De huidige ICT-infrastructuur laat veel kansen liggen

Bedrijfsdata kan momenteel niet genoeg gebruikt worden voor de groei van een onderneming. Dit vindt meer dan de helft van de Nederlandse CIO’s. Reden hiervoor is de huidige ICT-infrastructuur en de inrichting daarvan. Als de ICT-omgeving beter wordt afgestemd op de bedrijfsstrategie dan is groei pas mogelijk.

Dit is de conclusie die Hitachi Data Systems trekt na een onderzoek bij Nederlandse organisaties waarbij meer dan duizend mensen in dienst zijn. Voor het onderzoek werd gesproken met de CIO’s en ICT-beslissers van de verschillende bedrijven.  De waarde van data die blijft liggen is te verklaren door een verkeerde benadering van ICT stelt de directeur van Hitachi Data Systems Nederland, Frederik Schröder.  “Het wordt vooral ingestoken vanuit een faciliterende rol. Maar door de juiste inzet van data-analyse kan ICT juist een waardecreërende rol spelen. CIO’s moeten hun ICT-omgeving in lijn brengen met hun bedrijfsdoelen en data beter benutten om de groei van hun bedrijven te stimuleren.” Zo verklaarde Schröder tegenover Computable.

Samenbrengen
Momenteel is data veelal verspreid over verschillende onderdelen van de organisatie en verscholen in verschillende applicaties. Om de data goed te kunnen analyseren moet volgens Schröder alles aanwezig zijn op één platform. ’’ Door de gegevens uit verschillende applicaties te combineren ontstaan nieuwe inzichten. Daardoor kun je bijvoorbeeld vraag en aanbod verbeteren, de concurrentiepositie versterken en productiekosten verlagen’’ aldus Schröder.

Negatief
Meer dan de helft van de respondenten zien serieuze risico’s in opgeslagen en toegankelijke data. Daarnaast maakt ook 86 procent van de CIO’s zich zorgen of big data analyse wel mogelijk is. Dit omdat zij niet weten of dit overeenkomt met de huidige regels voor databescherming. Ook is er niet veel vertrouwen in de benodigde vaardigheden van collega’s. Bijna driekwart van de respondenten zegt namelijk te denken dat hun collega’s niet op de juiste manier kunnen omgaan met inzichten die uit bedrijfsinformatie worden gehaald.

Auteur |   ·   dinsdag 18 nov, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco co-innoveren om klanten te helpen met het transformeren van hun local area network (LAN) naar meer flexibele en krachtige software defined LANs (SD-LAN). Voortbouwend op hun bestaande relatie en SD-WAN-klantsuccessen, zullen Orange en Cisco samenwerken met klanten om SD-LAN-oplossingen te ontwikkelen in haar Open Labs-programma. Deze oplossingen zullen toegesneden zijn

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken