Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de wereldwijde omzet en wordt gestuwd door de digitale transformatie van bedrijven en organisaties.

De kwartaalomzet steeg met 11 procent ten opzichte van een jaar geleden. Ook in het derde kwartaal groeien de opbrengsten uit interconnectie weer harder dan die uit colocatie. Het aantal cross-connects tussen klanten is het afgelopen kwartaal toegenomen tot meer dan 294.000. En het ECX Fabric ™- platform bedient wereldwijd nu meer dan 1.300 klanten. “Dit weerspiegelt de trend dat steeds meer bedrijven de stap maken naar een hybride cloud of multicloud omgeving,” zegt Michiel Eielts, Managing Director van Equinix Benelux. “Door interconnectie kunnen organisaties op een veilige en makkelijke manier grote hoeveelheden data met elkaar uitwisselen.

Uitbreidingsprojecten en partnerships
De groei is mede te danken aan de enorme vraag naar directe data-uitwisseling tussen bedrijven en de behoefte om te opereren binnen de juiste ecosystemen. Elke organisatie houdt zich op het moment bezig met de digitale transformatie, een voorwaarde om te kunnen blijven groeien. De negen nieuwe uitbreidingsprojecten in acht verschillende markten zijn hier een direct gevolg van. Op dit moment wordt er gewerkt aan 30 uitbreidingsprojecten in 21 markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Helsinki, Londen, Madrid, Osaka, Seattle en Warschau. “Ook zijn er dit kwartaal veel nieuwe samenwerkingen aangegaan met partners. Maar liefst 40 procent van de opbrengsten van Equinix Channel is te danken aan partners als AT&T, Telstra, Microsoft en Netapp die hun netwerk inzetten om de diensten van Equinix te verkopen,” aldus Eielts.

Toekomstverwachtingen
De vooruitzichten voor de komende jaren zien er ook goed uit. Onlangs publiceerde Equinix de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) waaruit blijkt dat de capaciteit voor de interconnectiebandbreedte tot 2021 zal toenemen tot meer dan 8.200 Terabits per seconde (Tbps), oftewel 33 Zettabytes (ZB) per jaar. Dit is een forse stijging ten opzichte van de voorspelling van vorig jaar en maar liefst tien keer zoveel als de voorspelde capaciteit van het internetverkeer. Voor de komende vijf jaar voorspelt de GXI 2.0 bovendien een gemiddelde jaarlijkse groei van de interconnectiebandbreedte van 48 procent. Naar verwachting groeit dit percentage in Amsterdam de komende drie jaar zelfs met 57 procent, wat mede wordt gestuwd door de digitale transformatie van organisaties en bedrijven binnen alle sectoren.

Auteur |   ·   woensdag 7 nov, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Fujitsu voor derde keer op rij leider in Gartner Magic Quadrant

Analistenbureau Gartner heeft Fujitsu voor de derde keer op rij erkend als leider in het laatste Magic Quadrant voor Managed Workplace Services in Europa. Ook kreeg Fujitsu van alle leveranciers de hoogste positie toegekend vanwege haar vermogen de eigen visie uit te voeren. Fujitsu hanteert een strategische benadering voor Managed Workplace Services, waarbij de focus

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken