Creatieve marathon Flow24 van start

Zes innovatieve teams van meerdere bedrijven in Nederland zijn donderdag een creatieve marathon van 24 uur begonnen. De teams vinden de uitdaging in het ontwikkelen van een new business idee. Dit idee dient voor zowel hun bedrijf, hun klanten als voor de maatschappij bevorderlijk te zijn. Het inschrijfgeld, een bedrag van rond de 10.000 euro, zal gedoneerd worden aan een goed doel naar keuze.

Flow24 heeft een Amerikaans programma als voorbeeld gebruikt. In dit Amerikaanse programma, Hackelton’s in Sillicon Valley,  dienen programmeurs 48 uur tegen elkaar te strijden om het mooiste programma te maken.

Organisatie en begeleiding
De organisatie van het Nederlandse evenement is in handen van De Beukelaar Groep en de Superpromoter Academy. De begeleiding op het gebied van onderzoek neemt Blauw Research voor zijn rekening. Uit verschillende disciplines zijn professionals aangetrokken om de kandidaten te begeleiden en ondersteunen. De begeleiders zijn werkzaam bij onder andere Essentrics Nederland, Vondel Fontein, Videologic en Route5.

Flow24
Tijdens de marathon wordt er afgewisseld tussen ontspanning, inspiratie en creatieve workshops. Zo kan er tot een concreet actieplan worden gevormd. De deelnemende bedrijven zijn SNS Bank, PostNL, Zorg & Zekerheid, Decos, Heijmans en Blauw. De marathon gaat van start op de Startup Campus van de Erasmus Universiteit in de Science Tower in Rotterdam. In de nacht zullen de teams dorwerken op de Strandplaats Nederzandt van De Beukelaar Groep in Noordwijk. De volgende ochtend vertrekken alle teams naar Blauw Research waar de ontstane ideeën worden besproken. Om te zorgen dat de moed erin blijft en de teams niet verslappen, zal iedereen naar de locaties worden gebracht met de KwiBus; een bus waarin muziek wordt gedraaid.

Vrijdagmiddag houden de teams een evaluatiegesprek en eindpresentatie in Theater Walhalla in Rotterdam. Men kan het evenement volgen via #flow24.

 

Auteur |   ·   dinsdag 11 feb, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

49 procent van de werkenden denkt niet dat kunstmatige intelligentie ons leven mooier gaat maken. Vrouwen zijn hier met 59 procent vaker van overtuigd dan mannen met 42 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de KNVI, de Nederlandse beroepsvereniging voor informatie- en IT-professionals, onder 1271 Nederlanders van 18 jaar en ouder in loondienst. Gemiddeld denkt driekwart van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken