Creatieve marathon Flow24 van start

Zes innovatieve teams van meerdere bedrijven in Nederland zijn donderdag een creatieve marathon van 24 uur begonnen. De teams vinden de uitdaging in het ontwikkelen van een new business idee. Dit idee dient voor zowel hun bedrijf, hun klanten als voor de maatschappij bevorderlijk te zijn. Het inschrijfgeld, een bedrag van rond de 10.000 euro, zal gedoneerd worden aan een goed doel naar keuze.

Flow24 heeft een Amerikaans programma als voorbeeld gebruikt. In dit Amerikaanse programma, Hackelton’s in Sillicon Valley,  dienen programmeurs 48 uur tegen elkaar te strijden om het mooiste programma te maken.

Organisatie en begeleiding
De organisatie van het Nederlandse evenement is in handen van De Beukelaar Groep en de Superpromoter Academy. De begeleiding op het gebied van onderzoek neemt Blauw Research voor zijn rekening. Uit verschillende disciplines zijn professionals aangetrokken om de kandidaten te begeleiden en ondersteunen. De begeleiders zijn werkzaam bij onder andere Essentrics Nederland, Vondel Fontein, Videologic en Route5.

Flow24
Tijdens de marathon wordt er afgewisseld tussen ontspanning, inspiratie en creatieve workshops. Zo kan er tot een concreet actieplan worden gevormd. De deelnemende bedrijven zijn SNS Bank, PostNL, Zorg & Zekerheid, Decos, Heijmans en Blauw. De marathon gaat van start op de Startup Campus van de Erasmus Universiteit in de Science Tower in Rotterdam. In de nacht zullen de teams dorwerken op de Strandplaats Nederzandt van De Beukelaar Groep in Noordwijk. De volgende ochtend vertrekken alle teams naar Blauw Research waar de ontstane ideeën worden besproken. Om te zorgen dat de moed erin blijft en de teams niet verslappen, zal iedereen naar de locaties worden gebracht met de KwiBus; een bus waarin muziek wordt gedraaid.

Vrijdagmiddag houden de teams een evaluatiegesprek en eindpresentatie in Theater Walhalla in Rotterdam. Men kan het evenement volgen via #flow24.

 

Auteur |   ·   dinsdag 11 feb, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken