Einde Windows 7 in zicht

Over ruim tien maanden is het afgelopen met de verkoop van Windows 7. Microsoft heeft echter wel beloofd het besturingssysteem tot 2020 te ondersteunen.

Microsoft heeft zelf geen enkele ruchtbaarheid gegeven aan de einddatum, die uiteindelijk door Microsoft-volgers werd ontdekt. De losse verkoop van de software was dit jaar al stopgezet, maar de door Microsoft opgegeven datum van 30 oktober 2014 houdt in dat retailers na die datum geen pc’s krijgen met Windows 7 voorgeïnstalleerd. Na die datum worden ook geen nieuwe licenties meer afgegeven voor OEM’s (Original Equipment Manufacturers).

Het ligt in de lijn der verwachting dat niet alleen Microsoft, maar ook fabrikanten als Dell, HP en Lenovo na 30 oktober volgend jaar nieuwe hardware standaard gaan leveren met Windows 8 of hoger. Hoewel Microsoft het gebruik van Windows 7 stap voor stap wil gaan ontmoedigen, blijft het nog wel enkele jaren ondersteuning bieden voor het besturingssysteem. Gebruikers doen er goed aan de datum van 14 januari 2020 in hun (virtuele) agenda’s te noteren. Na die datum stopt namelijk de ondersteuning.

Veel dringender dan de deadline voor Window 7 is op dit moment voor bedrijven en particulieren het stoppen van de ondersteuning voor Windows XP. Deze stopt op 8 april 2014 volledig, waarna het gebruik van de software serieuze veiligheidsrisico’s kan opleveren. Dat kan bij veel gebruikers problemen gaan opleveren, want Windows XP blijft onverminderd populair. In september 2013 draaide nog altijd 13,5 procent van alle pc’s op Windows XP.

Auteur |   ·   maandag 9 dec, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Fujitsu voor de derde keer op rij erkend als leider in het laatste Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa. Ook kreeg Fujitsu van alle leveranciers de hoogste positie toegekend vanwege haar vermogen de eigen visie uit te voeren. Fujitsu hanteert een strategische benadering voor Managed Workplace Services, waarbij de focus

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken