Google stapt in huiselijke beveiliging

Google neemt Dropcam over, een Amerikaanse  bouwer van surveillancecamera’s. 

Dropcam is volgens The Wall Street Journal voor 555 miljoen dollar overgenomen door Nest, een dochterbedrijf van Google. Nest houdt zich bezig met het ontwikkelen van thermostaten. “Dropcam valt straks onder het privacybeleid van Nest, wat betekent dat de klantgegevens met niemand worden gedeeld (ook niet met Google) zonder toestemming van de klant”, schrijft Matt Rogers, de technische man van Nest op de website van het bedrijf.

Privacy
Nest en Dropcam verdienen op een andere manier dan Google. Niet door de verkoop van klantgegevens, maar door de verkoop van producten. “Uiteindelijk is het idee achter de samenwerking om producten te gaan heruitvinden om het bewuste huis te gaan vormgeven”, aldus Rodgers. Een bewust huis, is een huis dat zelf nadenkt over de behoefte van de bewoners. Hierbij is de vraag hoe de privacy wordt beschermd.

Dropcam
Dropcam is in 2009 opgericht dor Greg Duffy. Dropcam houdt zich bezig met het ontwikkelen van draadloze surveillance camera’s. De camera’s zijn vooral populair bij moeders met een baby en kosten tussen de 150 en 200 dollar. Met de dropcam is het tegen bijbetaling mogelijk om beelden een week of een maand te bewaren in de cloud. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook bewegingssensoren, die bijvoorbeeld een signaal af kunnen geven bij een inbraak.

Auteur |   ·   dinsdag 24 jun, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken