HP splitst zich op in twee nieuwe bedrijven

Hewlett-Packard heeft aangekondigd de onderneming op te splitsen in twee bedrijven. Volgens HP kunnen beide bedrijven beter op eigen kracht functioneren, wel blijven beide bedrijven beursgenoteerd.

De twee bedrijven die voortkomen uit de splitsing zullen HP Inc en Hewlett-Packard Enterprise gaan heten. HP Inc richt zich op de consumentenmarkt en neemt de printers en computers voor zijn rekening. Ook blijft HP Inc het oude logo van HP voeren. Hewlett-Packard Enterprise gaat zich richten op de zakelijke markt, met hardware en ondersteunende diensten. Ook krijgt Hewlett-Packard Enterprise een nieuw logo.

Reorganisatie
Geschat werd al dat bij een reorganisatie van HP tussen de 45.000 en de 50.000 banen verloren zouden gaan; dit aantal is door de splitsing opgehoogd tot 55.000. Eerder verwees de huidige bestuursvoorzitter van HP, Meg Whitman, de reorganisatieplannen van haar voorganger Leo Apotheker van de tafel. Hierop is zij nu teruggekomen en heeft de oude plannen nieuw leven ingeblazen. Ook zal zij Hewlett-Packard Enterprise gaan leiden, aan het roer  van HP Inc komt Dion Weisler te staan.

Computers minder belangrijk
Door de enorme populariteit van smartphones en tablets werden computers minder belangrijk voor consumenten. Niet alleen HP heeft hier last van, ook andere pc-fabrikanten hebben het moeilijk. Op het gebied van prijs en innovatie viel er nog maar weinig te winnen voor HP door de felle concurrentie van Aziatische aanbieders. Ook de slag om de mobiele consument werd verloren en bereikt HP de zakelijke klant niet tot nauwelijks.

Auteur |   ·   dinsdag 7 okt, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Onder IT-verantwoordelijken is er een groeiende vraag naar flexibiliteit, onderlinge afstemming en geconsolideerd beheer voor hybrid IT- en multicloud. Dit blijkt uit het onderzoek Where is Hybrid Heading?Views on exploiting multi-modal IT, uitgevoerd door onderzoeksbureau Pierre Audoin Consultants (PAC) namens Fujitsu onder 400 IT-beslissers in acht landen.1 Uit het onderzoek blijkt dat organisaties zoveel mogelijk de balans

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix, Inc.(Nasdaq: EQIX) de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten presenteert de cijfers over het vierde kwartaal en van het totale boekjaar 2018, dat liep tot 31 december 2018. Het interconnectie- en datacenterbedrijf meldt voor het 64e kwartaal op rij hogere winsten. Enkele hoogtepunten: ·       De omzet over 2018 bedroeg 5.072 miljard dollar, dat is een stijging

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken