Een derde van Nederland in de cloud

Dit jaar maakte ruim een derde van alle Nederlandse internetgebruikers ouder dan 12 jaar gebruik van cloud computing. Voornamelijk onder jongeren blijkt deze manier van bestanden bewaren populair.

Deze gegevens zijn bekendgemaakt door het CBS. Cloud computing is het opslaan van bestanden op lokale schijven steeds meer aan het vervangen. De afgelopen drie maanden maakte 35 procent van de internetgebruikers gebruik van de dienst. De terreinwinst van de cloud is deels te danken aan de gratis ruimte die vaak wordt aangeboden bij de aanschaf van een smartphone of tablet. Mensen die bestanden opslaan op de cloud bezitten ook vaker een van deze twee apparaten dan niet-gebruikers van de cloud.

Leeftijdsverschil gebruikers
Er zit een duidelijk verschil in de hoeveelheid  mensen die gebruik maakt van de cloud als er gesegmenteerd wordt op leeftijd en opleidingsniveau. Nederlandse internetgebruikers tot 45 jaar slaan in 45 procent van de gevallen data op de cloud op. Boven de 45 jaar is dat percentage aanzienlijk lager, namelijk 27 procent. Tussen verschillende opleidingsniveaus zit een verschil van meer dan 20 procent. Zo maakt van de hoogopgeleiden 45 procent gebruik van de cloud en is dit bij laagopgeleiden slechts 25 procent.

Foto’s het populairst
Van alle type bestanden die opgeslagen werden in de cloud bleken foto’s het populairst te zijn. In 90 procent van de gevallen ging het om dit bestandstype. De lijst van bestandstypen wordt afgesloten door e-books en e-magazines. Deze werden door 17 procent van de gebruikers in de cloud bewaard. Foto’s zijn tevens ook het enige bestandstype dat vaker door vrouwen dan door mannen is opgeslagen. Het percentage vrouwen dat gebruik maakt van cloud computing ligt 5 procent lager dan dat van mannen.

Auteur |   ·   dinsdag 4 nov, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken