Fujitsu verbetert Scale-Out SAP omgevingen met Integrated Systems PRIMEFLEX 

Fujitsu heeft twee nieuwe, krachtige oplossingen aangekondigd die ondernemingen gaan ondersteunen bij het gebruik van data-intensieve applicaties, onmisbaar voor een digitale transformatie. Deze oplossingen gaan ervoor zorgen dat het beheer van scale-out SAP HANA® in-memory database deployments versimpelt.
De door SAP gecertificeerde en door Fujitsu verbeterde Integrated Systems PRIMEFLEX voor SAP HANA en PRIMEFLEX voor SAP Landscapes solutions wordt aangedreven door FlexFrame Orchestrator Management Software. Dit stelt organisaties in staat SAP infrastructuur te implementeren en gebruiken, dat nodig is voor het verwerken van enorme hoeveelheden aan data. Verder beperkt het de complexiteit en kosten van deze installaties en wordt het voor organisaties mogelijk een flexibele, efficiënte en veilige SAP omgeving te gebruiken die bij toekomstige groei kan meegroeien.
Fujitsu PRIMEFLEX Integrated Systems zijn ‘workload specific’ en daardoor volledig geoptimaliseerd voor SAP HANA scale-out implementaties, die gebruikt worden door databases en het geheugenlimiet van een enkele server overschrijft. Fujitsu is de eerste partij met een oplossing die de hoeveelheid fysieke datalijnen nodig voor een scale-out installatie vermindert van drie of meer, naar een enkele 100 Gigabit Ethernet (GbE) verbinding. Ook neemt hierdoor het aantal verplichte switch ports, met minimaal factor drie af. Dit leidt tot een versimpeling van de installatie en het gebruik, en waarborgt een betrouwbaar en goed presterende infrastructuur die klaar is voor de volgende generatie Big Data, AI en IoT-applicaties, alsook toekomstige S/4 HANA implementaties.
Fujitsu’s aanbod is het meest uitgebreide portfolio aan oplossingen voor SAP omgevingen beschikbaar in de branche. Door voort te borduren op zijn nauwe samenwerking met SAP kan Fujitsu krachtige oplossingen aanbieden voor iedere SAP-toepassing. De verbeterde PRIMEFLEX voor SAP HANA en PRIMFLEX voor SAP Landscapes worden ‘ready-to-run’ geleverd. Dit zijn geïntegreerde systemen van vooraf gedefinieerde en geteste Intel® Xeon® Skylake gebasseerde pakketten, bestaande uit PRIMERGY servers, opslag, netwerk connectiviteit en software-oplossingen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven hun infrastructuur snel kunnen opzetten, makkelijk ingewikkelde SAP omgevingen kunnen beheren en zo snel waarde kunnen toevoegen aan de onderneming.
Langdurig partnerschap
Fujitsu is al 40 jaar vertrouwd SAP Global Partner en heeft al meer dan tienduizend klanten van over de hele wereld geholpen met transformatie en groei. Fujitsu faciliteert digitale transformatie en ondersteunt innovatie op elk mogelijk gebied – van clouddiensten via SAP systemen, tot oplossingen en diensten voor implementatie op locatie.
Auteur |   ·   vrijdag 12 jan, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

’s Heeren Loo ontwikkelt ‘serious game’ voor kinderen met beperking

’s Heeren Loo ontwikkelt ‘serious game’ voor kinderen met beperking

Game Robins Wereld helpt leergedrag te meten en stimuleren Leusden, 24 juli 2018 – Gehandicaptenzorginstelling ‘s Heeren Loo is met hulp van de AFAS Foundation gestart met de ontwikkeling van Robins Wereld. Met de game is het mogelijk effectief leergedrag te meten en stimuleren bij kinderen met een beperking. Robins Wereld speelt zich af in

Orange neemt Basefarm volledig over

Orange neemt Basefarm volledig over

Orange heeft vandaag een contract getekend waarmee het via haar dochtermaatschappij Orange Business Services voor honderd procent eigenaar wordt van cloudprovider Basefarm. Met de overname is een overnamebedrag van 350 miljoen euro gemoeid. Dit overnamenieuws volgt na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, uitgezet door Abry Partners, voor haar aandeel in Basefarm.   Basefarm is een belangrijk Europees

Fujitsu versnelt digitale transformatie met verbeterde Multi-Cloud Hybrid IT

Fujitsu versnelt digitale transformatie met verbeterde Multi-Cloud Hybrid IT

Kort na de aankondiging van een intensievere samenwerking met strategische cloudaanbieders Microsoft en VMware, maakt Fujitsu vandaag bekend dat het haar samenwerking met SAP en Oracle gaat uitbreiden. Hiermee wil het IT-bedrijf haar aanbod omtrent digitale transformatie makkelijker en effectiever maken. Daarnaast versterkt Fujitsu haar multi-cloudintegratie en operationele diensten om zich te kunnen richten op

Fujitsu maakt Proof of Business in vijf dagen mogelijk

Fujitsu maakt Proof of Business in vijf dagen mogelijk

Fujitsu lanceert vandaag een nieuwe blockchainraamwerk waardoor een Minimum Viable Product (MVP) in slechts vijf dagen kan worden ontwikkeld. De dienst is voornamelijk ontwikkeld voor organisaties die een vliegende start willen maken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van blockchain, of de risico’s van bestaande blockchainprojecten willen verkleinen. In het programma staat een assessment van

Orange Business Services en Additiv zetten vermogensbeheer in de cloud

Orange Business Services en Additiv zetten vermogensbeheer in de cloud

Orange Business Services en Additiv, een expert in digitale oplossingen voor de financiële markt, hebben de handen ineen geslagen om digitale diensten voor vermogensbeheer as-a-service voor financiële instellingen tot stand te brengen. De cloudoplossingen automatiseren vermogensbeheer en verlagen de bedrijfskosten van veel financiële instellingen. De vermogensbeheerproducten van Additiv worden nu aangeboden op een SaaS-platform (Software-as-a-Service).

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken