Barco lanceert nieuwe ClickShare Present modellen

Barco, de wereldwijde marktleider in vergaderzaaltechnologie, lanceert twee nieuwe draadloze presentatieoplossingen in de populaire ClickShare productlijn. Hiermee kunnen bedrijven soepel de overgang maken naar de nieuwe realiteit met een mix van zowel thuiswerkers als medewerkers op kantoor. Bedrijven overal ter wereld kunnen de hybride werkplek naar eigen wens inrichten binnen de bestaande IT-infrastructuur van hun organisatie.


“De manier waarop er binnen organisaties wordt samengewerkt is voorgoed veranderd”, zegt Wim De Bruyne, VP Meeting Experience. “Hoewel werknemers zelf aangeven dat ze niet meer bij alle meetings fysiek aanwezig willen zijn, hebben virtuele vergaderingen helaas ook nog de nodige tekortkomingen. Hybride werkmodellen met een mix van fysiek en virtueel, van werken op kantoor en werken vanuit huis bieden dan uitkomst. In plaats van te focussen op de technologie die een fysieke meeting zoveel mogelijk nabootst, richten wij ons eerst op de mensen in de meeting en daarna pas op de technologie die de hybride meeting mogelijk maakt.”


Eén serie, twee ranges
ClickShare Present is een praktische oplossing voor organisaties die hun vergaderzalen tot volledig uitgeruste hybride samenwerkingsruimtes willen omtoveren. Met de nieuwste productuitbreiding kunnen bedrijven hun bestaande vergaderomgeving met een vaste set-up zoals Microsoft Teams, Zoom of Webex Room naadloos veranderen in een hybride vergaderruimte waarin eenvoudig draadloos content gedeeld kan worden. ClickShare maakt de vergaderervaring compleet met full BYOD (Bring Your Own Device), opties voor interactiviteit en workflow-integratie. De nadruk verschuift van puur videoconferentie naar echte hybride samenwerking.


ClickShare Conference, dat vorig jaar succesvol werd gelanceerd op ISE in Amsterdam, geeft gebruikers de mogelijkheid om te genieten van Bring Your Own Meeting (BYOM) in elke vergaderruimte. De volledig onafhankelijke oplossing laat mensen van over de hele wereld een videovergadering opzetten via zelfgekozen communicatie apps. Met ClickShare Conference kunnen gebruikers hybride meetings hosten door een UC&C-platform te selecteren en draadloos verbinding te maken met het scherm en de AV-randapparatuur in de vergaderruimte. Wim De Bruyne: “Of je nu aan je bureau in Brussel zit of op een bergtop in Patagonië, met ClickShare, onze draadloze presentatie en conferentie hub voor de hybride werkplek, kan iedereen ongestoord digitaal vergaderen. Van eenvoudig scherm delen tot vergaderingen voorzitten vanaf je laptop; één klik is voldoende.”


Hybride samenwerking met één klik
Met ClickShare kunnen IT-managers kiezen tussen plug & play met de ClickShare Button of krachtige workflow-optimalisatie met de ClickShare Desktop App. De ClickShare Button is een directe USB plug-in voor zowel eigen medewerkers als gasten in de vergaderruimte. De ClickShare App kan daarentegen via een MSI met alle medewerkers worden gedeeld. Touch or touchless technologie, Button of App. De gebruiker beslist welke het beste binnen zijn werkwijze past. Michaël Vanderheeren, Product Management Director bij Barco ClickShare: “Zowel de Button als de App werken onderling perfect samen en bieden één uniforme en intuïtieve gebruikerservaring voor de hele organisatie, in elke type vergaderzaal. De tijd van slechte AV-kwaliteit en uitgebreide installaties voor vergadertechnologie is nu voorgoed voorbij.”


Compleet portfolio: verbonden, veilig en op maat van bedrijven
ClickShare Present biedt twee oplossingen voor draadloos presenteren in bestaande vaste Microsoft Teams, Zoom of Webex vergaderruimtes:

– Het instapmodel C-5 is bij uitstek geschikt voor kleine vergaderruimtes en beschikt over de belangrijkste functionaliteiten voor het draadloos delen van 4K content.

– De uitgebreidere variant C-10 is de perfecte partner voor interactieve samenwerking in iedere vergaderruimte. Deze oplossing biedt betere videoprestaties en heeft daarnaast een extra set interactiviteitfuncties zoals: touch back support, moderatie, blackboarding en annotatie. 

Alle ClickShare producten passen zich aan naar de netwerkconfiguratie van de organisatie, ongedacht de modus (standalone, verbonden of netwerkmodus). Het product is ISO 27001 gecertificeerd, richt zich geheel op veiligheid van data en processen en kan volledig centraal beheerd worden, wat essentieel is voor de compatibiliteit met bestaande IT infrastructuren. Met behulp van het XMS-management dashboard kunnen IT-managers hun producten niet alleen eenvoudig beheren en updaten, ook krijgen ze nuttige inzichten in trends en meeting gedrag op de werkvloer. Alle modellen zijn daarnaast voorzien van Barco’s SmartCare pakket (vijf jaar garantie), toegang tot Barco’s helpdesk en een licentie voor de XMS-Insights module. 

Auteur |   ·   maandag 31 mei, 2021

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Dazure lanceert storytelling platform om vrouwen te interesseren voor financiële producten

Dazure lanceert storytelling platform om vrouwen te interesseren voor financiële producten

Dazure lanceert Mo-Lotta, een contentplatform waarop de financiële productontwikkelaar vrouwen door middel van storytelling op een laagdrempelige manier vertrouwd maakt met financiële producten. Op het platform wil het merk vooral producten aanbieden die in een hypotheekgesprek niet snel aan de orde komen. “Nog steeds hebben vrouwen een behoorlijke kennisachterstand als het gaat om financiële producten”,

Flexibiliteit blijft de norm bij hybride werken

Flexibiliteit blijft de norm bij hybride werken

Nederland is snel aan het versoepelen. Langzaam keren we weer terug naar kantoor. Thuiswerken heeft werknemers een mate van autonomie en flexibiliteit gegeven die het concept van ‘de werkplek’ blijvend heeft veranderd. Hybride werken lijkt de heilige graal, maar hoe brengen we dat in praktijk? En hoe kun je als werkgever je medewerkers het beste

Johannes Fontanus College uit Barneveld wint STEAM Cup Challenge 2021

Johannes Fontanus College uit Barneveld wint STEAM Cup Challenge 2021

Het Johannes Fontanus College uit Barneveld heeft dit jaar de STEAM Cup Challenge gewonnen. Met de Micro:bit, een minicomputer waarmee toepassingen kunnen worden gemaakt door hem eenvoudig te programmeren en het pakket Xinabox, met onder andere sensoren om CO2 en fijnstof te meten, deden zij het beste onderzoek naar de luchtkwaliteit binnen het thema ‘het

Twee op drie werkgevers: “Werknemer verantwoordelijk voor eigen ontwikkeling”

Twee op drie werkgevers: “Werknemer verantwoordelijk voor eigen ontwikkeling”

Maar liefst 58 procent van de Nederlandse bedrijven legt de verantwoordelijkheid voor persoonlijke groei, zoals het bijschaven van vaardigheden, volledig neer bij de werknemer neer. Dat blijkt uit onderzoek onder 1.057 HR-professionals uitgevoerd door Lepaya in samenwerking met Panelwizard. De beloftes rondom een leven lang leren lijken daarmee haaks te staan op de situatie in

PDENH, DOEN Participaties en RVO investeren 2,25 miljoen in 3D-print bedrijf MX3D

PDENH, DOEN Participaties en RVO investeren 2,25 miljoen in 3D-print bedrijf MX3D

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH), DOEN Participaties en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) investeren 2,25 miljoen euro in MX3D. Het geld wordt gebruikt voor een wereldwijde versnelling van de groei en de lancering van de M1 printer, een totaalpakket van lasrobot, sensoren en software om 3D metaal te printen. Ook wordt ingezet op de doorontwikkeling

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken