Bedrijven wissen vaker mobiele apparaten van werknemers

Het gebruik van persoonlijke mobiele devices op de werkvloer is bij steeds meer bedrijven toegestaan. Echter, bedrijven besluiten deze mobiele apparaten van zowel huidige als voormalige werknemers steeds vaker te wissen. Hiermee komt de privacy in het geding.

Persoonlijke mobiele apparatuur op de werkvloer, oftewel Bring Your Own Device (BYOD), krijgt bijval van steeds meer bedrijven. Echter, in de eerste zes maanden van 2014 zijn hierdoor van 81.000 apparaten, de zakelijke – en soms persoonlijke – data gewist. Dit zijn 30.000 meer gevallen dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dit meldde Fiberlink Communications, een organisatie die bedrijven helpt mobiele apparaten te beheren, aan de Wall Street Journal.

Reden
Bedrijven maken zich meer zorgen over datalekken. Deze groeiende bezorgdheid over data draagt er aan bij dat bedrijven preventief besluiten om mobiele apparaten van werknemers te wissen. Dit meldde Chris Clark, CEO van Fiberlink Communications. Fiberlink wist op verzoek van bedrijven dagelijks 450 apparaten. Dit zijn er drie per minuut.Van de 81.000 apparaten die in 2014 gewist zijn, is 49% procent automatisch gewist nadat er een veiligheidsprobleem werd aangetroffen. De overige 51% is gewist als gevolg van ontslag van werknemers.

Privé data
Er lijkt wel steeds meer aandacht te gaan naar het beschermen van persoonlijke data. In 63 procent van de gevallen werd ‘selectief gewist’ wat inhoudt dat alleen de zakelijke data van de apparaten gewist wordt. Bij de overige 37 procent werd zowel de zakelijk als de persoonlijke date van de apparaten gewist.

Auteur |   ·   donderdag 11 sep, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco co-innoveren om klanten te helpen met het transformeren van hun local area network (LAN) naar meer flexibele en krachtige software defined LANs (SD-LAN). Voortbouwend op hun bestaande relatie en SD-WAN-klantsuccessen, zullen Orange en Cisco samenwerken met klanten om SD-LAN-oplossingen te ontwikkelen in haar Open Labs-programma. Deze oplossingen zullen toegesneden zijn

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken