Fujitsu lanceert EMEIA Service Provider Program

Fujitsu introduceert vandaag zijn nieuwe EMEIA Service Provider Program, ontworpen voor- en door zijn partners. Dit programma biedt een oplossing aan alle soorten klanten; groot en klein, waarvan op lange termijn de vraag verandert van productgerichte oplossingen naar IT-as-a-service. Fujitsu gaat hierbij samenwerken met dienstleveranciers die hun bedrijfsmodellen aanpassen aan de markt. Het nieuwe Service Provider Program is beschikbaar via het pay-as-you-use model.
Uit onderzoek van IDC1 blijkt dat algemene IT-uitgaven steeds vaker verschuiven van bedrijven naar dienstleveranciers. Het nieuwe Fujitsu Service Provider Program is ontworpen om de potentiële risico’s van zo’n transitie te verkleinen, waardoor dienstverleners beter kunnen concurreren met hyperscale cloudoperators. Ook kan hierdoor het groeiende tekort aan gespecialiseerde IT-vaardigheden worden aangepakt. Fujitsu biedt dienstleveranciers twee verschillende cloudachtige sourcingmodellen met risicoprofielen gebaseerd op scenario’s voor ‘groei’ en ‘risicovermindering’.
Dirk Vromans, CTO van WorldStream, één van Fujitsu’s xSP-partners in Nederland, legt uit: “Als gevolg van dit nieuwe initiatief voor dienstleveranciers kunnen we binnen een uur nieuwe servers op maat implementeren bij klanten. Fujitsu zorgt voor die snelheid en flexibiliteit, en helpt ons zo onze leidende positie op de markt te behouden”.
Rüdiger Frickenschmidt, head of Service Provider Business en IoT bij Fujitsu EMEIA, licht toe: “Dienstleveranciers krijgen te kampen met hevige concurrentie. Het is voor hen daarom nodig de transitie naar dienstenintegrator te maken om (ook) in de toekomst succesvol en concurerend te kunnen zijn. Om het risico te beperken biedt het nieuwe Service Provider Program van Fujitsu de vereiste specialistische infrastructuur met toegang tot onze wereldwijde expertise en innovatie, zodat we samen met onze partners as-a-service oplossingen voor klanten kunnen creëren. We introduceren een flexibel model dat onze partners de kracht geeft om zich te concentreren op wat hun klanten echt nodig hebben om te winnen.”
Het programma-aanbod is onderverdeeld in drie categorieën: Apps en gegevens, hybride infrastructuur en oplossingen voor de volgende generatie. Mogelijke applicatieoplossingen kunnen de modernisering van het databeveiligingsbeheer of de activering van een multitenant SAP-omgeving zijn. Onder de hybride infrastructuur valt onder meer het beheer van multi-cloud en on-premises omgevingen, de creatie van een op app-store voor multi-cloud toegangsopties of de creatie van een edge-service voor klantensites. In de toekomst kan het aanbod worden uitgebreid met op quantum computing geïnspireerde technologiën, gebaseerd op Fujitsu’s Digital Annealer.
Auteur |   ·   maandag 2 jul, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Onder IT-verantwoordelijken is er een groeiende vraag naar flexibiliteit, onderlinge afstemming en geconsolideerd beheer voor hybrid IT- en multicloud. Dit blijkt uit het onderzoek Where is Hybrid Heading?Views on exploiting multi-modal IT, uitgevoerd door onderzoeksbureau Pierre Audoin Consultants (PAC) namens Fujitsu onder 400 IT-beslissers in acht landen.1 Uit het onderzoek blijkt dat organisaties zoveel mogelijk de balans

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix, Inc.(Nasdaq: EQIX) de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten presenteert de cijfers over het vierde kwartaal en van het totale boekjaar 2018, dat liep tot 31 december 2018. Het interconnectie- en datacenterbedrijf meldt voor het 64e kwartaal op rij hogere winsten. Enkele hoogtepunten: ·       De omzet over 2018 bedroeg 5.072 miljard dollar, dat is een stijging

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken