Equinix gaat samenwerking aan met vrijwilligersorganisatie PUM

Equinix, Inc, (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, is toegetreden tot de PUM Business Circle. Hiermee committeert Equinix zich aan de vrijwilligersorganisatie die ondersteuning biedt aan lokale MKB-ondernemingen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Door senior IT-specialisten te leveren aan PUM draagt Equinix bij aan de IT-kennis van organisaties in ontwikkelingslanden en opkomende markten.

PUM heeft een netwerk van ongeveer 150 vertegenwoordigers in zo’n 30 landen over de hele wereld, die rechtstreeks contact maken met ondernemers, bedrijfsondersteunende organisaties en partners in ontwikkelingslanden, zegt Johan van de Gronden, CEO PUM Netherlands senior experts. “De samenwerking met Equinix kan veel voor onze klanten betekenen. Het verschaft hen toegang tot een enorm netwerk en het verzekert ons van expertise in een vakgebied dat zich razendsnel ontwikkelt.”

“De eerste gesprekken lopen inmiddels al met een startup datacenter in Zuid-Amerika”, zegt Patrick Eshuys, Director Operations Benelux bij Equinix Nederland. Met onze kennis helpen wij ze om zaken op een slimme, duurzame en toekomstgerichte manier op te lossen.” De samenwerking tussen Equinix en PUM wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van één jaar, waarna het jaarlijks verlengd kan worden.

Wereldwijde interconnectie

In de huidige digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker van elkaar zijn, is interconnectie essentieel voor succes. “Onder andere door te investeren in milieuvriendelijke-initiatieven en het delen van kennis met lokale partijen neemt Equinix als wereldwijde speler verantwoordelijkheid voor haar omgeving”, zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. “Overdracht van kennis is mensenwerk en stimuleert gelijkwaardige relaties binnen en buiten een onderneming. Groei is alleen mogelijk wanneer samenwerking, vertrouwen en een zeker niveau van kwaliteit gerealiseerd worden. Wij dragen als bedrijf in dit proces graag bij met specifieke IT-kennis van ervaren experts.”

Over Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. In 48 markten, verspreid over vijf continenten, brengt Equinix bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT en Cloud strategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven die op deze manier bij elkaar worden gebracht. Zie ook: www.equinix.com.

 

Auteur |   ·   maandag 19 feb, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken