Gartner pleit voor meer menselijkheid in IT

De mens moet weer centraal in IT. Dit deze visie komt onderzoeksinstituut Gartner, dat deze week een symposium organiseert in het Spaanse Barcelona. 

Frank Buytendijk, research vice president bij Gartner, stelt bij de opening van het symposium dat er een punt speciaal van belang is om een verandering in IT te realiseren. Het gaat dan om centralisering van de mens, omdat business-momenten ook mensen-momenten zijn. Deze visie gaat wordt vaak ondergesneeuwd door een te technische benadering van IT-projecten zoals big data analytics en sensortechnologie.

Tot last
Het gebeurt nu nog te vaak dat IT een belemmering is en verschillende processen binnen een onderneming vertraagt. In plaats daarvan moet IT dienen als enabler van zakelijke innovatie. “CIO’s kunnen hun oude IT-organisaties onmogelijk omtoveren in internet-startups, maar wat wel mogelijk moet zijn is ze veranderen in bi-modale IT-organisaties”, zegt Peter Sondegaard, senior vice president van Gartner. Bi-modale IT verenigt eigenschappen die fluïde en solide zijn.

Ook is het handig om een bepaalde blik aan te houden op IT. Buytendijk noemt deze manier van kijken, kijken als een ‘digitale humanist’. “De digitale humanist gelooft dat technologie er is om de mens centraal te zetten. Hen in staat te stellen de dingen te doen die ze willen doen, of datgene waarvan ze niet wisten dat het mogelijk is. De deugd van technologie komt voort uit het in staat zijn mensen te helpen hun ambities te realiseren”, aldus Buytendijk.

Cloud
Het menselijke aspect terugbrengen in de IT wordt mede mogelijk gemaakt door de cloud en uitbesteding volgens Gartner. Analisten van Gartner hebben tijdens de openingssessie van symposium verkent hoe CIO’s zich kunnen ontwikkelen tot ‘digitale aanvoerders’. Een duidelijke trend is dat bedrijven steeds meer aan IT gaan uitgeven maar ondertussen zelf minder van de IT bezitten.

Auteur |   ·   dinsdag 11 nov, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco co-innoveren om klanten te helpen met het transformeren van hun local area network (LAN) naar meer flexibele en krachtige software defined LANs (SD-LAN). Voortbouwend op hun bestaande relatie en SD-WAN-klantsuccessen, zullen Orange en Cisco samenwerken met klanten om SD-LAN-oplossingen te ontwikkelen in haar Open Labs-programma. Deze oplossingen zullen toegesneden zijn

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken