Dutch Software richt pijlen op niet-transparante software

Er is een nieuw platform voor product-softwarebedrijven sinds enkele dagen actief: www.dutchsoftware.nl. Initiatiefnemer Ben Alfrink zegt dat het platform ‘nog het nodige kan toevoegen wat betreft toegankelijkheid en transparantie’.

De initiatiefnemer zegt in een interview dat hij zich al geruime tijd verbaast over de gebrekkige transparantie van de softwaremarkt. “En dat terwijl ISV’s met elkaar al vele jaren het snelst groeiende segment binnen de ICT vormen, onder meer dankzij internationale expansie. Het is onze doelstelling om met dit platform de branche niet alleen te verbinden, maar ook te versterken door kennisdeling en samenwerking gemakkelijker te maken.”

Kennisnetwerk voor ISV’s
“De website van Dutch Software is nu nog niet meer dan een presentatie van Nederlandse productsoftwarebedrijven, maar later zal het platform uit moeten groeien tot een kennisnetwerk voor ISV’s”, zegt Ben Alfrink. Hij ziet een rol weggelegd voor een onafhankelijk initiatief, naast het bestaande Software VOC. “Ik wil samenwerking op termijn niet uitsluiten, maar op dit moment denk ik dat Dutch Software wel het nodige kan toevoegen wat betreft toegankelijkheid en transparantie.”

Niet transparant
Hij vertelt dat het voor veel bedrijven een aanzienlijke drempel oplevert om lid te worden van Software VOC, aangezien men eerst lid moet worden van Nederland ICT. “Daarnaast is Software VOC totaal niet transparant. Voor buitenstaanders is het bijvoorbeeld niet goed te achterhalen welke bedrijven eraan meedoen. Bij ons staan op dit moment ruim honderd bedrijven geregistreerd, met uitgebreide informatie per bedrijf, waar op de ledenlijst van Nederland ICT alleen bedrijfsnamen staan.” Alfrink vertelt dat de bezoekers van Dutch Software kunnen zoeken en filteren op diverse bedrijfssectoren of het type oplossingen.

De bedrijven die op de nieuwe website staan, zijn door de medewerkers zelf verzameld. Het principe werkt dus niet op basis van een lidmaatschap. Het verdienmodel komt dan ook niet vanuit de vermeldingen op de website, maar zal gelegen zijn vanuit de opbrengsten van kennisbijeenkomsten die georganiseerd worden.

Auteur |   ·   dinsdag 13 okt, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken