Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de wereldwijde omzet en wordt gestuwd door de digitale transformatie van bedrijven en organisaties.

De kwartaalomzet steeg met 11 procent ten opzichte van een jaar geleden. Ook in het derde kwartaal groeien de opbrengsten uit interconnectie weer harder dan die uit colocatie. Het aantal cross-connects tussen klanten is het afgelopen kwartaal toegenomen tot meer dan 294.000. En het ECX Fabric ™- platform bedient wereldwijd nu meer dan 1.300 klanten. “Dit weerspiegelt de trend dat steeds meer bedrijven de stap maken naar een hybride cloud of multicloud omgeving,” zegt Michiel Eielts, Managing Director van Equinix Benelux. “Door interconnectie kunnen organisaties op een veilige en makkelijke manier grote hoeveelheden data met elkaar uitwisselen.

Uitbreidingsprojecten en partnerships
De groei is mede te danken aan de enorme vraag naar directe data-uitwisseling tussen bedrijven en de behoefte om te opereren binnen de juiste ecosystemen. Elke organisatie houdt zich op het moment bezig met de digitale transformatie, een voorwaarde om te kunnen blijven groeien. De negen nieuwe uitbreidingsprojecten in acht verschillende markten zijn hier een direct gevolg van. Op dit moment wordt er gewerkt aan 30 uitbreidingsprojecten in 21 markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Helsinki, Londen, Madrid, Osaka, Seattle en Warschau. “Ook zijn er dit kwartaal veel nieuwe samenwerkingen aangegaan met partners. Maar liefst 40 procent van de opbrengsten van Equinix Channel is te danken aan partners als AT&T, Telstra, Microsoft en Netapp die hun netwerk inzetten om de diensten van Equinix te verkopen,” aldus Eielts.

Toekomstverwachtingen
De vooruitzichten voor de komende jaren zien er ook goed uit. Onlangs publiceerde Equinix de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) waaruit blijkt dat de capaciteit voor de interconnectiebandbreedte tot 2021 zal toenemen tot meer dan 8.200 Terabits per seconde (Tbps), oftewel 33 Zettabytes (ZB) per jaar. Dit is een forse stijging ten opzichte van de voorspelling van vorig jaar en maar liefst tien keer zoveel als de voorspelde capaciteit van het internetverkeer. Voor de komende vijf jaar voorspelt de GXI 2.0 bovendien een gemiddelde jaarlijkse groei van de interconnectiebandbreedte van 48 procent. Naar verwachting groeit dit percentage in Amsterdam de komende drie jaar zelfs met 57 procent, wat mede wordt gestuwd door de digitale transformatie van organisaties en bedrijven binnen alle sectoren.

Auteur |   ·   woensdag 7 nov, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Groei IoT toepassingen vraagt om datacenterhubs in elke stad

Groei IoT toepassingen vraagt om datacenterhubs in elke stad

Bijna de helft (47 procent) van de Nederlandse ICT-professionals denkt dat het aantal IoT-apparaten de komende jaren zo snel toeneemt dat elke stad een aparte datacenterhub nodig heeft om de vraag naar directe data-uitwisseling aan te kunnen. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika denkt drie op de vijf ICT-professionals dat dit het geval

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim kiest Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Majid Al Futtaim (MAF) Retail maakt vanaf vandaag gebruik van Flexible SD-WAN van Orange Business Services. De retail-gigant uit Dubai gaat deze gebruiken om cloudtoepassingen te verbinden, de klantervaring te verbeteren en het regionale retailaanbod digitaal te transformeren. MAF Retail, dat de exclusieve franchiserechten bezit om Carrefour te exploiteren naar 38 markten in het Midden-Oosten,

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken