Grote problemen ict defensie

Het ministerie van Defensie kampt mogelijk met grote ict-problemen.  Dat zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert donderdag in de Tweede Kamer.

Een onafhankelijk extern bureau gaat de signalen onderzoeken die de minister heeft ontvangen. De communicatie tussen afdelingen zou niet goed lopen. Het onderzoek richt zich op de staat van de ict en de aansturing, waarbij zowel de top als de medewerkers gehoord worden.

Storingen
PvdA-Kamerlid Eijsink meldde dat er de afgelopen dagen een grote ict-storing was bij Defensie. De afgelopen tijd kwamen er nadrukkelijk meer meldingen binnen dan voorheen. De staat van de infrastructuur zou te wensen overlaten. “De continuïteit moet gegarandeerd zijn”, zo stelt Hennis. “Ik wil nu voor eens en voor altijd weten hoe we er op IV (informatievoorziening) en ict-terrein voorstaan.”

Opspraak
De ict van Defensie is al meerdere malen in opspraak gekomen. Het ministerie laat een zogeheten Gateway Review uitvoeren van de opzet voor het grootschalig uitbesteden van de ict in het niet-operationele militaire domein. Ook bleek dat het ict-programma SPEER (Strategic Process and Enabled Reengineering) negenhonderd miljoen gaat kosten, in plaats van de begrote 481 miljoen.

 

Auteur |   ·   vrijdag 16 mei, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken