DHL gaat per drone pakketten versturen

Koeriersdienst DHL gaat door middel van een drone pakketten bezorgen op het Duitse Waddeneiland Juist. De komende maanden gaat de ‘Paketkopter’ vooralsnog medicijnen en dringende goederen leveren. De eerste vluchten vonden deze week al plaats.

De drones gaan vliegen over een afstand van 12 kilometer, tussen de haven Norddeich en een speciaal vliegveld op het eiland Juist. De Paketkopter haalt 18 meter per seconde op 50 meter hoogte, afhankelijk van de windsnelheid. Om de veiligheid te waarborgen, monitort een mobiel grondstation in Norddeich de drone. Wanneer er iets mis gaat, kunnen zij zo meteen ingrijpen. Vooralsnog gaat  de quadcopter alleen vliegen wanneer de veerboot niet vaart en wanneer luchtverkeer niet mogelijk is.

Europese primeur
De universiteit van Aken en het Duitse bedrijf Microdrones hebben samen de drone ontwikkeld. Volgens DHL is het voor het eerst in Europa dat een onbemand vliegtuig buiten het zichtveld van de piloot mag vliegen. De drone is uitgerust op het weer boven de Noordzee. Hoewel de drone zelfstandig mag vliegen, mag de drone niet bezorgen. Hiervoor zet DHL alsnog een bezorger in.

Amazon
De Amerikaanse webwinkel Amazon is al langer bezig met  drones voor bezorg doeleinden. Het is tot nu toe slechts bij kleine tests en speculaties gebleven, mede door de regelgeving omtrent drones in Amerika. In oktober wordt er daadwerkelijk met serieuze tests gestart. Niet in eigen land maar in India, omdat daar nog geen specifieke regelgeving bestaat.

 

Auteur |   ·   donderdag 25 sep, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken