Dutch Software richt pijlen op niet-transparante software

Er is een nieuw platform voor product-softwarebedrijven sinds enkele dagen actief: www.dutchsoftware.nl. Initiatiefnemer Ben Alfrink zegt dat het platform ‘nog het nodige kan toevoegen wat betreft toegankelijkheid en transparantie’.

De initiatiefnemer zegt in een interview dat hij zich al geruime tijd verbaast over de gebrekkige transparantie van de softwaremarkt. “En dat terwijl ISV’s met elkaar al vele jaren het snelst groeiende segment binnen de ICT vormen, onder meer dankzij internationale expansie. Het is onze doelstelling om met dit platform de branche niet alleen te verbinden, maar ook te versterken door kennisdeling en samenwerking gemakkelijker te maken.”

Kennisnetwerk voor ISV’s
“De website van Dutch Software is nu nog niet meer dan een presentatie van Nederlandse productsoftwarebedrijven, maar later zal het platform uit moeten groeien tot een kennisnetwerk voor ISV’s”, zegt Ben Alfrink. Hij ziet een rol weggelegd voor een onafhankelijk initiatief, naast het bestaande Software VOC. “Ik wil samenwerking op termijn niet uitsluiten, maar op dit moment denk ik dat Dutch Software wel het nodige kan toevoegen wat betreft toegankelijkheid en transparantie.”

Niet transparant
Hij vertelt dat het voor veel bedrijven een aanzienlijke drempel oplevert om lid te worden van Software VOC, aangezien men eerst lid moet worden van Nederland ICT. “Daarnaast is Software VOC totaal niet transparant. Voor buitenstaanders is het bijvoorbeeld niet goed te achterhalen welke bedrijven eraan meedoen. Bij ons staan op dit moment ruim honderd bedrijven geregistreerd, met uitgebreide informatie per bedrijf, waar op de ledenlijst van Nederland ICT alleen bedrijfsnamen staan.” Alfrink vertelt dat de bezoekers van Dutch Software kunnen zoeken en filteren op diverse bedrijfssectoren of het type oplossingen.

De bedrijven die op de nieuwe website staan, zijn door de medewerkers zelf verzameld. Het principe werkt dus niet op basis van een lidmaatschap. Het verdienmodel komt dan ook niet vanuit de vermeldingen op de website, maar zal gelegen zijn vanuit de opbrengsten van kennisbijeenkomsten die georganiseerd worden.

Auteur |   ·   dinsdag 13 okt, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken