Dutch Software richt pijlen op niet-transparante software

Er is een nieuw platform voor product-softwarebedrijven sinds enkele dagen actief: www.dutchsoftware.nl. Initiatiefnemer Ben Alfrink zegt dat het platform ‘nog het nodige kan toevoegen wat betreft toegankelijkheid en transparantie’.

De initiatiefnemer zegt in een interview dat hij zich al geruime tijd verbaast over de gebrekkige transparantie van de softwaremarkt. “En dat terwijl ISV’s met elkaar al vele jaren het snelst groeiende segment binnen de ICT vormen, onder meer dankzij internationale expansie. Het is onze doelstelling om met dit platform de branche niet alleen te verbinden, maar ook te versterken door kennisdeling en samenwerking gemakkelijker te maken.”

Kennisnetwerk voor ISV’s
“De website van Dutch Software is nu nog niet meer dan een presentatie van Nederlandse productsoftwarebedrijven, maar later zal het platform uit moeten groeien tot een kennisnetwerk voor ISV’s”, zegt Ben Alfrink. Hij ziet een rol weggelegd voor een onafhankelijk initiatief, naast het bestaande Software VOC. “Ik wil samenwerking op termijn niet uitsluiten, maar op dit moment denk ik dat Dutch Software wel het nodige kan toevoegen wat betreft toegankelijkheid en transparantie.”

Niet transparant
Hij vertelt dat het voor veel bedrijven een aanzienlijke drempel oplevert om lid te worden van Software VOC, aangezien men eerst lid moet worden van Nederland ICT. “Daarnaast is Software VOC totaal niet transparant. Voor buitenstaanders is het bijvoorbeeld niet goed te achterhalen welke bedrijven eraan meedoen. Bij ons staan op dit moment ruim honderd bedrijven geregistreerd, met uitgebreide informatie per bedrijf, waar op de ledenlijst van Nederland ICT alleen bedrijfsnamen staan.” Alfrink vertelt dat de bezoekers van Dutch Software kunnen zoeken en filteren op diverse bedrijfssectoren of het type oplossingen.

De bedrijven die op de nieuwe website staan, zijn door de medewerkers zelf verzameld. Het principe werkt dus niet op basis van een lidmaatschap. Het verdienmodel komt dan ook niet vanuit de vermeldingen op de website, maar zal gelegen zijn vanuit de opbrengsten van kennisbijeenkomsten die georganiseerd worden.

Auteur |   ·   dinsdag 13 okt, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

49 procent van de werkenden denkt niet dat kunstmatige intelligentie ons leven mooier gaat maken. Vrouwen zijn hier met 59 procent vaker van overtuigd dan mannen met 42 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de KNVI, de Nederlandse beroepsvereniging voor informatie- en IT-professionals, onder 1271 Nederlanders van 18 jaar en ouder in loondienst. Gemiddeld denkt driekwart van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken