ICT gaat steeds grotere rol spelen in onderwijs

Pc’s worden al lange tijd in het onderwijs gebruikt, maar door opmars van de tablet gaat ICT een nog grotere rol spelen in het onderwijs. Althans, dat is de verwachting van Apple. ICT heeft de potentie om de leerwijze te veranderen. In menig klaslokaal zal waarschijnlijk een digiboard hangen, in plaats van het traditionele krijtbord en het internet is in deze klaslokalen ook onmisbaar geworden.

Apple heeft aangegeven haar IPad steeds meer aan te passen op het onderwijs. Dit doet zij door het bijvoorbeeld mogelijk te maken om meerdere inlogaccounts aan te maken op één tablet. Ook stelt een IPad meerdere leermethodes beschikbaar. Zo kan de leermethode afgestemd worden op de leerling. Elke leerling heeft zijn eigen leertempo en leerniveau. Om de volle potentie uit een leerling te halen, moet je de beste leermethode toepassen op de leerling.

Leermethode aangepast op leerling
Apple onderscheidt vier verschillende leermethodes, namelijk: digitaal (patronen, relaties en verbanden), visueel (afbeeldingen en filmpjes), auditief (geluidopnames) en kinethisch. Een leerling die het best leert met de kinethische methode, heeft behoefte aan beweging en slaat informatie op door fysiek bezig te zijn. De theorie wordt in deze leermethode meteen toegepast in de praktijk om de leerling stof te laten onthouden.

Deze vier verschillende leermethodes wijzen er op dat er ook vier verschillende manieren van onderwijs geven zijn. Zonder ICT is dit onmogelijk, stelt Apple. Een ander groot voordeel van een tablet in het klaslokaal, is dat deze de leraar de mogelijkheid geeft om te volgen hoe (snel) het leerproces van zijn leerlingen verloopt.

Papier besparen
Bij het gebruik van boeken in het onderwijs, kan na een periode bepaalde lesstof achterhaald zijn en zouden er in theorie nieuwe boeken aangeschaft moeten worden om de lesstof bij te houden. Door het gebruik van ICT, bijvoorbeeld eBooks, kan deze informatie gemakkelijk verwijderd of veranderd worden. Dit is niet alleen goed voor de leerling, maar ook voor het milieu. Doordat de vraag naar papier daalt, hoeven er minder bomen gekapt te worden. Daarnaast bespaart de school ook nog kosten.

Auteur |   ·   woensdag 6 jul, 2016

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken