Cavli Wireless biedt innovatieve en naadloze IoT-applicaties met LTE-M connectiviteit van Orange Business Services

Cellulaire IoT-modules-fabrikant Cavli Wireless, bundelt IoT-modules met LTE-M-connectiviteit van Orange Business Services om haar zakelijke opdrachtgevers wereldwijd handvatten te bieden voor het innoveren van de IoT-waardeketen. Met het door Cavli gebundelde Hubble99-aanbod kunnen zij IoT-connectiviteitsmodules aanschaffen zonder daar kapitaal voor vrij te maken. Dankzij dit maandelijkse abonnement kunnen opdrachtgevers meteen profiteren van de voordelen met LTE-M, zoals een langere batterij voor aangesloten IoT-apparaten.

LTE-M modules

Deze ontwikkeling maakt de weg vrij voor de ontwikkeling van slimme stadsprojecten, gezondheidszorg, mobiliteit, assettracking en industrie 4.0-toepassingen;  zoals kritische activamonitoring en fleet management. Een van de eerste op LTE-M gebaseerde producten die door opdrachtgevers van Cavli is ontwikkeld, is een slim horloge waarmee werknemers binnen de industrie vitale informatie delen en gezondheids- en veiligheidslogboeken bijhouden. Dankzij het Orange LTE-M-netwerk kan Cavli ook andere toepassingen ontwikkelingen op het gebied van real-time activatracking, slimme auto’s en -fietsen. Dankzij Cavli’s LTE-M modules – C42QM en C42GM –kunnen aangesloten apparaten op allerlei locaties blijven draaien, zelfs ondergronds zoals in een garage of een tunnel.

LPWAN

Door de samenwerking met Orange heeft Cavli toegang tot LTE-M netwerken in Europa en Noord-Amerika. In de komende twaalf maanden zullen ongeveer 200.000 apparaten op het platform – Cavli Hubble, via het Orange LTE-M netwerk – vrij bewegen tussen de regio’s dankzij naadloze connectiviteit en uitgebreide stroomvoorziening.

LTE-M komt voort uit het mobiele 4G-netwerk en is een ‘low power wide area network’ (LPWAN)-technologie die geschikt is voor IoT-toepassingen met een laag dataverbruik. In vergelijking met andere LPWAN-technologieën zorgt LTE-M voor lager batterijverbruik, een betere dekking en kunnen er meer gegevens worden doorgevoerd. 

“Dankzij LTE-M wordt IoT echt mobiel”, zegt John Mathew, Chief Technology Architect bij Cavli Wireless. “Omdat apparaten zich onbeperkt kunnen bewegen, biedt dit ten opzichte van 3G en 4G nieuwe toepassingsmogelijkheden. LTE-M is de beste energiezuinige oplossing voor het volgen van applicaties. Orange is een voorloper op het gebied van LTE-M in Europa, en ze hebben het beste bereik vanwege de roaming-dekking.” 

“LTE-M is de sleutel om industriële IoT te realiseren en te verplaatsen naar 5G”, zegt Rob Willcock, Senior Vice President, Americas bij Orange Business Services. “Samen met Cavli Wireless kijken we naar nieuwe manieren om – door gebruik van LTE-M – IoT te innoveren en te stimuleren. Hierdoor kunnen we nieuwe inkomstenstromen genereren, hebben we lagere kosten en kunnen we betere diensten produceren.” 

Orange heeft een uitgebreid LTE-M-netwerk opgebouwd ter ondersteuning van IoT en heeft in heel Europa veldproeven uitgevoerd met betrekking tot slimme bedrijven, slimme steden en faciliteitenbeheer. Orange is een van de eerste operatoren die IoT-roaming aanbiedt aan zakelijke klanten en heeft het LTE-M-netwerk uitgerold door middel van roaming-overeenkomsten met operatoren in zes landen wereldwijd, en twaalf landen waar momenteel wordt getest. 

Hiernaast kunnen klanten gebruikmaken van onze LTE-M-innovatie-expertise door middel van apparaattestkits, beschikbaar via Orange Labs.

Auteur |   ·   vrijdag 13 nov, 2020

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Orange Business Services en Amazon Web Services starten strategische samenwerking

Orange Business Services en Amazon Web Services starten strategische samenwerking

Orange Business Services is per direct een wereldwijde strategische samenwerking aangegaan met Amazon Web Services (AWS). Dankzij deze samenwerking kunnen bedrijven de voordelen van de cloud beter benutten en zich gemakkelijker aanpassen aan veranderende gebruikersbehoeften en/of veranderingen in de markt. Hierdoor wordt de digitale transformatie van veel organisaties versneld. Als onderdeel van de samenwerking gaan

Orange investeert via dochter Enovacom in Digital Health 2-fonds van LBO France

Orange investeert via dochter Enovacom in Digital Health 2-fonds van LBO France

Orange Group heeft besloten om via de Orange Digital Investment holding te investeren in het Digital Health 2 (DH2)-fonds van LBO France; een bekende Franse investeringsmaatschappij. Het DH2-fonds is van plan om tweehonderd miljoen euro te investeren in mkb-ondernemingen die zich bezighouden met e-health, zoals: QuantifiCare, Tribvn Healthcare, FeetMe en Meditect. Dankzij nieuwe ontwikkelingen op

SITA en Orange Business Services implementeren edge connectivity op luchthavens met shared SDN

SITA en Orange Business Services implementeren edge connectivity op luchthavens met shared SDN

SITA en Orange Business Services hebben via SITA’s shared connectivity platform AirportHub, een multi-tenant edge SD-WAN-platform geïmplementeerd op meer dan zestig luchthavens wereldwijd. Dankzij het Flexible SD-WAN-portfolio van Orange Business Services kan SITA Connect SDN luchtvaartmaatschappijen, grondafhandelaars en andere huurders toegang bieden tot één en dezelfde virtuele infrastructuur in de cloud. Dit zorgt niet alleen voor meer schaalbare en wendbare connectiviteit, ook

Tricolor kiest Orange Business Services voor implementatie geavanceerd omnichannel contact center

Tricolor kiest Orange Business Services voor implementatie geavanceerd omnichannel contact center

Het Russische Tricolor heeft Orange Business Services gekozen voor het moderniseren van de klantenservice. Dit gebeurt op basis van technologie van Genesys; een toonaangevende internationale aanbieder van klantenervaring- en contact center oplossingen.  Tricolor levert digitale diensten, waaronder satelliettelevisie en videostreaming, aan 12,2 miljoen huishoudens in Rusland. Door Genesys Engage in te zetten, een omnichannel en multi-cloud klantbetrokkenheidsoplossing die door

Orange begeleidt LACROIX Group bij implementatietesten 5G in Industry 4.0 elektronicafabriek

Orange begeleidt LACROIX Group bij implementatietesten 5G in Industry 4.0 elektronicafabriek

Telecomoperator Orange en fabrikant van technologische apparatuur LACROIX Group testen momenteel de voordelen van 5G in de LACROIX Electronics-fabriek in Montrevault-sur-Evre in Frankrijk. In de fabriek, die door velen wordt gezien als een belangrijk voorbeeld van de industrie van de toekomst, worden embedded systemen elektronisch ontworpen en geproduceerd. De 5G-testen maken deel uit van het

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken