Equinix en Ericsson mikken gezamenlijk op telecomsector

Het wereldwijde interconnectie- en datacenterbedrijf Equinix kondigt een uitbreiding aan van haar samenwerking met Ericsson, wereldmarktleider in communicatietechnologie en services. Binnen deze overeenkomst biedt Ericsson een volledig aanbod aan van managed services op het gebied van netwerktransformatie en – optimalisatie, als onderdeel van de Equinix Performance Hub™-oplossing.

Hiermee komen beide bedrijven tegemoet aan de veranderende behoeften van telecombedrijven, die in hun digitale transformatie nieuwe IT-architecturen zoeken die de bedrijfsvoering optimaliseren en ondersteunt.
Tussen nu en 2023 zal het volume van het mobiele dataverkeer verachtvoudigen en het aantal 5G-abonnement stijgen naar 1 miljard, blijkt uit voorspellingen van Ericsson. “Telecombedrijven kunnen de vraag naar ondersteuning voor deze grote toename in data nauwelijks aan en zoeken naar manieren om de prestaties van netwerken en applicaties te verbeteren. Vaak gebeurt dit als onderdeel van een bredere IT-transformatiestrategie”, zegt Michiel Eielts, directeur Benelux bij Equinix.
Nieuwe mogelijkheden Equinix Performance Hub
De Equinix Performance Hub biedt toegang tot alle grote netwerkleveranciers en cloud service providers  en zorgt hiermee voor een consistent kwaliteitsniveau. “Bedrijven die kiezen voor deze connectiviteitsoplossing ervaren gemiddeld genomen 65 procent snellere responstijden voor webservers, een 39 procent hogere snelheid voor SharePoint-toepassingen en 47 procent lagere latency op netwerken voor het streamen van video’s”, aldus Eielts. Ericsson voegt hier nu verschillende mogelijkheden aan toe met een geïntegreerd en geautomatiseerd Operations Center.
De extra ondersteuning op de Equinix Performance Hub met Ericssons’s Operations Center omvat Service Level Agreements (SLA’s) voor snelle toegang tot de cloud wereldwijd, betere gebruikerservaring voor netwerken en applicaties. Daarnaast geeft het een hogere mate van controle door telecombedrijven. Equinix en Ericsson maken het voor telecombedrijven mogelijk om hun time–to-market te verkleinen. Bovendien kunnen de effecten van Performance Hub’s op applicaties en workloads worden getest in het Equinix Validation Center.
Mijlpaal binnen IT
“Digitalisering zal in het komende decennium voor 2 biljoen dollar aan marktwaarde creëren, maar om hier succesvol op in te spelen, moeten netwerkbedrijven zichzelf, hun processen en infrastructuren opnieuw uitvinden”, zegt Michiel Eielts. “Door onze samenwerking met Ericsson bieden wij een volledige oplossing voor het ondersteunen van digitale transformatie bij onze klanten.” Peter Laurin, Head of Business Area Managed Services bij Ericsson voegt daaraan toe: “Dit is een grote mijlpaal in ons partnerschap met Equinix en een belangrijke samenwerking binnen de IT-branche. Deze oplossing helpt onze klanten in hun veranderende behoeften en hun ambities om wereldwijd hun bereik te vergroten en hun capaciteit op te schalen.”
Auteur |   ·   woensdag 28 mrt, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Steeds meer vraag naar de flexibiliteit van multicloud

Onder IT-verantwoordelijken is er een groeiende vraag naar flexibiliteit, onderlinge afstemming en geconsolideerd beheer voor hybrid IT- en multicloud. Dit blijkt uit het onderzoek Where is Hybrid Heading?Views on exploiting multi-modal IT, uitgevoerd door onderzoeksbureau Pierre Audoin Consultants (PAC) namens Fujitsu onder 400 IT-beslissers in acht landen.1 Uit het onderzoek blijkt dat organisaties zoveel mogelijk de balans

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix: uitstekende resultaten Q4 en 2018

Equinix, Inc.(Nasdaq: EQIX) de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten presenteert de cijfers over het vierde kwartaal en van het totale boekjaar 2018, dat liep tot 31 december 2018. Het interconnectie- en datacenterbedrijf meldt voor het 64e kwartaal op rij hogere winsten. Enkele hoogtepunten: ·       De omzet over 2018 bedroeg 5.072 miljard dollar, dat is een stijging

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken