De huidige ICT-infrastructuur laat veel kansen liggen

Bedrijfsdata kan momenteel niet genoeg gebruikt worden voor de groei van een onderneming. Dit vindt meer dan de helft van de Nederlandse CIO’s. Reden hiervoor is de huidige ICT-infrastructuur en de inrichting daarvan. Als de ICT-omgeving beter wordt afgestemd op de bedrijfsstrategie dan is groei pas mogelijk.

Dit is de conclusie die Hitachi Data Systems trekt na een onderzoek bij Nederlandse organisaties waarbij meer dan duizend mensen in dienst zijn. Voor het onderzoek werd gesproken met de CIO’s en ICT-beslissers van de verschillende bedrijven.  De waarde van data die blijft liggen is te verklaren door een verkeerde benadering van ICT stelt de directeur van Hitachi Data Systems Nederland, Frederik Schröder.  “Het wordt vooral ingestoken vanuit een faciliterende rol. Maar door de juiste inzet van data-analyse kan ICT juist een waardecreërende rol spelen. CIO’s moeten hun ICT-omgeving in lijn brengen met hun bedrijfsdoelen en data beter benutten om de groei van hun bedrijven te stimuleren.” Zo verklaarde Schröder tegenover Computable.

Samenbrengen
Momenteel is data veelal verspreid over verschillende onderdelen van de organisatie en verscholen in verschillende applicaties. Om de data goed te kunnen analyseren moet volgens Schröder alles aanwezig zijn op één platform. ’’ Door de gegevens uit verschillende applicaties te combineren ontstaan nieuwe inzichten. Daardoor kun je bijvoorbeeld vraag en aanbod verbeteren, de concurrentiepositie versterken en productiekosten verlagen’’ aldus Schröder.

Negatief
Meer dan de helft van de respondenten zien serieuze risico’s in opgeslagen en toegankelijke data. Daarnaast maakt ook 86 procent van de CIO’s zich zorgen of big data analyse wel mogelijk is. Dit omdat zij niet weten of dit overeenkomt met de huidige regels voor databescherming. Ook is er niet veel vertrouwen in de benodigde vaardigheden van collega’s. Bijna driekwart van de respondenten zegt namelijk te denken dat hun collega’s niet op de juiste manier kunnen omgaan met inzichten die uit bedrijfsinformatie worden gehaald.

Auteur |   ·   dinsdag 18 nov, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

iSense voor vijfde keer op rij Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar

iSense voor vijfde keer op rij Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar

IT-detacheerder iSense is tijdens de Computable Awards, voor het vijfde jaar op rij verkozen tot ‘Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar’. De jury prees het bedrijf voor de manier waarop het haar kennis deelt en zich samen met de IT-gemeenschap inzet voor maximale ontwikkeling op zowel technisch als persoonlijk vlak.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken