Google opent datacenters in Azië

Google heeft twee datacenters geopend in Azië om de twee snelst groeiende markten voor consumententechnologie te bedienen.

Het technologiebedrijf kiest Taiwan en Singapore uit als vestigingsplaats en dit illustreert de problemen waarmee het te maken heeft in China en India, naar inwoner aantal gemeten de twee grootste landen wereldwijd. Ondanks de sterke vraag naar data zijn er obstakels voor Google om zich in India en China te vestigen. In India heeft Google te maken met veranderende wetgeving en in China is er sprake van internetcensuur door de overheid.

Het mobiele data verkeer groeit in 2014 naar alle waarschijnlijkheid met 68 procent in de opkomende Aziatische economieën. Dit ligt een stuk boven de gemiddelde wereldwijde groei die uitkomt op 48 procent, blijkt uit onderzoek van Analysys Maspon, een consultancy bureau. Normaliter bouwen technologiebedrijven datacenters zo dicht mogelijk bij de klant omdat een afstand de snelheid aantast.

Google constateert dat de groei van het internet in Azië fenomenaal is. Het aantal internetgebruikers in India alleen al is verdubbeld van 100 miljoen naar 200 miljoen in zes jaar tijd. En die groei zal de komende tijd aanhouden is de verwachting van Google omdat de meerderheid van de Aziatische bevolking nog online moet komen.

Bij het bouwen van datacenter kijkt Google naar de kosten als het een locatie zoekt. Maar zaken als privacybeleid, het aanbod van goed opgeleide werknemers en een uitstekende infrastructuur spelen ook mee. Met de opening van de twee datacenters in Taiwan en Singapore komt de totale jaarlijkse investering in beide landen respectievelijk uit op 600 en 120 miljoen dollar.

Google trok zich in 2010 terug uit China na een cyberattack. Het marktaandeel van de zoekmachine is inmiddels teruggelopen tot 9 procent terwijl dit in India 97 procent bedraagt.

 

Auteur |   ·   woensdag 11 dec, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken