Equinix biedt dataveiligheid dienst met key management en encryptie

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), het wereldwijde interconnectie- en datacenterbedrijf, kondigt de lancering aan van Equinix SmartKey™. Deze wereldwijde Software-as-a-Service (SaaS) voor key management en encryptie vereenvoudigt de bescherming van data in elke cloud en op iedere locatie. De dienst maakt gebruik van Equinix’ wereldwijde interconnectieplatform met meer dan 190 International Business Exchanges™ in 48 markten om encryptiesleutels veilig te bewaren gescheiden van de data.

Volgens de Global Interconnection Index stijgt de behoefte van bedrijven aan capaciteit voor interconnectie de komende drie jaar met 50 procent. “Het gaat hier om de mogelijkheid om directe verbindingen te maken en data uit te wisselen via meerdere clouds, met IT-leveranciers en derden binnen netwerken”, zegt Michiel Eielts, directeur Benelux bij Equinix. Hierdoor ontstaat een dringende behoefte aan verbeterde veiligheid voor multicloud, hybride en gedistribueerde omgevingen die door encryptiesleutels te scheiden zijn van de data. Zowel de sleutels als de data zijn hierdoor niet in handen van dezelfde entiteit. Om dit te realiseren, willen bedrijven gebruikmaken van een veilige SaaS-mogelijkheid om wereldwijd encryptiesleutels te beheren en controle per land en regio te hebben met het oog op wet- en regelgeving.

Grote behoefte aan veilige dataoplossingen
“Door verdergaande digitale transformatie bij bedrijven en service providers, gaan steeds meer systemen en data naar de cloud”, zegt Eielts. “Dit betekent dat steeds meer gevoelige bedrijfs- en klantdata bewaard worden in multi-tenant omgeving voor opslag en bewerking. Door regelgeving rondom datasoevereiniteit zoals GDPR ontstaat er behoefte aan veilige dataoplossingen zoals key management-as-a-service.” Brian Lillie, Chief Product Officer bij Equinix voegt toe: “Wij blijven ons wereldwijde platform ontwikkelen met nieuwe producten en diensten, om zo meer toegevoegde waarde te bieden aan bedrijven en hen te ondersteunen in hun digitale transformatie en verschuiving naar multicloud omgevingen.

De lancering van SmartKey is de meest recente dienst van een serie nieuwe diensten die Equinix toevoegt aan Platform Equinix om klanten beter te bedienen in een wereld die zich steeds meer richt op hybride en multicloud. Als onderdeel van een strategie voor een Interconnection Oriented Architecture™ (IOA™) stelt SmartKey security- en dataprofessionals in staat om een wereldwijd consistente end-to-end encryptie te realiseren met een gecentraliseerde controle over toegang, latency, compliance en performance.

Auteur |   ·   vrijdag 16 mrt, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco co-innoveren om klanten te helpen met het transformeren van hun local area network (LAN) naar meer flexibele en krachtige software defined LANs (SD-LAN). Voortbouwend op hun bestaande relatie en SD-WAN-klantsuccessen, zullen Orange en Cisco samenwerken met klanten om SD-LAN-oplossingen te ontwikkelen in haar Open Labs-programma. Deze oplossingen zullen toegesneden zijn

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken