Equinix benoemt Charles Meyers tot nieuwe president en CEO

De Board of Directors van Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), heeft bekend gemaakt dat Charles Meyers is benoemd tot nieuwe president en Chief Executive Officer (CEO). Meyers, die per direct aan de slag gaat, gaat ook deel uitmaken van de Board of Directors. Hij is de opvolger van Peter van Camp, die sinds januari interim-CEO was. Van Camp blijft aan in zijn rol als Executive Chairman van de Equinix Board of Directors.

 “Charles is een uitstekende leider die de afgelopen acht jaar in grote mate heeft bijgedragen aan het succes van Equinix”, zegt Peter van Camp, Executive Chairman bij Equinix. “Hij heeft zeldzame leiderschapskwaliteiten en een passie voor strategische innovatie. Deze eigenschappen, gecombineerd met zijn bewezen diensten voor onze klanten en aandeelhouders, maken hem bij uitstek geschikt om onze strategie door te zetten en de toekomstige marktkansen te benutten.”

Jarenlange IT-ervaring
Meyers is ruim 25 jaar actief in de technologiesector. In deze periode bekleedde hij verschillende topfuncties bij vooraanstaande IT- en telecombedrijven. In 2010 kwam Meyers naar Equinix als President Americas, waarna hij de grootste regio van de organisatie door een periode van groei en sterke operationele cijfers leidde. In 2013 werd hij aangesteld als Chief Operating Officer bij Equinix. Het afgelopen jaar was Meyers President of Strategy, Services & Innovation (SSI), waarbij hij vanuit de productorganisatie onder meer verantwoordelijk was voor technologie, strategie en business development.

Inzet op groei
“Acht jaar geleden kwam ik naar Equinix om deel uit te maken van een bedrijf met grote marktkansen en een fenomenaal team van werknemers. Voor mij is het een eer om de organisatie nu in de rol van CEO te dienen”, zegt Meyers. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met mijn meer dan 7.500 collega’s overal ter wereld en onze klanten en partners te ondersteunen in hun digitale transformatie. De mogelijkheden voor Equinix zijn enorm. Wij blijven inzetten op onze innovatie, strategie en uitvoering om daarmee het vertrouwde centrum van een ‘cloud-first’-wereld te worden.

Auteur |   ·   vrijdag 14 sep, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken