De huidige ICT-infrastructuur laat veel kansen liggen

Bedrijfsdata kan momenteel niet genoeg gebruikt worden voor de groei van een onderneming. Dit vindt meer dan de helft van de Nederlandse CIO’s. Reden hiervoor is de huidige ICT-infrastructuur en de inrichting daarvan. Als de ICT-omgeving beter wordt afgestemd op de bedrijfsstrategie dan is groei pas mogelijk.

Dit is de conclusie die Hitachi Data Systems trekt na een onderzoek bij Nederlandse organisaties waarbij meer dan duizend mensen in dienst zijn. Voor het onderzoek werd gesproken met de CIO’s en ICT-beslissers van de verschillende bedrijven.  De waarde van data die blijft liggen is te verklaren door een verkeerde benadering van ICT stelt de directeur van Hitachi Data Systems Nederland, Frederik Schröder.  “Het wordt vooral ingestoken vanuit een faciliterende rol. Maar door de juiste inzet van data-analyse kan ICT juist een waardecreërende rol spelen. CIO’s moeten hun ICT-omgeving in lijn brengen met hun bedrijfsdoelen en data beter benutten om de groei van hun bedrijven te stimuleren.” Zo verklaarde Schröder tegenover Computable.

Samenbrengen
Momenteel is data veelal verspreid over verschillende onderdelen van de organisatie en verscholen in verschillende applicaties. Om de data goed te kunnen analyseren moet volgens Schröder alles aanwezig zijn op één platform. ’’ Door de gegevens uit verschillende applicaties te combineren ontstaan nieuwe inzichten. Daardoor kun je bijvoorbeeld vraag en aanbod verbeteren, de concurrentiepositie versterken en productiekosten verlagen’’ aldus Schröder.

Negatief
Meer dan de helft van de respondenten zien serieuze risico’s in opgeslagen en toegankelijke data. Daarnaast maakt ook 86 procent van de CIO’s zich zorgen of big data analyse wel mogelijk is. Dit omdat zij niet weten of dit overeenkomt met de huidige regels voor databescherming. Ook is er niet veel vertrouwen in de benodigde vaardigheden van collega’s. Bijna driekwart van de respondenten zegt namelijk te denken dat hun collega’s niet op de juiste manier kunnen omgaan met inzichten die uit bedrijfsinformatie worden gehaald.

Auteur |   ·   dinsdag 18 nov, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

‘Ik wilde eigenlijk nooit werknemers aannemen’

‘Ik wilde eigenlijk nooit werknemers aannemen’

Jack Kuiper staat op zijn 62ste nog altijd aan het hoofd van Documizers Ontwikkelingen in technologie gaan zo snel, dat moet je aan jongere generaties overlaten, dacht Jack Kuijper altijd. Toch staat hij na twintig jaar, op zijn 62ste, nog altijd aan het hoofd van Documizers, leverancier van oplossingen voor documentprocessen, waarmee hij klanten zoals

Fujitsu en Deep Instinct werken samen tegen ransomware

Fujitsu en Deep Instinct werken samen tegen ransomware

Fujitsu kondigt vandaag een samenwerking aan met Deep Instinct, het allereerste bedrijf dat end-to-end deep learning gebruikt voor cybersecurity. Samen lanceren ze een unieke anti-ransomwaredienst, waarmee de meest geavanceerde bedreigingen – bekend en onbekend – in minder dan twintig miliseconden onschadelijk worden gemaakt. Fujitsu en Deep Instinct bieden hiermee de snelste en meest effectieve beveiligingsoplossing van

Fujitsu en Microsoft gaan samenwerken aan duurzaamheidstransformatie

Fujitsu en Microsoft gaan samenwerken aan duurzaamheidstransformatie

Fujitsu Limited en Microsoft Corporation kondigen een vijfjarig strategisch partnership aan en breiden daarmee hun bestaande samenwerking uit. Binnen het partnership investeren beide bedrijven in de ontwikkeling van innovatieve Fujitsu Uvance-oplossingen. Fujitsu en Microsoft gebruiken verschillende Microsoft Cloudplatforms en toonaangevende technologieën, waarmee ze digitaal transformeren hoe organisaties duurzamere oplossingen ontwikkelen die inspelen op maatschappelijke behoeften. 

Fujitsu lanceert Fujitsu Kozuchi

Fujitsu lanceert Fujitsu Kozuchi

Tijdens Activate Now Technology Summit in Madrid heeft Fujitsu haar gloednieuwe AI-platform gelanceerd (codenaam: Kozuchi). Het nieuwe platform geeft commerciële gebruikers wereldwijd de beschikking over krachtige technologieën op het gebied van AI en Machine Learning. Dankzij Kozuchi kunnen organisaties uit bijvoorbeeld: productie, detailhandel, financiën en gezondheidszorg, geavanceerde AI-technologie gebruiken als oplossing voor hun zakelijke uitdagingen. Om ervoor

Linden-IT breidt uit naar Zweden

Linden-IT breidt uit naar Zweden

Detacheringsbureau Linden-IT breidt per direct uit naar Zweden. De IT-dienstverlener gaat bedrijven vanuit Stockholm ondersteunen bij de detachering van IT-professionals, onder andere op het gebied van support, cloud en applicaties. Dit is na Portugal het tweede buitenlandse kantoor van Linden-IT, waarmee de uitbreiding een logische stap is binnen de internationale groeiambitie. In eerste instantie gaat

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken