Creatieve marathon Flow24 van start

Zes innovatieve teams van meerdere bedrijven in Nederland zijn donderdag een creatieve marathon van 24 uur begonnen. De teams vinden de uitdaging in het ontwikkelen van een new business idee. Dit idee dient voor zowel hun bedrijf, hun klanten als voor de maatschappij bevorderlijk te zijn. Het inschrijfgeld, een bedrag van rond de 10.000 euro, zal gedoneerd worden aan een goed doel naar keuze.

Flow24 heeft een Amerikaans programma als voorbeeld gebruikt. In dit Amerikaanse programma, Hackelton’s in Sillicon Valley,  dienen programmeurs 48 uur tegen elkaar te strijden om het mooiste programma te maken.

Organisatie en begeleiding
De organisatie van het Nederlandse evenement is in handen van De Beukelaar Groep en de Superpromoter Academy. De begeleiding op het gebied van onderzoek neemt Blauw Research voor zijn rekening. Uit verschillende disciplines zijn professionals aangetrokken om de kandidaten te begeleiden en ondersteunen. De begeleiders zijn werkzaam bij onder andere Essentrics Nederland, Vondel Fontein, Videologic en Route5.

Flow24
Tijdens de marathon wordt er afgewisseld tussen ontspanning, inspiratie en creatieve workshops. Zo kan er tot een concreet actieplan worden gevormd. De deelnemende bedrijven zijn SNS Bank, PostNL, Zorg & Zekerheid, Decos, Heijmans en Blauw. De marathon gaat van start op de Startup Campus van de Erasmus Universiteit in de Science Tower in Rotterdam. In de nacht zullen de teams dorwerken op de Strandplaats Nederzandt van De Beukelaar Groep in Noordwijk. De volgende ochtend vertrekken alle teams naar Blauw Research waar de ontstane ideeën worden besproken. Om te zorgen dat de moed erin blijft en de teams niet verslappen, zal iedereen naar de locaties worden gebracht met de KwiBus; een bus waarin muziek wordt gedraaid.

Vrijdagmiddag houden de teams een evaluatiegesprek en eindpresentatie in Theater Walhalla in Rotterdam. Men kan het evenement volgen via #flow24.

 

Auteur |   ·   dinsdag 11 feb, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken