt Apple. Een ander groot voordeel van een tablet in het klaslokaal, is dat deze de leraar de mogelijkheid geeft om te volgen hoe (snel) het leerproces van zijn leerlingen verloopt.

Papier besparen
Bij het gebruik van boeken in het onderwijs, kan na een periode bepaalde lesstof achterhaald zijn en zouden er in theorie nieuwe boeken aangeschaft moeten worden om de lesstof bij te houden. Door het gebruik van ICT, bijvoorbeeld eBooks, kan deze informatie gemakkelijk verwijderd of veranderd worden. Dit is niet alleen goed voor de leerling, maar ook voor het milieu. Doordat de vraag naar papier daalt, hoeven er minder bomen gekapt te worden. Daarnaast bespaart de school ook nog kosten.

Auteur |   ·   woensdag 6 jul, 2016

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken