Gartner pleit voor meer menselijkheid in IT

De mens moet weer centraal in IT. Dit deze visie komt onderzoeksinstituut Gartner, dat deze week een symposium organiseert in het Spaanse Barcelona. 

Frank Buytendijk, research vice president bij Gartner, stelt bij de opening van het symposium dat er een punt speciaal van belang is om een verandering in IT te realiseren. Het gaat dan om centralisering van de mens, omdat business-momenten ook mensen-momenten zijn. Deze visie gaat wordt vaak ondergesneeuwd door een te technische benadering van IT-projecten zoals big data analytics en sensortechnologie.

Tot last
Het gebeurt nu nog te vaak dat IT een belemmering is en verschillende processen binnen een onderneming vertraagt. In plaats daarvan moet IT dienen als enabler van zakelijke innovatie. “CIO’s kunnen hun oude IT-organisaties onmogelijk omtoveren in internet-startups, maar wat wel mogelijk moet zijn is ze veranderen in bi-modale IT-organisaties”, zegt Peter Sondegaard, senior vice president van Gartner. Bi-modale IT verenigt eigenschappen die fluïde en solide zijn.

Ook is het handig om een bepaalde blik aan te houden op IT. Buytendijk noemt deze manier van kijken, kijken als een ‘digitale humanist’. “De digitale humanist gelooft dat technologie er is om de mens centraal te zetten. Hen in staat te stellen de dingen te doen die ze willen doen, of datgene waarvan ze niet wisten dat het mogelijk is. De deugd van technologie komt voort uit het in staat zijn mensen te helpen hun ambities te realiseren”, aldus Buytendijk.

Cloud
Het menselijke aspect terugbrengen in de IT wordt mede mogelijk gemaakt door de cloud en uitbesteding volgens Gartner. Analisten van Gartner hebben tijdens de openingssessie van symposium verkent hoe CIO’s zich kunnen ontwikkelen tot ‘digitale aanvoerders’. Een duidelijke trend is dat bedrijven steeds meer aan IT gaan uitgeven maar ondertussen zelf minder van de IT bezitten.

Auteur |   ·   dinsdag 11 nov, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken