DHL gaat per drone pakketten versturen

Koeriersdienst DHL gaat door middel van een drone pakketten bezorgen op het Duitse Waddeneiland Juist. De komende maanden gaat de ‘Paketkopter’ vooralsnog medicijnen en dringende goederen leveren. De eerste vluchten vonden deze week al plaats.

De drones gaan vliegen over een afstand van 12 kilometer, tussen de haven Norddeich en een speciaal vliegveld op het eiland Juist. De Paketkopter haalt 18 meter per seconde op 50 meter hoogte, afhankelijk van de windsnelheid. Om de veiligheid te waarborgen, monitort een mobiel grondstation in Norddeich de drone. Wanneer er iets mis gaat, kunnen zij zo meteen ingrijpen. Vooralsnog gaat  de quadcopter alleen vliegen wanneer de veerboot niet vaart en wanneer luchtverkeer niet mogelijk is.

Europese primeur
De universiteit van Aken en het Duitse bedrijf Microdrones hebben samen de drone ontwikkeld. Volgens DHL is het voor het eerst in Europa dat een onbemand vliegtuig buiten het zichtveld van de piloot mag vliegen. De drone is uitgerust op het weer boven de Noordzee. Hoewel de drone zelfstandig mag vliegen, mag de drone niet bezorgen. Hiervoor zet DHL alsnog een bezorger in.

Amazon
De Amerikaanse webwinkel Amazon is al langer bezig met  drones voor bezorg doeleinden. Het is tot nu toe slechts bij kleine tests en speculaties gebleven, mede door de regelgeving omtrent drones in Amerika. In oktober wordt er daadwerkelijk met serieuze tests gestart. Niet in eigen land maar in India, omdat daar nog geen specifieke regelgeving bestaat.

 

Auteur |   ·   donderdag 25 sep, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

49 procent van de werkenden denkt niet dat kunstmatige intelligentie ons leven mooier gaat maken. Vrouwen zijn hier met 59 procent vaker van overtuigd dan mannen met 42 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de KNVI, de Nederlandse beroepsvereniging voor informatie- en IT-professionals, onder 1271 Nederlanders van 18 jaar en ouder in loondienst. Gemiddeld denkt driekwart van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken