HP splitst zich op in twee nieuwe bedrijven

Hewlett-Packard heeft aangekondigd de onderneming op te splitsen in twee bedrijven. Volgens HP kunnen beide bedrijven beter op eigen kracht functioneren, wel blijven beide bedrijven beursgenoteerd.

De twee bedrijven die voortkomen uit de splitsing zullen HP Inc en Hewlett-Packard Enterprise gaan heten. HP Inc richt zich op de consumentenmarkt en neemt de printers en computers voor zijn rekening. Ook blijft HP Inc het oude logo van HP voeren. Hewlett-Packard Enterprise gaat zich richten op de zakelijke markt, met hardware en ondersteunende diensten. Ook krijgt Hewlett-Packard Enterprise een nieuw logo.

Reorganisatie
Geschat werd al dat bij een reorganisatie van HP tussen de 45.000 en de 50.000 banen verloren zouden gaan; dit aantal is door de splitsing opgehoogd tot 55.000. Eerder verwees de huidige bestuursvoorzitter van HP, Meg Whitman, de reorganisatieplannen van haar voorganger Leo Apotheker van de tafel. Hierop is zij nu teruggekomen en heeft de oude plannen nieuw leven ingeblazen. Ook zal zij Hewlett-Packard Enterprise gaan leiden, aan het roer  van HP Inc komt Dion Weisler te staan.

Computers minder belangrijk
Door de enorme populariteit van smartphones en tablets werden computers minder belangrijk voor consumenten. Niet alleen HP heeft hier last van, ook andere pc-fabrikanten hebben het moeilijk. Op het gebied van prijs en innovatie viel er nog maar weinig te winnen voor HP door de felle concurrentie van Aziatische aanbieders. Ook de slag om de mobiele consument werd verloren en bereikt HP de zakelijke klant niet tot nauwelijks.

Auteur |   ·   dinsdag 7 okt, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Maar liefst 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega’s eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo. Vijftien procent van de ondervraagden vindt de kennis

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco co-innoveren om klanten te helpen met het transformeren van hun local area network (LAN) naar meer flexibele en krachtige software defined LANs (SD-LAN). Voortbouwend op hun bestaande relatie en SD-WAN-klantsuccessen, zullen Orange en Cisco samenwerken met klanten om SD-LAN-oplossingen te ontwikkelen in haar Open Labs-programma. Deze oplossingen zullen toegesneden zijn

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken