Equinix gaat samenwerking aan met vrijwilligersorganisatie PUM

Equinix, Inc, (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, is toegetreden tot de PUM Business Circle. Hiermee committeert Equinix zich aan de vrijwilligersorganisatie die ondersteuning biedt aan lokale MKB-ondernemingen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Door senior IT-specialisten te leveren aan PUM draagt Equinix bij aan de IT-kennis van organisaties in ontwikkelingslanden en opkomende markten.

PUM heeft een netwerk van ongeveer 150 vertegenwoordigers in zo’n 30 landen over de hele wereld, die rechtstreeks contact maken met ondernemers, bedrijfsondersteunende organisaties en partners in ontwikkelingslanden, zegt Johan van de Gronden, CEO PUM Netherlands senior experts. “De samenwerking met Equinix kan veel voor onze klanten betekenen. Het verschaft hen toegang tot een enorm netwerk en het verzekert ons van expertise in een vakgebied dat zich razendsnel ontwikkelt.”

“De eerste gesprekken lopen inmiddels al met een startup datacenter in Zuid-Amerika”, zegt Patrick Eshuys, Director Operations Benelux bij Equinix Nederland. Met onze kennis helpen wij ze om zaken op een slimme, duurzame en toekomstgerichte manier op te lossen.” De samenwerking tussen Equinix en PUM wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van één jaar, waarna het jaarlijks verlengd kan worden.

Wereldwijde interconnectie

In de huidige digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker van elkaar zijn, is interconnectie essentieel voor succes. “Onder andere door te investeren in milieuvriendelijke-initiatieven en het delen van kennis met lokale partijen neemt Equinix als wereldwijde speler verantwoordelijkheid voor haar omgeving”, zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. “Overdracht van kennis is mensenwerk en stimuleert gelijkwaardige relaties binnen en buiten een onderneming. Groei is alleen mogelijk wanneer samenwerking, vertrouwen en een zeker niveau van kwaliteit gerealiseerd worden. Wij dragen als bedrijf in dit proces graag bij met specifieke IT-kennis van ervaren experts.”

Over Equinix
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. In 48 markten, verspreid over vijf continenten, brengt Equinix bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT en Cloud strategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven die op deze manier bij elkaar worden gebracht. Zie ook: www.equinix.com.

 

Auteur |   ·   maandag 19 feb, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

RUG kiest voor bedrijfsautomatisering met AFAS Software

RUG kiest voor bedrijfsautomatisering met AFAS Software

Per 1 januari 2020 automatiseert de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) alle financiële- en HR processen met de software van AFAS Software. De RUG is daarmee de eerste universiteit die overstapt op dit ERP-systeem. De geïntegreerde automatiseringsoplossing zal door bijna 7.000 medewerkers worden gebruikt. Omdat de huidige systemen verouderd waren, was de universiteit toe aan een nieuw,

Orange neemt SecureData volledig over

Orange neemt SecureData volledig over

Cybersecurity service provider SecureData is tegen een nog onbekend bedrag, volledig overgenomen door Orange. De acquisitie past binnen de ambitie van Orange om marktleider te worden op de Europese markt voor cybersecurity. SecureData is de grootste, onafhankelijke cybersecurity service provider in het Verenigd Koninkrijk, de grootste markt voor cybersecurity in Europa. Het bedrijf biedt al

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Weener Plastics kiest voor Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Weener Plastics kiest voor Flexible SD-WAN van Orange Business Services

 Het Nederlandse Weener Plastics, wereldwijd leverancier van innovatieve verpakkingsmaterialen, heeft een vijfjarige, managed SD-WAN overeenkomst met Orange Business Services getekend om haar mondiale expansie te ondersteunen. De toepassing van Flexible SD-WAN op 24 locaties in Europa, Azië en Latijns-Amerika zal de wendbaarheid en flexibiliteit van Weener Plastic vergroten en de interne communicatie verbeteren.

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Fujitsu voor de derde keer op rij erkend als leider in het laatste Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa. Ook kreeg Fujitsu van alle leveranciers de hoogste positie toegekend vanwege haar vermogen de eigen visie uit te voeren. Fujitsu hanteert een strategische benadering voor Managed Workplace Services, waarbij de focus

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken