HP splitst zich op in twee nieuwe bedrijven

Hewlett-Packard heeft aangekondigd de onderneming op te splitsen in twee bedrijven. Volgens HP kunnen beide bedrijven beter op eigen kracht functioneren, wel blijven beide bedrijven beursgenoteerd.

De twee bedrijven die voortkomen uit de splitsing zullen HP Inc en Hewlett-Packard Enterprise gaan heten. HP Inc richt zich op de consumentenmarkt en neemt de printers en computers voor zijn rekening. Ook blijft HP Inc het oude logo van HP voeren. Hewlett-Packard Enterprise gaat zich richten op de zakelijke markt, met hardware en ondersteunende diensten. Ook krijgt Hewlett-Packard Enterprise een nieuw logo.

Reorganisatie
Geschat werd al dat bij een reorganisatie van HP tussen de 45.000 en de 50.000 banen verloren zouden gaan; dit aantal is door de splitsing opgehoogd tot 55.000. Eerder verwees de huidige bestuursvoorzitter van HP, Meg Whitman, de reorganisatieplannen van haar voorganger Leo Apotheker van de tafel. Hierop is zij nu teruggekomen en heeft de oude plannen nieuw leven ingeblazen. Ook zal zij Hewlett-Packard Enterprise gaan leiden, aan het roer  van HP Inc komt Dion Weisler te staan.

Computers minder belangrijk
Door de enorme populariteit van smartphones en tablets werden computers minder belangrijk voor consumenten. Niet alleen HP heeft hier last van, ook andere pc-fabrikanten hebben het moeilijk. Op het gebied van prijs en innovatie viel er nog maar weinig te winnen voor HP door de felle concurrentie van Aziatische aanbieders. Ook de slag om de mobiele consument werd verloren en bereikt HP de zakelijke klant niet tot nauwelijks.

Auteur |   ·   dinsdag 7 okt, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken