Fujitsu lanceert Cyber Threat Intelligence (CTI) service

Fujitsu lanceert zijn Cyber Threat Intelligence (CTI) service in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika (EMEIA-regio). De dienst gaat bedrijven beschermen tegen cyberaanvallen die een ernstige bedreiging vormen voor de continuïteit van bedrijfsprocessen. Door CTI kunnen klanten zich makkelijker verdedigen tegen cyberaanvallen die hun bedrijf volledig kunnen lamleggen.

Cyberveiligheid staat hoog op de agenda van elke manager. Wanneer gegevens worden beschadigd, verwijderd of met ransomware worden versleuteld door hackers – die vervolgens een vergoeding eisen om de gegevens te ontgrendelen – kan een gerichte cyberaanval chaos veroorzaken. Uit een recent verslag1 van de internationale verzekeraar Lloyds of London is gebleken dat de schade van cyberaanvallen schades van tot wel $ 28,7 miljard kunnen veroorzaken.

Fujitsu hoopt dit probleem aan te pakken met zijn CTI-service die in een zo vroeg mogelijk stadium probeert te waarschuwen voor nieuwe relevante cyberbedreigingen. CTI-service biedt duidelijke en voorspellende indicatoren van mogelijke schade aan bedrijfsprocessen door nieuwe cyberbedreigingen, gecombineerd met eenvoudige en efficiënte beveiligingsaanbevelingen. Daarbij bieden Fujitsu’s beveiligingsdeskundigen met een 24-uurs aanbod van systeembewaking  ondersteuning bij de invoering van proactieve maatregelen om het risico van aanvallen te minimaliseren. Met zijn CTI-service wil Fujitsu ervoor zorgen dat bedrijven, zelfs bij een cyberaanval, hun activiteit kunnen voortzetten.

Rob Norris, Head of Enterprise & Cyber Security bij Fujitsu EMEIA, over cyberveiligheid: “Online aanwezigheid is voor elk bedrijf een absolute noodzaak geworden. Daarom is het cruciaal om, zelfs bij een cyberaanval, online te kunnen blijven en de integriteit van de systemen en gegevens te beschermen. Onderschat vooral niet de catastrofale schade die een cyberaanval kan veroorzaken en kan schuilen in een eenvoudige misser zoals het openen van een geïnfecteerde e-mail. De aard en de omvang van cyberbedreigingen veranderen zo snel dat alleen traditionele beveiligingsoplossingen niet langer volstaan om de nodige bescherming te bieden. Daarom moeten  bedrijven het risico waaraan deze bedreigingen hen blootstellen, begrijpen en zorgvuldig beheren met behulp van een constante systeembewaking. Dit om er zeker van te zijn dat de beveiligingssystemen continu op hun taak berekend zijn. Voorbereiding is een beslissende factor: bij een cyberaanval maakt een verdedigings- en herstelplan – door de impact van de aanval te minimaliseren – een groot verschil. Met onze CTI-service bieden wij onze klanten een totaalbeeld van hun beveiligingspositie, een diepgaande analyse van de beveiligingsrisico’s en informatie voor een proactieve aanpak – want niet voorbereid zijn op een cyberaanval kan een bedrijf volledig lamleggen met alle gevolgen van dien.”

Fujitsu’s managed security services beschermen wereldwijd al duizenden bedrijven met Follow-the-sun, intelligence-gestuurde systemen voor de beveiliging van gegevens- en technologieplatforms. Voor de levering van de nieuwe CTI-service die nu ook beschikbaar is in de EMEIA-regio als een 24/7 managed service, combineren Fujitsu’s cyberbeveiligingsoplossingen een uitgebreide expertise in systeembewaking met state‑of‑the‑art software en tools van strategische partners. Voor een groter bewustzijn van bestaande en nieuwe bedreigingen en met snelle en gedetailleerde meldingen, biedt de CTI-service bedrijven de nodige informatie over nieuwe aanvallen en bedreigingen om hun veerkracht tegen cyberaanvallen te versterken.

Meer doelgerichte kennis
Met een menselijke intelligence-gestuurde benadering en de Fujitsu’s Cyber Threat Intelligence teams biedt Fujitsu’s CTI-service meer doelgerichte kennis dan de traditionele, volledig technologie-gestuurde managed security services. Deze gecombineerde intelligence-gestuurde benadering wordt toegepast om de ernst van veranderende cyberbedreigingen vast te stellen, waarbij klanten niet alleen advies krijgen over hun individuele risiconiveaus, maar ook aanbevelingen over hoe ze maatregelen kunnen nemen en bedreigingen proactief kunnen beperken.

Prijs en beschikbaarheid
Fujitsu’s Cyber Threat Intelligence is voortaan beschikbaar voor klanten in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika. De prijs varieert afhankelijk van de geleverde services, van de overeengekomen serviceniveaus en van het land.

Auteur |   ·   dinsdag 7 nov, 2017

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Fujitsu winnaar ‘Canalys Candefero EMEA Vendor Benchmark Ranking’

Fujitsu winnaar ‘Canalys Candefero EMEA Vendor Benchmark Ranking’

Fujitsu is de sterkste verkoper in het distributiekanaal, dat blijkt uit de laatste ‘Canalys Candefero EMEA Vendor Benchmark Ranking’. De prestaties van de grootste IT-leveranciers werden beoordeeld op basis van feedback van de partners in de EMEA-regio. In bijna elk van de tien verschillende categorieën scoorde Fujitsu het hoogst. Fujitsu scoorde hoge cijfers door de

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

Maar liefst 15 procent van de Nederlanders denkt dat algoritmes zelfstandig kunnen beslissen of een kandidaat geschikt is voor een functie of niet. Dit blijkt uit onderzoek dat Brunel uitvoerde onder 998 sollicitanten. Een kwart van hen ziet de online sollicitatie zelfs als een volwaardige vervanger van de fysieke sollicitatie. Dat Nederlanders behoorlijk veel vertrouwen

BNP Paribas Asset Management en Caple verstrekken eerste MKB-lening in Nederland

BNP Paribas Asset Management en Caple verstrekken eerste MKB-lening in Nederland

BNP Paribas Asset Management (‘BNPP AM’) en strategisch partner Caple hebben een achtjarige blanco lening van €700.000 afgesloten voor Elmet B.V. (‘Elmet’) uit Papendrecht, in West-Nederland. Elmet is een gespecialiseerde groothandel in elektrische componenten voor sectoren zoals offshore marine, petrochemie en infrastructuur. De lening zorgt voor een consolidatie van de aandeelhoudersstructuur en maakt toekomstige groei

Groei IoT toepassingen vraagt om datacenterhubs in elke stad

Groei IoT toepassingen vraagt om datacenterhubs in elke stad

Bijna de helft (47 procent) van de Nederlandse ICT-professionals denkt dat het aantal IoT-apparaten de komende jaren zo snel toeneemt dat elke stad een aparte datacenterhub nodig heeft om de vraag naar directe data-uitwisseling aan te kunnen. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika denkt drie op de vijf ICT-professionals dat dit het geval

Orange Business Services zet in op internationaal marktleiderschap in multi-clouddiensten

Orange Business Services zet in op internationaal marktleiderschap in multi-clouddiensten

Orange Business Services heeft belangrijke strategic partnerships opgezet met andere marktleiders. Naast de recente samenwerking met Microsoft Azure, kondigt Orange Business Services vandaag aan dat het haar klanten en hun belangrijkste applicaties op Amazon Web Services (AWS) wereldwijd met honderd getrainde experts ondersteunt. Na de overname van Basefarm in augustus en een omzetgroei van achttien

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken