DHL gaat per drone pakketten versturen

Koeriersdienst DHL gaat door middel van een drone pakketten bezorgen op het Duitse Waddeneiland Juist. De komende maanden gaat de ‘Paketkopter’ vooralsnog medicijnen en dringende goederen leveren. De eerste vluchten vonden deze week al plaats.

De drones gaan vliegen over een afstand van 12 kilometer, tussen de haven Norddeich en een speciaal vliegveld op het eiland Juist. De Paketkopter haalt 18 meter per seconde op 50 meter hoogte, afhankelijk van de windsnelheid. Om de veiligheid te waarborgen, monitort een mobiel grondstation in Norddeich de drone. Wanneer er iets mis gaat, kunnen zij zo meteen ingrijpen. Vooralsnog gaat  de quadcopter alleen vliegen wanneer de veerboot niet vaart en wanneer luchtverkeer niet mogelijk is.

Europese primeur
De universiteit van Aken en het Duitse bedrijf Microdrones hebben samen de drone ontwikkeld. Volgens DHL is het voor het eerst in Europa dat een onbemand vliegtuig buiten het zichtveld van de piloot mag vliegen. De drone is uitgerust op het weer boven de Noordzee. Hoewel de drone zelfstandig mag vliegen, mag de drone niet bezorgen. Hiervoor zet DHL alsnog een bezorger in.

Amazon
De Amerikaanse webwinkel Amazon is al langer bezig met  drones voor bezorg doeleinden. Het is tot nu toe slechts bij kleine tests en speculaties gebleven, mede door de regelgeving omtrent drones in Amerika. In oktober wordt er daadwerkelijk met serieuze tests gestart. Niet in eigen land maar in India, omdat daar nog geen specifieke regelgeving bestaat.

 

Auteur |   ·   donderdag 25 sep, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken