Barco lanceert nieuwe ClickShare Present modellen

Barco, de wereldwijde marktleider in vergaderzaaltechnologie, lanceert twee nieuwe draadloze presentatieoplossingen in de populaire ClickShare productlijn. Hiermee kunnen bedrijven soepel de overgang maken naar de nieuwe realiteit met een mix van zowel thuiswerkers als medewerkers op kantoor. Bedrijven overal ter wereld kunnen de hybride werkplek naar eigen wens inrichten binnen de bestaande IT-infrastructuur van hun organisatie.


“De manier waarop er binnen organisaties wordt samengewerkt is voorgoed veranderd”, zegt Wim De Bruyne, VP Meeting Experience. “Hoewel werknemers zelf aangeven dat ze niet meer bij alle meetings fysiek aanwezig willen zijn, hebben virtuele vergaderingen helaas ook nog de nodige tekortkomingen. Hybride werkmodellen met een mix van fysiek en virtueel, van werken op kantoor en werken vanuit huis bieden dan uitkomst. In plaats van te focussen op de technologie die een fysieke meeting zoveel mogelijk nabootst, richten wij ons eerst op de mensen in de meeting en daarna pas op de technologie die de hybride meeting mogelijk maakt.”


Eén serie, twee ranges
ClickShare Present is een praktische oplossing voor organisaties die hun vergaderzalen tot volledig uitgeruste hybride samenwerkingsruimtes willen omtoveren. Met de nieuwste productuitbreiding kunnen bedrijven hun bestaande vergaderomgeving met een vaste set-up zoals Microsoft Teams, Zoom of Webex Room naadloos veranderen in een hybride vergaderruimte waarin eenvoudig draadloos content gedeeld kan worden. ClickShare maakt de vergaderervaring compleet met full BYOD (Bring Your Own Device), opties voor interactiviteit en workflow-integratie. De nadruk verschuift van puur videoconferentie naar echte hybride samenwerking.


ClickShare Conference, dat vorig jaar succesvol werd gelanceerd op ISE in Amsterdam, geeft gebruikers de mogelijkheid om te genieten van Bring Your Own Meeting (BYOM) in elke vergaderruimte. De volledig onafhankelijke oplossing laat mensen van over de hele wereld een videovergadering opzetten via zelfgekozen communicatie apps. Met ClickShare Conference kunnen gebruikers hybride meetings hosten door een UC&C-platform te selecteren en draadloos verbinding te maken met het scherm en de AV-randapparatuur in de vergaderruimte. Wim De Bruyne: “Of je nu aan je bureau in Brussel zit of op een bergtop in Patagonië, met ClickShare, onze draadloze presentatie en conferentie hub voor de hybride werkplek, kan iedereen ongestoord digitaal vergaderen. Van eenvoudig scherm delen tot vergaderingen voorzitten vanaf je laptop; één klik is voldoende.”


Hybride samenwerking met één klik
Met ClickShare kunnen IT-managers kiezen tussen plug & play met de ClickShare Button of krachtige workflow-optimalisatie met de ClickShare Desktop App. De ClickShare Button is een directe USB plug-in voor zowel eigen medewerkers als gasten in de vergaderruimte. De ClickShare App kan daarentegen via een MSI met alle medewerkers worden gedeeld. Touch or touchless technologie, Button of App. De gebruiker beslist welke het beste binnen zijn werkwijze past. Michaël Vanderheeren, Product Management Director bij Barco ClickShare: “Zowel de Button als de App werken onderling perfect samen en bieden één uniforme en intuïtieve gebruikerservaring voor de hele organisatie, in elke type vergaderzaal. De tijd van slechte AV-kwaliteit en uitgebreide installaties voor vergadertechnologie is nu voorgoed voorbij.”


Compleet portfolio: verbonden, veilig en op maat van bedrijven
ClickShare Present biedt twee oplossingen voor draadloos presenteren in bestaande vaste Microsoft Teams, Zoom of Webex vergaderruimtes:

– Het instapmodel C-5 is bij uitstek geschikt voor kleine vergaderruimtes en beschikt over de belangrijkste functionaliteiten voor het draadloos delen van 4K content.

– De uitgebreidere variant C-10 is de perfecte partner voor interactieve samenwerking in iedere vergaderruimte. Deze oplossing biedt betere videoprestaties en heeft daarnaast een extra set interactiviteitfuncties zoals: touch back support, moderatie, blackboarding en annotatie. 

Alle ClickShare producten passen zich aan naar de netwerkconfiguratie van de organisatie, ongedacht de modus (standalone, verbonden of netwerkmodus). Het product is ISO 27001 gecertificeerd, richt zich geheel op veiligheid van data en processen en kan volledig centraal beheerd worden, wat essentieel is voor de compatibiliteit met bestaande IT infrastructuren. Met behulp van het XMS-management dashboard kunnen IT-managers hun producten niet alleen eenvoudig beheren en updaten, ook krijgen ze nuttige inzichten in trends en meeting gedrag op de werkvloer. Alle modellen zijn daarnaast voorzien van Barco’s SmartCare pakket (vijf jaar garantie), toegang tot Barco’s helpdesk en een licentie voor de XMS-Insights module. 

Auteur |   ·   maandag 31 mei, 2021

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Davy van Iersel nieuwe Managing Director Fujitsu Nederland

Davy van Iersel nieuwe Managing Director Fujitsu Nederland

Fujitsu Nederland heeft Davy van Iersel (45) per direct aangesteld als nieuwe Managing Director. Hij neemt hiermee het stokje over van Bas de Reus en gaat zich bezighouden met de dagelijkse bedrijfsvoering van het ICT-bedrijf. Van Iersel was eerder General Manager & EMEA Public sector services Director bij Unisys Netherlands en Vice President Sales bij

Helft Nederlandse ouders bezorgd om privacy van hun kind op sociale media

Helft Nederlandse ouders bezorgd om privacy van hun kind op sociale media

Maar liefst 53 procent van de Nederlandse ouders maakt zich zorgen om de privacy van hun kind op sociale platformen als Instagram, Facebook en TikTok. Dit blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl onder 1.085 Nederlandse ouders met kinderen tot zeventien jaar, uitgevoerd door PanelWizard. Een belangrijke reden voor deze bezorgdheid kan zijn dat een derde van

Ruim helft Nederlanders kan geen week zonder smartphone

Ruim helft Nederlanders kan geen week zonder smartphone

Van alle Nederlanders zou respectievelijk 56 en 54 procent nog geen week zonder internet of smartphone kunnen doorbrengen. Dit blijkt uit onderzoek van het vergelijkingsplatform Allesin1 onder 1.032 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Ondanks de hoge mate van afhankelijkheid willen vier op de tien respondenten hun smartphone graag minder gebruiken. Opvallend genoeg willen vooral jongere Nederlanders

Vier op de tien webshophouders haalt minder voldoening uit werk door marketplaces

Vier op de tien webshophouders haalt minder voldoening uit werk door marketplaces

Amsterdam, 8 november 2021 – Vier op de tien ondernemers of eindverantwoordelijken achter een webshop zegt minder voldoening uit zijn of haar werk te halen als er zaken worden gedaan via een marketplace. Dat blijkt uit onderzoek van Wolfpack onder 449 ondernemende of in loondienst werkende managers en eigenaren van webshops, uitgevoerd door Panelwizard. Ook is 42 procent bang

Hybride werken in de financiële sector

Hybride werken in de financiële sector

Een verandering van de kantooromgeving zodat de kloof tussen werknemersbehoeften en bedrijfsdoelen wordt overbrugd Toen bedrijven eerder deze zomer plannen maakten voor de terugkeer naar kantoor, leek het er aanvankelijk op dat de internationale financiële en bankensector volledig terugging naar de oude manier van werken. Barclay’s chief executive Jes Staley wilde bijvoorbeeld begin april nog

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken