HP splitst zich op in twee nieuwe bedrijven

Hewlett-Packard heeft aangekondigd de onderneming op te splitsen in twee bedrijven. Volgens HP kunnen beide bedrijven beter op eigen kracht functioneren, wel blijven beide bedrijven beursgenoteerd.

De twee bedrijven die voortkomen uit de splitsing zullen HP Inc en Hewlett-Packard Enterprise gaan heten. HP Inc richt zich op de consumentenmarkt en neemt de printers en computers voor zijn rekening. Ook blijft HP Inc het oude logo van HP voeren. Hewlett-Packard Enterprise gaat zich richten op de zakelijke markt, met hardware en ondersteunende diensten. Ook krijgt Hewlett-Packard Enterprise een nieuw logo.

Reorganisatie
Geschat werd al dat bij een reorganisatie van HP tussen de 45.000 en de 50.000 banen verloren zouden gaan; dit aantal is door de splitsing opgehoogd tot 55.000. Eerder verwees de huidige bestuursvoorzitter van HP, Meg Whitman, de reorganisatieplannen van haar voorganger Leo Apotheker van de tafel. Hierop is zij nu teruggekomen en heeft de oude plannen nieuw leven ingeblazen. Ook zal zij Hewlett-Packard Enterprise gaan leiden, aan het roer  van HP Inc komt Dion Weisler te staan.

Computers minder belangrijk
Door de enorme populariteit van smartphones en tablets werden computers minder belangrijk voor consumenten. Niet alleen HP heeft hier last van, ook andere pc-fabrikanten hebben het moeilijk. Op het gebied van prijs en innovatie viel er nog maar weinig te winnen voor HP door de felle concurrentie van Aziatische aanbieders. Ook de slag om de mobiele consument werd verloren en bereikt HP de zakelijke klant niet tot nauwelijks.

Auteur |   ·   dinsdag 7 okt, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

iSense voor vijfde keer op rij Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar

iSense voor vijfde keer op rij Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar

IT-detacheerder iSense is tijdens de Computable Awards, voor het vijfde jaar op rij verkozen tot ‘Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar’. De jury prees het bedrijf voor de manier waarop het haar kennis deelt en zich samen met de IT-gemeenschap inzet voor maximale ontwikkeling op zowel technisch als persoonlijk vlak.

IoT Connect Anywhere van Orange Business Services laat gebruiker LoRa® privé-netwerken opzetten

IoT Connect Anywhere van Orange Business Services laat gebruiker LoRa® privé-netwerken opzetten

Orange Business Services versnelt IoT binnen bedrijven met IoT Connect Anywhere. Deze dienst heeft een wide area network met een laag energieverbruik dat connectiviteit biedt op basis van LoRa open standard technologie. IoT Connect Anywhere biedt connectiviteit op locatie die geschikt is voor verschillende toepassingen, waaronder energie- en vloeistofbeheer, on-site tracking, geo-fencing, afvalcontrole, milieumetingen, verlichting

Bedrijfsleiders: “IoT-projecten moeten binnen drie jaar winstgevend zijn”

Bedrijfsleiders: “IoT-projecten moeten binnen drie jaar winstgevend zijn”

Een meerderheid van de bedrijfsleiders en IT-experts vindt dat een IoT-project tegenwoordig binnen drie jaar winstgevend moet zijn. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek1 van IDG Connect in opdracht van Fujitsu onder 330 bedrijfsleiders en IT-experts werkzaam bij bedrijven met meer dan 250 medewerkers. Een kwart van de ondervraagden zegt dat zij graag betere ondersteuning willen

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken