De huidige ICT-infrastructuur laat veel kansen liggen

Bedrijfsdata kan momenteel niet genoeg gebruikt worden voor de groei van een onderneming. Dit vindt meer dan de helft van de Nederlandse CIO’s. Reden hiervoor is de huidige ICT-infrastructuur en de inrichting daarvan. Als de ICT-omgeving beter wordt afgestemd op de bedrijfsstrategie dan is groei pas mogelijk.

Dit is de conclusie die Hitachi Data Systems trekt na een onderzoek bij Nederlandse organisaties waarbij meer dan duizend mensen in dienst zijn. Voor het onderzoek werd gesproken met de CIO’s en ICT-beslissers van de verschillende bedrijven.  De waarde van data die blijft liggen is te verklaren door een verkeerde benadering van ICT stelt de directeur van Hitachi Data Systems Nederland, Frederik Schröder.  “Het wordt vooral ingestoken vanuit een faciliterende rol. Maar door de juiste inzet van data-analyse kan ICT juist een waardecreërende rol spelen. CIO’s moeten hun ICT-omgeving in lijn brengen met hun bedrijfsdoelen en data beter benutten om de groei van hun bedrijven te stimuleren.” Zo verklaarde Schröder tegenover Computable.

Samenbrengen
Momenteel is data veelal verspreid over verschillende onderdelen van de organisatie en verscholen in verschillende applicaties. Om de data goed te kunnen analyseren moet volgens Schröder alles aanwezig zijn op één platform. ’’ Door de gegevens uit verschillende applicaties te combineren ontstaan nieuwe inzichten. Daardoor kun je bijvoorbeeld vraag en aanbod verbeteren, de concurrentiepositie versterken en productiekosten verlagen’’ aldus Schröder.

Negatief
Meer dan de helft van de respondenten zien serieuze risico’s in opgeslagen en toegankelijke data. Daarnaast maakt ook 86 procent van de CIO’s zich zorgen of big data analyse wel mogelijk is. Dit omdat zij niet weten of dit overeenkomt met de huidige regels voor databescherming. Ook is er niet veel vertrouwen in de benodigde vaardigheden van collega’s. Bijna driekwart van de respondenten zegt namelijk te denken dat hun collega’s niet op de juiste manier kunnen omgaan met inzichten die uit bedrijfsinformatie worden gehaald.

Auteur |   ·   dinsdag 18 nov, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

RUG kiest voor bedrijfsautomatisering met AFAS Software

RUG kiest voor bedrijfsautomatisering met AFAS Software

Per 1 januari 2020 automatiseert de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) alle financiële- en HR processen met de software van AFAS Software. De RUG is daarmee de eerste universiteit die overstapt op dit ERP-systeem. De geïntegreerde automatiseringsoplossing zal door bijna 7.000 medewerkers worden gebruikt. Omdat de huidige systemen verouderd waren, was de universiteit toe aan een nieuw,

Orange neemt SecureData volledig over

Orange neemt SecureData volledig over

Cybersecurity service provider SecureData is tegen een nog onbekend bedrag, volledig overgenomen door Orange. De acquisitie past binnen de ambitie van Orange om marktleider te worden op de Europese markt voor cybersecurity. SecureData is de grootste, onafhankelijke cybersecurity service provider in het Verenigd Koninkrijk, de grootste markt voor cybersecurity in Europa. Het bedrijf biedt al

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Weener Plastics kiest voor Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Weener Plastics kiest voor Flexible SD-WAN van Orange Business Services

 Het Nederlandse Weener Plastics, wereldwijd leverancier van innovatieve verpakkingsmaterialen, heeft een vijfjarige, managed SD-WAN overeenkomst met Orange Business Services getekend om haar mondiale expansie te ondersteunen. De toepassing van Flexible SD-WAN op 24 locaties in Europa, Azië en Latijns-Amerika zal de wendbaarheid en flexibiliteit van Weener Plastic vergroten en de interne communicatie verbeteren.

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken