Fujitsu erkent als leider in Gartner Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa

Fujitsu is voor de vijfde keer op rij door Gartner erkend als leider in de Gartner Magic Quadrant voor Managed Workplace Services voor de Europese markt. Het op 3 januari 2018 verschenen rapport, geeft inzicht in de Europese markt voor Managed Workplace Services (MWS) en het aanbod van leveranciers.

Analisten van Gartner schrijven in het rapport: “Steeds meer organisaties merken dat de volgende generatie MWS onmisbaar zijn bij het verhogen van de productiviteit, de betrokkenheid van het personeel en het bieden van digitale voordelen. MWS zijn er voornamelijk om een digitale werkplek ervaring aan de eindgebruiker te bieden, zodat bedrijven hun digitale behendigheid kunnen aanwenden voor de ontwikkeling van nieuwe, digitale zakelijke diensten. Traditionele End User Outsourcing Services hadden een IT-centrische benadering met ondersteuning voor één zakelijk apparaat (laptop/desktop) per gebruiker, vaak gelimiteerd tot het specifieke kantoor en de door de organisatie gebruikte applicaties. Het afgelopen decennium is de manier waarop wij werken in het algemeen echter sterk veranderd, en veel vakgebieden maken tegenwoordig intensief gebruik van technologie. Werknemers moeten hierdoor niet alleen op het kantoor, maar ook op andere locaties productief kunnen zijn. Ook spelen de werkzaamheden zich in steeds meer gevallen buiten de normale kantooruren af.”

“Dat Gartner ons erkent als leider, onderstreept het leiderschap van Fujitsu op het gebied van MSW en onze toepassing van Artificial Intelligence (AI)”, aldus Conway Kosi, ‎SVP en Hoofd Managed Infrastructure Services bij Fujitsu EMEIA. “We zien AI als een onmisbare technologie bij het aanboren van de strategische voordelen van MWS. In een recent onderzoek van Fujitsu onder senior business en technologie beleidsbepalers, bleek dat 88 procent van de ondervraagden denkt dat de groei van AI en robotisering, in de top drie staan van factoren die het meest van invloed zullen zijn op de werkplek van 2025.

“Wij zijn ervan overtuigd dat Gartner ons beloond heeft voor de aanzienlijke investering in het Fujitsu Zinrai AI platform, dat ervoor zorgt dat onze klanten eerder gebruik kunnen maken van een verbeterde dienstverlening. Zo worden nu al 15 procent van alle contacten met de helpdesk automatisch afgehandeld. Ons vermogen om AI-gedreven, geautomatiseerde en voorspellende MWS oplossingen te leveren, vertaalt zich in enorme zakelijke voordelen voor onze klanten.”

Auteur |   ·   donderdag 18 jan, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

’s Heeren Loo ontwikkelt ‘serious game’ voor kinderen met beperking

’s Heeren Loo ontwikkelt ‘serious game’ voor kinderen met beperking

Game Robins Wereld helpt leergedrag te meten en stimuleren Leusden, 24 juli 2018 – Gehandicaptenzorginstelling ‘s Heeren Loo is met hulp van de AFAS Foundation gestart met de ontwikkeling van Robins Wereld. Met de game is het mogelijk effectief leergedrag te meten en stimuleren bij kinderen met een beperking. Robins Wereld speelt zich af in

Orange neemt Basefarm volledig over

Orange neemt Basefarm volledig over

Orange heeft vandaag een contract getekend waarmee het via haar dochtermaatschappij Orange Business Services voor honderd procent eigenaar wordt van cloudprovider Basefarm. Met de overname is een overnamebedrag van 350 miljoen euro gemoeid. Dit overnamenieuws volgt na een uitgebreide aanbestedingsprocedure, uitgezet door Abry Partners, voor haar aandeel in Basefarm.   Basefarm is een belangrijk Europees

Fujitsu versnelt digitale transformatie met verbeterde Multi-Cloud Hybrid IT

Fujitsu versnelt digitale transformatie met verbeterde Multi-Cloud Hybrid IT

Kort na de aankondiging van een intensievere samenwerking met strategische cloudaanbieders Microsoft en VMware, maakt Fujitsu vandaag bekend dat het haar samenwerking met SAP en Oracle gaat uitbreiden. Hiermee wil het IT-bedrijf haar aanbod omtrent digitale transformatie makkelijker en effectiever maken. Daarnaast versterkt Fujitsu haar multi-cloudintegratie en operationele diensten om zich te kunnen richten op

Fujitsu maakt Proof of Business in vijf dagen mogelijk

Fujitsu maakt Proof of Business in vijf dagen mogelijk

Fujitsu lanceert vandaag een nieuwe blockchainraamwerk waardoor een Minimum Viable Product (MVP) in slechts vijf dagen kan worden ontwikkeld. De dienst is voornamelijk ontwikkeld voor organisaties die een vliegende start willen maken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van blockchain, of de risico’s van bestaande blockchainprojecten willen verkleinen. In het programma staat een assessment van

Orange Business Services en Additiv zetten vermogensbeheer in de cloud

Orange Business Services en Additiv zetten vermogensbeheer in de cloud

Orange Business Services en Additiv, een expert in digitale oplossingen voor de financiële markt, hebben de handen ineen geslagen om digitale diensten voor vermogensbeheer as-a-service voor financiële instellingen tot stand te brengen. De cloudoplossingen automatiseren vermogensbeheer en verlagen de bedrijfskosten van veel financiële instellingen. De vermogensbeheerproducten van Additiv worden nu aangeboden op een SaaS-platform (Software-as-a-Service).

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken