Gedragscode voor nieuwe outsourcingcontracten

Tweede generatie outsourcingcontracten zorgen regelmatig voor onduidelijkheden op gebied van het lot en de rechten van werknemers. De gedragscode Overgang van Werknemers moet deze onduidelijkheden verhelpen.

 

Het uitbesteden van een lopend dienstverleningscontract aan een nieuwe leverancier levert in veel gevallen problemen op voor oud-werknemers. Het gaat hierbij om werknemers die na het sluiten van het eerste contract, zijn overgestapt naar de eerste leverancier. Met de gedragscode Overgang van Werknemers, gelanceerd door Platform Outsourcing Nederland (PON), moeten oud-werknemers meer duidelijkheid krijgen. De onduidelijke wet op dit gebied en de verschillende bedrijfseconomische belangen van betrokken organisaties zorgen voor een gecompliceerd HR proces, waardoor de oud-medewerkers vaak niet weten waar ze aan toe zijn.

Duits voorbeeld
Voor de gedragscode Overgang van Werknemers van PON, heeft een Duitse gedragscode als voorbeeld gediend. Deze gedragscode is in Duitsland al actief onder de naam ‘Verhaltenskodex zum Mitarbeiterübergang beim ‘2nd Generation Outsourcing’. De Nederlands gedragscode lijkt in veel gevallen op de door industrievereniging Bitcom opgestelde Duitse variant.

Overgang van Werknemers
De gedragscode van PON gaat in op de feitelijke overdracht van werknemers. Voor het welzijn van de werknemers is geen plek opgenomen in de code. De gedragscode is bedoeld om uitkomst te bieden in praktijksituaties. Door contractuele afspraken en eventuele uitgangspunten kan het heruitbestedingsproces in de praktijk afwijken van de geldende gedragscode. Het uiteindelijke doel van PON is het verder professionaliseren van de outsourcing-industrie.

 

 

Auteur |   ·   zaterdag 9 nov, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Onder IT-verantwoordelijken is er een groeiende vraag naar flexibiliteit, onderlinge afstemming en geconsolideerd beheer voor hybrid IT- en multicloud. Dit blijkt uit het onderzoek Where is Hybrid Heading?Views on exploiting multi-modal IT, uitgevoerd door onderzoeksbureau Pierre Audoin Consultants (PAC) namens Fujitsu onder 400 IT-beslissers in acht landen.1 Uit het onderzoek blijkt dat organisaties zoveel mogelijk de balans

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix, Inc.(Nasdaq: EQIX) de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten presenteert de cijfers over het vierde kwartaal en van het totale boekjaar 2018, dat liep tot 31 december 2018. Het interconnectie- en datacenterbedrijf meldt voor het 64e kwartaal op rij hogere winsten. Enkele hoogtepunten: ·       De omzet over 2018 bedroeg 5.072 miljard dollar, dat is een stijging

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken