ICT gaat steeds grotere rol spelen in onderwijs

Pc’s worden al lange tijd in het onderwijs gebruikt, maar door opmars van de tablet gaat ICT een nog grotere rol spelen in het onderwijs. Althans, dat is de verwachting van Apple. ICT heeft de potentie om de leerwijze te veranderen. In menig klaslokaal zal waarschijnlijk een digiboard hangen, in plaats van het traditionele krijtbord en het internet is in deze klaslokalen ook onmisbaar geworden.

Apple heeft aangegeven haar IPad steeds meer aan te passen op het onderwijs. Dit doet zij door het bijvoorbeeld mogelijk te maken om meerdere inlogaccounts aan te maken op één tablet. Ook stelt een IPad meerdere leermethodes beschikbaar. Zo kan de leermethode afgestemd worden op de leerling. Elke leerling heeft zijn eigen leertempo en leerniveau. Om de volle potentie uit een leerling te halen, moet je de beste leermethode toepassen op de leerling.

Leermethode aangepast op leerling
Apple onderscheidt vier verschillende leermethodes, namelijk: digitaal (patronen, relaties en verbanden), visueel (afbeeldingen en filmpjes), auditief (geluidopnames) en kinethisch. Een leerling die het best leert met de kinethische methode, heeft behoefte aan beweging en slaat informatie op door fysiek bezig te zijn. De theorie wordt in deze leermethode meteen toegepast in de praktijk om de leerling stof te laten onthouden.

Deze vier verschillende leermethodes wijzen er op dat er ook vier verschillende manieren van onderwijs geven zijn. Zonder ICT is dit onmogelijk, stelt Apple. Een ander groot voordeel van een tablet in het klaslokaal, is dat deze de leraar de mogelijkheid geeft om te volgen hoe (snel) het leerproces van zijn leerlingen verloopt.

Papier besparen
Bij het gebruik van boeken in het onderwijs, kan na een periode bepaalde lesstof achterhaald zijn en zouden er in theorie nieuwe boeken aangeschaft moeten worden om de lesstof bij te houden. Door het gebruik van ICT, bijvoorbeeld eBooks, kan deze informatie gemakkelijk verwijderd of veranderd worden. Dit is niet alleen goed voor de leerling, maar ook voor het milieu. Doordat de vraag naar papier daalt, hoeven er minder bomen gekapt te worden. Daarnaast bespaart de school ook nog kosten.

Auteur |   ·   woensdag 6 jul, 2016

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

49 procent van de werkenden denkt niet dat kunstmatige intelligentie ons leven mooier gaat maken. Vrouwen zijn hier met 59 procent vaker van overtuigd dan mannen met 42 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de KNVI, de Nederlandse beroepsvereniging voor informatie- en IT-professionals, onder 1271 Nederlanders van 18 jaar en ouder in loondienst. Gemiddeld denkt driekwart van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken