Cavli Wireless biedt innovatieve en naadloze IoT-applicaties met LTE-M connectiviteit van Orange Business Services

Cellulaire IoT-modules-fabrikant Cavli Wireless, bundelt IoT-modules met LTE-M-connectiviteit van Orange Business Services om haar zakelijke opdrachtgevers wereldwijd handvatten te bieden voor het innoveren van de IoT-waardeketen. Met het door Cavli gebundelde Hubble99-aanbod kunnen zij IoT-connectiviteitsmodules aanschaffen zonder daar kapitaal voor vrij te maken. Dankzij dit maandelijkse abonnement kunnen opdrachtgevers meteen profiteren van de voordelen met LTE-M, zoals een langere batterij voor aangesloten IoT-apparaten.

LTE-M modules

Deze ontwikkeling maakt de weg vrij voor de ontwikkeling van slimme stadsprojecten, gezondheidszorg, mobiliteit, assettracking en industrie 4.0-toepassingen;  zoals kritische activamonitoring en fleet management. Een van de eerste op LTE-M gebaseerde producten die door opdrachtgevers van Cavli is ontwikkeld, is een slim horloge waarmee werknemers binnen de industrie vitale informatie delen en gezondheids- en veiligheidslogboeken bijhouden. Dankzij het Orange LTE-M-netwerk kan Cavli ook andere toepassingen ontwikkelingen op het gebied van real-time activatracking, slimme auto’s en -fietsen. Dankzij Cavli’s LTE-M modules – C42QM en C42GM –kunnen aangesloten apparaten op allerlei locaties blijven draaien, zelfs ondergronds zoals in een garage of een tunnel.

LPWAN

Door de samenwerking met Orange heeft Cavli toegang tot LTE-M netwerken in Europa en Noord-Amerika. In de komende twaalf maanden zullen ongeveer 200.000 apparaten op het platform – Cavli Hubble, via het Orange LTE-M netwerk – vrij bewegen tussen de regio’s dankzij naadloze connectiviteit en uitgebreide stroomvoorziening.

LTE-M komt voort uit het mobiele 4G-netwerk en is een ‘low power wide area network’ (LPWAN)-technologie die geschikt is voor IoT-toepassingen met een laag dataverbruik. In vergelijking met andere LPWAN-technologieën zorgt LTE-M voor lager batterijverbruik, een betere dekking en kunnen er meer gegevens worden doorgevoerd. 

“Dankzij LTE-M wordt IoT echt mobiel”, zegt John Mathew, Chief Technology Architect bij Cavli Wireless. “Omdat apparaten zich onbeperkt kunnen bewegen, biedt dit ten opzichte van 3G en 4G nieuwe toepassingsmogelijkheden. LTE-M is de beste energiezuinige oplossing voor het volgen van applicaties. Orange is een voorloper op het gebied van LTE-M in Europa, en ze hebben het beste bereik vanwege de roaming-dekking.” 

“LTE-M is de sleutel om industriële IoT te realiseren en te verplaatsen naar 5G”, zegt Rob Willcock, Senior Vice President, Americas bij Orange Business Services. “Samen met Cavli Wireless kijken we naar nieuwe manieren om – door gebruik van LTE-M – IoT te innoveren en te stimuleren. Hierdoor kunnen we nieuwe inkomstenstromen genereren, hebben we lagere kosten en kunnen we betere diensten produceren.” 

Orange heeft een uitgebreid LTE-M-netwerk opgebouwd ter ondersteuning van IoT en heeft in heel Europa veldproeven uitgevoerd met betrekking tot slimme bedrijven, slimme steden en faciliteitenbeheer. Orange is een van de eerste operatoren die IoT-roaming aanbiedt aan zakelijke klanten en heeft het LTE-M-netwerk uitgerold door middel van roaming-overeenkomsten met operatoren in zes landen wereldwijd, en twaalf landen waar momenteel wordt getest. 

Hiernaast kunnen klanten gebruikmaken van onze LTE-M-innovatie-expertise door middel van apparaattestkits, beschikbaar via Orange Labs.

Auteur |   ·   vrijdag 13 nov, 2020

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Fujitsu levert nieuwe 10 Petaflop Supercomputer voor hoogwaardige onderzoekscapaciteit in Portugal

Fujitsu levert nieuwe 10 Petaflop Supercomputer voor hoogwaardige onderzoekscapaciteit in Portugal

Fujitsu is geselecteerd als hoofdaannemer voor de levering van een nieuwe supercomputer in Portugal. De levering is onderdeel van een initiatief van de Europese Unie en de Portugese regering om HPC-capaciteit (High Performance Computing) van wereldklasse te ontwikkelen voor academische – en bedrijfsonderzoekers. Het contract heeft een waarde van 20 miljoen euro. Fujitsu is geselecteerd

KNVI wil bestrijding digitale ongelijkheid onderdeel maken MVO

KNVI wil bestrijding digitale ongelijkheid onderdeel maken MVO

Thuiswerken draagt bij aan het verder ontwikkelen van de digitale vaardigheden. Helaas dreigen miljoenen Nederlanders de boot te missen. Wouter Bronsgeest, duovoorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) en Piet Boekhoudt KNVI-lid pleiten er daarom voor om de bestrijding van deze digitale ongelijkheid onderdeel te maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Op die

I-care ondersteunt Lanxess bij de lokale uitrol van de onderhoudsstrategie

I-care ondersteunt Lanxess bij de lokale uitrol van de onderhoudsstrategie

I-care en Lanxess hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst bereikt. Als dienstverlener gespecialiseerd in voorspellend onderhoud en betrouwbaarheid ondersteunt I-care de in Keulen gevestigde chemieproducent bij de lokale uitrol van de bedrijfsonderhoudsstrategie. Hierbij waren integriteit, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie van de fabriek van het grootste belang. “De aanpak van I-care past perfect bij de eisen die we stellen

Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken transformeert wereldwijde ICT-omgeving met Orange Business Services

Belgische Ministerie van Buitenlandse Zaken transformeert wereldwijde ICT-omgeving met Orange Business Services

De Belgische Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken (FOD BuZa) heeft een nieuwe overeenkomst met Orange Business Services afgesloten voor de transformatie van haar wereldwijde communicatie-infrastructuur. Het contract herziet de netwerk-, beveiligings- en applicatie-infrastructuur van 118 locaties verdeeld over 87 landen. Het netwerk wordt ondersteund door volledig geïntegreerde satellietdiensten. Hierdoor kan diplomatiek personeel de belangen van België

Orange Business Services en Amazon Web Services starten strategische samenwerking

Orange Business Services en Amazon Web Services starten strategische samenwerking

Orange Business Services is per direct een wereldwijde strategische samenwerking aangegaan met Amazon Web Services (AWS). Dankzij deze samenwerking kunnen bedrijven de voordelen van de cloud beter benutten en zich gemakkelijker aanpassen aan veranderende gebruikersbehoeften en/of veranderingen in de markt. Hierdoor wordt de digitale transformatie van veel organisaties versneld. Als onderdeel van de samenwerking gaan

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken