Equinix en Ericsson mikken gezamenlijk op telecomsector

Het wereldwijde interconnectie- en datacenterbedrijf Equinix kondigt een uitbreiding aan van haar samenwerking met Ericsson, wereldmarktleider in communicatietechnologie en services. Binnen deze overeenkomst biedt Ericsson een volledig aanbod aan van managed services op het gebied van netwerktransformatie en – optimalisatie, als onderdeel van de Equinix Performance Hub™-oplossing.

Hiermee komen beide bedrijven tegemoet aan de veranderende behoeften van telecombedrijven, die in hun digitale transformatie nieuwe IT-architecturen zoeken die de bedrijfsvoering optimaliseren en ondersteunt.
Tussen nu en 2023 zal het volume van het mobiele dataverkeer verachtvoudigen en het aantal 5G-abonnement stijgen naar 1 miljard, blijkt uit voorspellingen van Ericsson. “Telecombedrijven kunnen de vraag naar ondersteuning voor deze grote toename in data nauwelijks aan en zoeken naar manieren om de prestaties van netwerken en applicaties te verbeteren. Vaak gebeurt dit als onderdeel van een bredere IT-transformatiestrategie”, zegt Michiel Eielts, directeur Benelux bij Equinix.
Nieuwe mogelijkheden Equinix Performance Hub
De Equinix Performance Hub biedt toegang tot alle grote netwerkleveranciers en cloud service providers  en zorgt hiermee voor een consistent kwaliteitsniveau. “Bedrijven die kiezen voor deze connectiviteitsoplossing ervaren gemiddeld genomen 65 procent snellere responstijden voor webservers, een 39 procent hogere snelheid voor SharePoint-toepassingen en 47 procent lagere latency op netwerken voor het streamen van video’s”, aldus Eielts. Ericsson voegt hier nu verschillende mogelijkheden aan toe met een geïntegreerd en geautomatiseerd Operations Center.
De extra ondersteuning op de Equinix Performance Hub met Ericssons’s Operations Center omvat Service Level Agreements (SLA’s) voor snelle toegang tot de cloud wereldwijd, betere gebruikerservaring voor netwerken en applicaties. Daarnaast geeft het een hogere mate van controle door telecombedrijven. Equinix en Ericsson maken het voor telecombedrijven mogelijk om hun time–to-market te verkleinen. Bovendien kunnen de effecten van Performance Hub’s op applicaties en workloads worden getest in het Equinix Validation Center.
Mijlpaal binnen IT
“Digitalisering zal in het komende decennium voor 2 biljoen dollar aan marktwaarde creëren, maar om hier succesvol op in te spelen, moeten netwerkbedrijven zichzelf, hun processen en infrastructuren opnieuw uitvinden”, zegt Michiel Eielts. “Door onze samenwerking met Ericsson bieden wij een volledige oplossing voor het ondersteunen van digitale transformatie bij onze klanten.” Peter Laurin, Head of Business Area Managed Services bij Ericsson voegt daaraan toe: “Dit is een grote mijlpaal in ons partnerschap met Equinix en een belangrijke samenwerking binnen de IT-branche. Deze oplossing helpt onze klanten in hun veranderende behoeften en hun ambities om wereldwijd hun bereik te vergroten en hun capaciteit op te schalen.”
Auteur |   ·   woensdag 28 mrt, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken