Cavli Wireless biedt innovatieve en naadloze IoT-applicaties met LTE-M connectiviteit van Orange Business Services

Cellulaire IoT-modules-fabrikant Cavli Wireless, bundelt IoT-modules met LTE-M-connectiviteit van Orange Business Services om haar zakelijke opdrachtgevers wereldwijd handvatten te bieden voor het innoveren van de IoT-waardeketen. Met het door Cavli gebundelde Hubble99-aanbod kunnen zij IoT-connectiviteitsmodules aanschaffen zonder daar kapitaal voor vrij te maken. Dankzij dit maandelijkse abonnement kunnen opdrachtgevers meteen profiteren van de voordelen met LTE-M, zoals een langere batterij voor aangesloten IoT-apparaten.

LTE-M modules

Deze ontwikkeling maakt de weg vrij voor de ontwikkeling van slimme stadsprojecten, gezondheidszorg, mobiliteit, assettracking en industrie 4.0-toepassingen;  zoals kritische activamonitoring en fleet management. Een van de eerste op LTE-M gebaseerde producten die door opdrachtgevers van Cavli is ontwikkeld, is een slim horloge waarmee werknemers binnen de industrie vitale informatie delen en gezondheids- en veiligheidslogboeken bijhouden. Dankzij het Orange LTE-M-netwerk kan Cavli ook andere toepassingen ontwikkelingen op het gebied van real-time activatracking, slimme auto’s en -fietsen. Dankzij Cavli’s LTE-M modules – C42QM en C42GM –kunnen aangesloten apparaten op allerlei locaties blijven draaien, zelfs ondergronds zoals in een garage of een tunnel.

LPWAN

Door de samenwerking met Orange heeft Cavli toegang tot LTE-M netwerken in Europa en Noord-Amerika. In de komende twaalf maanden zullen ongeveer 200.000 apparaten op het platform – Cavli Hubble, via het Orange LTE-M netwerk – vrij bewegen tussen de regio’s dankzij naadloze connectiviteit en uitgebreide stroomvoorziening.

LTE-M komt voort uit het mobiele 4G-netwerk en is een ‘low power wide area network’ (LPWAN)-technologie die geschikt is voor IoT-toepassingen met een laag dataverbruik. In vergelijking met andere LPWAN-technologieën zorgt LTE-M voor lager batterijverbruik, een betere dekking en kunnen er meer gegevens worden doorgevoerd. 

“Dankzij LTE-M wordt IoT echt mobiel”, zegt John Mathew, Chief Technology Architect bij Cavli Wireless. “Omdat apparaten zich onbeperkt kunnen bewegen, biedt dit ten opzichte van 3G en 4G nieuwe toepassingsmogelijkheden. LTE-M is de beste energiezuinige oplossing voor het volgen van applicaties. Orange is een voorloper op het gebied van LTE-M in Europa, en ze hebben het beste bereik vanwege de roaming-dekking.” 

“LTE-M is de sleutel om industriële IoT te realiseren en te verplaatsen naar 5G”, zegt Rob Willcock, Senior Vice President, Americas bij Orange Business Services. “Samen met Cavli Wireless kijken we naar nieuwe manieren om – door gebruik van LTE-M – IoT te innoveren en te stimuleren. Hierdoor kunnen we nieuwe inkomstenstromen genereren, hebben we lagere kosten en kunnen we betere diensten produceren.” 

Orange heeft een uitgebreid LTE-M-netwerk opgebouwd ter ondersteuning van IoT en heeft in heel Europa veldproeven uitgevoerd met betrekking tot slimme bedrijven, slimme steden en faciliteitenbeheer. Orange is een van de eerste operatoren die IoT-roaming aanbiedt aan zakelijke klanten en heeft het LTE-M-netwerk uitgerold door middel van roaming-overeenkomsten met operatoren in zes landen wereldwijd, en twaalf landen waar momenteel wordt getest. 

Hiernaast kunnen klanten gebruikmaken van onze LTE-M-innovatie-expertise door middel van apparaattestkits, beschikbaar via Orange Labs.

Auteur |   ·   vrijdag 13 nov, 2020

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Ruim helft Nederlanders kan geen week zonder smartphone

Ruim helft Nederlanders kan geen week zonder smartphone

Van alle Nederlanders zou respectievelijk 56 en 54 procent nog geen week zonder internet of smartphone kunnen doorbrengen. Dit blijkt uit onderzoek van het vergelijkingsplatform Allesin1 onder 1.032 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Ondanks de hoge mate van afhankelijkheid willen vier op de tien respondenten hun smartphone graag minder gebruiken. Opvallend genoeg willen vooral jongere Nederlanders

Vier op de tien webshophouders haalt minder voldoening uit werk door marketplaces

Vier op de tien webshophouders haalt minder voldoening uit werk door marketplaces

Amsterdam, 8 november 2021 – Vier op de tien ondernemers of eindverantwoordelijken achter een webshop zegt minder voldoening uit zijn of haar werk te halen als er zaken worden gedaan via een marketplace. Dat blijkt uit onderzoek van Wolfpack onder 449 ondernemende of in loondienst werkende managers en eigenaren van webshops, uitgevoerd door Panelwizard. Ook is 42 procent bang

Hybride werken in de financiële sector

Hybride werken in de financiële sector

Een verandering van de kantooromgeving zodat de kloof tussen werknemersbehoeften en bedrijfsdoelen wordt overbrugd Toen bedrijven eerder deze zomer plannen maakten voor de terugkeer naar kantoor, leek het er aanvankelijk op dat de internationale financiële en bankensector volledig terugging naar de oude manier van werken. Barclay’s chief executive Jes Staley wilde bijvoorbeeld begin april nog

Grenzen tussen mannelijke en vrouwelijke vaardigheden vervagen

Grenzen tussen mannelijke en vrouwelijke vaardigheden vervagen

De traditionele verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke vaardigheden vervagen. Dat blijkt uit onderzoek onder 1065 Nederlandse werknemers, uitgevoerd door Lepaya. Zo is het verschil tussen de mannelijke en vrouwelijke ondervraagden dat zich analytisch en ICT-bekwaam vindt, slechts drie procentpunten. Daarnaast geven mannen zichzelf een gelijke score voor ‘zachte’ skills, die vaak als typisch vrouwelijk worden gezien,

Tweederde werkende Nederlanders ergert zich aan schriftelijke communicatie collega’s

Tweederde werkende Nederlanders ergert zich aan schriftelijke communicatie collega’s

Gebrekkige communicatie is een serieus probleem en leidt tot onnodige kosten voor bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van Loo van Eck onder 1.124 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Tweederde van de ondervraagden ergert zich aan de schriftelijke communicatie van collega’s en eenderde is zelfs weleens geschrokken van het niveau van de kwaliteit van de teksten van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken