Equinix benoemt Charles Meyers tot nieuwe president en CEO

De Board of Directors van Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), heeft bekend gemaakt dat Charles Meyers is benoemd tot nieuwe president en Chief Executive Officer (CEO). Meyers, die per direct aan de slag gaat, gaat ook deel uitmaken van de Board of Directors. Hij is de opvolger van Peter van Camp, die sinds januari interim-CEO was. Van Camp blijft aan in zijn rol als Executive Chairman van de Equinix Board of Directors.

 “Charles is een uitstekende leider die de afgelopen acht jaar in grote mate heeft bijgedragen aan het succes van Equinix”, zegt Peter van Camp, Executive Chairman bij Equinix. “Hij heeft zeldzame leiderschapskwaliteiten en een passie voor strategische innovatie. Deze eigenschappen, gecombineerd met zijn bewezen diensten voor onze klanten en aandeelhouders, maken hem bij uitstek geschikt om onze strategie door te zetten en de toekomstige marktkansen te benutten.”

Jarenlange IT-ervaring
Meyers is ruim 25 jaar actief in de technologiesector. In deze periode bekleedde hij verschillende topfuncties bij vooraanstaande IT- en telecombedrijven. In 2010 kwam Meyers naar Equinix als President Americas, waarna hij de grootste regio van de organisatie door een periode van groei en sterke operationele cijfers leidde. In 2013 werd hij aangesteld als Chief Operating Officer bij Equinix. Het afgelopen jaar was Meyers President of Strategy, Services & Innovation (SSI), waarbij hij vanuit de productorganisatie onder meer verantwoordelijk was voor technologie, strategie en business development.

Inzet op groei
“Acht jaar geleden kwam ik naar Equinix om deel uit te maken van een bedrijf met grote marktkansen en een fenomenaal team van werknemers. Voor mij is het een eer om de organisatie nu in de rol van CEO te dienen”, zegt Meyers. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met mijn meer dan 7.500 collega’s overal ter wereld en onze klanten en partners te ondersteunen in hun digitale transformatie. De mogelijkheden voor Equinix zijn enorm. Wij blijven inzetten op onze innovatie, strategie en uitvoering om daarmee het vertrouwde centrum van een ‘cloud-first’-wereld te worden.

Auteur |   ·   vrijdag 14 sep, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco co-innoveren om klanten te helpen met het transformeren van hun local area network (LAN) naar meer flexibele en krachtige software defined LANs (SD-LAN). Voortbouwend op hun bestaande relatie en SD-WAN-klantsuccessen, zullen Orange en Cisco samenwerken met klanten om SD-LAN-oplossingen te ontwikkelen in haar Open Labs-programma. Deze oplossingen zullen toegesneden zijn

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken