Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van Equinix in El Segundo, Californië. Google kiest voor Equinix vanwege de ruime ervaring in het aanleggen en managen van landingsstations voor zeekabels. Zo is de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten al betrokken bij 25 andere zeekabelprojecten. Naar verwachting wordt de kabel in 2019 in gebruik genomen.

De Curie-zeekabel komt in tegenstelling tot andere zeekabels niet aan land aan de kust in een landingsstation, maar eindigt in het Equinix LA4 International Business Exchange™ (IBX®) datacenter. Dit biedt veel nieuwe mogelijkheden tot rechtstreekse verbindingen, aangezien de locatie een populair knooppunt is voor veel bedrijven. In het datacenter wordt via interconnectie een zeer snelle en veilige verbinding tot stand gebracht tussen de verschillende ecosystemen van bedrijven, clouds en IT service providers.

“Ook in Nederland komen tientallen zeekabels aan land. Zij worden vanuit het kabellandingsstation aan de kust direct naar onze datacenters in Amsterdam geleid. Van daaruit is het mogelijk met een zeer lage latency verbinding te maken met de rest van Europa”, zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. “Amsterdam zou een goede plek zijn voor een zeekabel om direct in het datacenter te landen aangezien de afstand tussen kust en stad klein is. Een directe verbinding van een zeekabel in ons datacenter heeft als voordeel dat direct data kan worden uitgewisseld met meer dan 700 andere bedrijven. Nu is het al zo dat Nederland een gateway functie heeft tot de rest van Europa dankzij de huidige zeekabels. Voor toepassingen waar real time uitwisseling van data belangrijk is, kiezen veel bedrijven er dan ook voor om te opereren vanuit Amsterdam. Denk aan probleemloze streaming van content als muziek en video, het afhandelen van digitale transacties in e-commerce maar ook voor veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van IoT en AI.”

Groeiende behoefte aan zeekabels
Het wereldwijde dataverkeer groeit naar verwachting in 2021 tot 3.3 zettabytes. Daarvan komt bijna elke bit tijdens zijn reis in aanraking met een zeekabel. Van het intercontinentale dataverkeer gaat zelfs 99 procent via zeekabels en wordt slechts 1 procent verstuurd via satellietsystemen. Het groeiende dataverkeer en de toename aan zeekabelverbindingen wordt mede veroorzaakt door een stijgende vraag naar cloudoplossingen en cloudgerelateerde trends zoals big data en IoT.

Nederland digitale gateway naar Europa door zeekabels
“De kritische factoren voor verdere ontwikkeling van de global business zijn een groeiende capaciteit en bedrijvigheid en de innovatie die daarbij hoort”, zegt Eielts. “Deze zijn cruciaal voor bedrijven wereldwijd en zeekabelverbindingen voorzien in de benodigde capaciteit. De zeekabels die in Nederland aan land komen, hebben het fundament gelegd van onze stevige positie als digitale gateway naar Europa. Ze zijn de basis van onze zeer uitgebreide connectiviteit, waarmee ook datacenters hun positie hebben uitgebouwd.”

Uit de Equinix Global Interconnection Index (GXI) blijkt dat de interconnectiebandbreedte tussen 2017 en 2021 jaarlijks met 98 procent toeneemt en zelfs 10 keer harder groeit dan het wereldwijde internet. Deze trend ondersteunt bedrijven met het uitbreiden van hun digitale diensten en het migreren van bestaande workloads naar third party cloudplatformen.

Auteur |   ·   maandag 11 mrt, 2019

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken