Equinix biedt dataveiligheid dienst met key management en encryptie

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), het wereldwijde interconnectie- en datacenterbedrijf, kondigt de lancering aan van Equinix SmartKey™. Deze wereldwijde Software-as-a-Service (SaaS) voor key management en encryptie vereenvoudigt de bescherming van data in elke cloud en op iedere locatie. De dienst maakt gebruik van Equinix’ wereldwijde interconnectieplatform met meer dan 190 International Business Exchanges™ in 48 markten om encryptiesleutels veilig te bewaren gescheiden van de data.

Volgens de Global Interconnection Index stijgt de behoefte van bedrijven aan capaciteit voor interconnectie de komende drie jaar met 50 procent. “Het gaat hier om de mogelijkheid om directe verbindingen te maken en data uit te wisselen via meerdere clouds, met IT-leveranciers en derden binnen netwerken”, zegt Michiel Eielts, directeur Benelux bij Equinix. Hierdoor ontstaat een dringende behoefte aan verbeterde veiligheid voor multicloud, hybride en gedistribueerde omgevingen die door encryptiesleutels te scheiden zijn van de data. Zowel de sleutels als de data zijn hierdoor niet in handen van dezelfde entiteit. Om dit te realiseren, willen bedrijven gebruikmaken van een veilige SaaS-mogelijkheid om wereldwijd encryptiesleutels te beheren en controle per land en regio te hebben met het oog op wet- en regelgeving.

Grote behoefte aan veilige dataoplossingen
“Door verdergaande digitale transformatie bij bedrijven en service providers, gaan steeds meer systemen en data naar de cloud”, zegt Eielts. “Dit betekent dat steeds meer gevoelige bedrijfs- en klantdata bewaard worden in multi-tenant omgeving voor opslag en bewerking. Door regelgeving rondom datasoevereiniteit zoals GDPR ontstaat er behoefte aan veilige dataoplossingen zoals key management-as-a-service.” Brian Lillie, Chief Product Officer bij Equinix voegt toe: “Wij blijven ons wereldwijde platform ontwikkelen met nieuwe producten en diensten, om zo meer toegevoegde waarde te bieden aan bedrijven en hen te ondersteunen in hun digitale transformatie en verschuiving naar multicloud omgevingen.

De lancering van SmartKey is de meest recente dienst van een serie nieuwe diensten die Equinix toevoegt aan Platform Equinix om klanten beter te bedienen in een wereld die zich steeds meer richt op hybride en multicloud. Als onderdeel van een strategie voor een Interconnection Oriented Architecture™ (IOA™) stelt SmartKey security- en dataprofessionals in staat om een wereldwijd consistente end-to-end encryptie te realiseren met een gecentraliseerde controle over toegang, latency, compliance en performance.

Auteur |   ·   vrijdag 16 mrt, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

RUG kiest voor bedrijfsautomatisering met AFAS Software

RUG kiest voor bedrijfsautomatisering met AFAS Software

Per 1 januari 2020 automatiseert de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) alle financiële- en HR processen met de software van AFAS Software. De RUG is daarmee de eerste universiteit die overstapt op dit ERP-systeem. De geïntegreerde automatiseringsoplossing zal door bijna 7.000 medewerkers worden gebruikt. Omdat de huidige systemen verouderd waren, was de universiteit toe aan een nieuw,

Orange neemt SecureData volledig over

Orange neemt SecureData volledig over

Cybersecurity service provider SecureData is tegen een nog onbekend bedrag, volledig overgenomen door Orange. De acquisitie past binnen de ambitie van Orange om marktleider te worden op de Europese markt voor cybersecurity. SecureData is de grootste, onafhankelijke cybersecurity service provider in het Verenigd Koninkrijk, de grootste markt voor cybersecurity in Europa. Het bedrijf biedt al

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Weener Plastics kiest voor Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Weener Plastics kiest voor Flexible SD-WAN van Orange Business Services

 Het Nederlandse Weener Plastics, wereldwijd leverancier van innovatieve verpakkingsmaterialen, heeft een vijfjarige, managed SD-WAN overeenkomst met Orange Business Services getekend om haar mondiale expansie te ondersteunen. De toepassing van Flexible SD-WAN op 24 locaties in Europa, Azië en Latijns-Amerika zal de wendbaarheid en flexibiliteit van Weener Plastic vergroten en de interne communicatie verbeteren.

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken